• Advertisement

Колко трае любовта и кое и скъсява живота?

В категорията попадат: "Искрено и лично", "(Не)споделена любов", "Първи трепети" и "Мъжът и жената интимно" :-)

Колко трае любовта и кое и скъсява живота?

Мнениеот danchello » 23 Октомври 2007, 02:34:14

Прочетох една статия и реших да я предложа темата за обсъждане.Интересно какво мислите вие по въпроса? Лично аз съм забелязал,че много жени излизат на улицата като кукли а в къщи ходят по стаите с някакви стари анцузи или лекьосани пенюари,което разбира се дразни мъжкото око. Не всички жени разбира се но за съжаление има и такива. Това е само един пример.Споделете и вие – коe “помага“ на любовта да си отиде по бързо?
А ето и самата статия:

Биологично заложено е любовта да трае три години

Лоша новина за романтичните натури- според биологичните и еволюционни закони любовта е химически процес с кратка продължителност. Люси Венсан е невробиолог, автор на книгата „Как се влюбваме“

В интервю за Psychologies.com тя обяснява механизма на влюбване и подсъзнателните фактори, от които зависи изборът на партньор.

Казвате, че любовта не е подарък от небето, а мозъчен процес, стар колкото човечеството. И днес ли сме подложени на тази любовна схема?

Да, защото механизмът е заложен в гените ни. Поведението в любовта при човека е породено от нуждата да се осигури продължаване на вида. В свят, в който оцеляват само най-силните, децата трябва да се пазят. Именно за това бебето има нужда от двама родители, защото само един не може да го пази, да му осигури подслон, да намери храна и да го пази от хищниците.

Това е природна нужда, която кара всеки от нас да търси своята половинка. Химическият процес на влюбването започва, за да създаде привързаност и да заслепи всеки за недостатъците на другия. Това им позволява да останат заедно в името на оцеляването на детето.

Как точно тази генетична предопределеност ни кара да се влюбваме в един конкретен човек?

Всеки от нас търси подсъзнателно определени черти в противоположния пол. Вземете мириса. Доказано е, че тoй предават генетична информация, отнасяща се за имунната система. Логиката е следната: моята имунна система ме предпазва от определени заболявания, а тази на мъжа ми го предпазва от други. Това означава, че детето ни ще има имунна система, която ще го предпазва от широк кръг заболявания.

Научни опити показват, че човек подсъзнателно избира някой, който има различна имунна система. Така миризмата ни помага да си изберем бъдещия партньор.

Има ли други сигнали, от които се ръководим при избора на партньор?

Да, но за да ги разберем, трябва да си представим първичните условия, при които човекът се е развил. От биологична гледна точка, жената представлява една яйцеклетка месечно. Когато яйцеклетката е оплодена, жената посвещава девет месеца от живота си, за да роди. През това време тя яде повече, по-малко подвижна е, после идва и периодът на кърмене. Тя знае, че в замяна на това детето й носи нейните гени и ще ги предаде на следващото поколение.

Положението при мъжa е различно. Той произвежда милиони сперматозоиди дневно и биологичната му роля се състои само в оплождането на яйцеклетката.

За сметка на това мъжът никога не може да е сигурен, че роденото дете е негово. Именно за това съществува генетично заложено съмнение у мъжа дали гените му ще преминат в следващото поколение.

Тези генетични различия водят до разлика в поведението. Жената не търси някой, от когото да зачене, а някой, който да се грижи за нея и поколението им. Жените харесват силни мъже- с високо ниво на тестостерон, мускулести и материално осигурени.

От своя страна мъжете търсят жена, за която да са сигурни, че ще износи точно тяхното дете.

Какви жени търсят мъжете- верни или плодовити?

И двете. Но на първо място плодовити. За мъжете няма смисъл да са с жена, която не може да ги дари с поколение. Критериите за женска красота са всъщност признаци за плодовитост- здрава коса, мека кожа, блестящи очи, плътни устни...

Ваше е твърдението, че любовта не трае повече от три години. Защо?

Както казах вече, поведението ни при влюбване е генетично обусловено и главната му цел е осигуряване на поколение. Чрез химически процеси някои мозъчни центрове стават много чувствителни. Постепенно мозъкът възвръща нормалното си състояние на работа.

Това се случва на третата година- когато детето вече е достатъчно пораснало, за да може да само да се грижи за себе си- това се отнася естествено за зората на човечеството, когато са се формирали генетичните ни характеристики. След третата годинка детето може да живее само с един родител. Защо да се насилват родителите да остават заедно, като това не е необходимо за еволюцията. Природните закони не се интересуват от нашето щастие след като продължаването на рода стане факт.

А как обяснявате това, че все пак има двойки, при които любовта продължава по-дълго, дори цял живот?

Това отново се дължи на хормоните. Чувството на щастие изпитваме благодарение на ендорфините и окситоцина. Те действат като „спойка“ между нас и човека, който обичаме.

Когато двойката се прегръща, целува, прави любов или просто двамата общуват по време на вечеря, нивото на окситоцин нараства и дава чувство за спокойствие и щастие. Хората, които се държат „като влюбени“ по-дълго време, ще се радват и на по-здрава връзка.

[img]http://s224.photobucket.com/albums/dd266/danchello/?action=view¤t=glitter.gif[/img]
Изображение

Ако ти дадат разчертана хартия - пиши накриво!
Аватар
danchello
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 193
Регистриран на: 24 Август 2005, 00:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 21 пъти

Мнениеот lili_vlaeva » 23 Октомври 2007, 12:05:44

Любовта, ами уф любовта e всичко.Любовта е усмивка, сълза, тъгa, слънце, радост, утеха, спомен, разбиране, щастие, жестока болка, кураж, сила, мъст, чистота. Любовта е единственото нещо на света,което може да ни направи безкрайно щастливи и същевремнно много да боли. Само тя може да ни даде всичко и да ни го отнеме за миг.

И нима наистина някой може да каже колко трае тя. Ами, ако е 33 години, ами ,ако е 3 дни? Наистина ли някой може да изчисли времето на щастието ми и сълзите ми. Само аз мога да кажа колко ще обичам и колко ще страдам. :!:

Какво я крепи ли? Крепи я страстта, доверието, верността. Липсва ли страст и желание, то значи нищо не може да спре любовта да си отиде. А дали пък наистина си отива? Не си ли отива само физическото, а остава винаги в нас,винаги в сърцето ни чувството, че си бил желан,че си бил обичан,че си бил за някого всичко. Няма по-красиво чувство от това. :)
Последна промяна lili_vlaeva на 23 Октомври 2007, 13:27:31, променена общо 1 път
I hope life isn't a big joke, because I don't get it. ~Jack Handey
Аватар
lili_vlaeva
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1196
Регистриран на: 2 Декември 2006, 01:00:00
Местоположение: не където трябва
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот sie » 23 Октомври 2007, 12:44:33

Ами какво се казва за мъжете, които определено са влюбени и искат да създадат семейство със стерилна жена? Ами обратния вариант? Говорим за случаите, когато този факт им е предварително известен.
Хората са нелогични. От правилото има много изключения, защото нервната система малко или много се формира за всеки индивидуално. Да, има общи основи, но те търпят големи изменения и деформации. Освен това основа + индивидуалната заобикаляща среда = резултат, а този резултат, изхождайки от уравнението има общи белези за всички, заради един компонент, който е еднакъв за всички, но другия компонент е различен за всички, следователно резултатът носи белезите и на общото и на индивидуалното. Кое е доминиращо - никое.

Лично аз съм забелязал,че много жени излизат на улицата като кукли а в къщи ходят по стаите с някакви стари анцузи или лекьосани пенюари,което разбира се дразни мъжкото око.


Аз не се кича нито за излизане навън, нито за стоене в къщи. Ако приятелят ми се дразнеше от това, че не съм накичена като кукла - щях да му бия шута бързо-бързо, щото това ме довежда до въпроса - а какво тоя е харесал в мен в крайна сметка? Кукленския ми вид или мен самата? За тия мъже, които се дразнят от такива неща - отговора е пределно ясен. :? Не са стока.
Science is God
Аватар
sie
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 117
Регистриран на: 25 Юни 2007, 00:00:00
Местоположение: Aachen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот danchello » 23 Октомври 2007, 20:30:08

Въпросът ми беше – КОЕ УБИВА ЛЮБОВТА... КОЕ Я КАРА ДА И ОТИДЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ???
Със теб Sie съм съгласен наполовина..
Разбира се че трябва да те приема такава каквато си, но ако ходиш из стаите всеки ден облечена с дрехи които не му харесват,какъв ще буде резултата?
Ще му биеш шута ако ти е гадже, а ако ти е мъж?... ако имате деца....?
sie написа:
Аз не се кича нито за излизане навън, нито за стоене в къщи. Ако приятелят ми се дразнеше от това, че не съм накичена като кукла - щях да му бия шута бързо-бързо, щото това ме довежда до въпроса - а какво тоя е харесал в мен в крайна сметка? Кукленския ми вид или мен самата? За тия мъже, които се дразнят от такива неща - отговора е пределно ясен. :? Не са стока.
Изображение

Ако ти дадат разчертана хартия - пиши накриво!
Аватар
danchello
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 193
Регистриран на: 24 Август 2005, 00:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 21 пъти

Мнениеот velingrad » 23 Октомври 2007, 20:58:51

danchello написа:Въпросът ми беше – КОЕ УБИВА ЛЮБОВТА... КОЕ Я КАРА ДА И ОТИДЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ???

Да приемем, че в последно време, бая народ (от пола женски предимно) се е "разквасил". Обаче ме съмнява, че в тази Тема ще излезе нещо по-различно от Т а з и
Нищо против де - седянка да става :wink:
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот azbuk » 23 Октомври 2007, 21:25:18

danchello написа:Въпросът ми беше – КОЕ УБИВА ЛЮБОВТА... КОЕ Я КАРА ДА И ОТИДЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ???


Ами на първо време, прекаленото занимание с ей такива статии вместо с човека до теб...
"Недостаток оригинальности...считался всегда первым качеством и лучшею рекоммендацией человека дельного, делового и практического."
Аватар
azbuk
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1482
Регистриран на: 26 Май 2006, 00:00:00
Местоположение: Берлин
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот bknf » 24 Октомври 2007, 08:51:14

романтиката се събужда много лесно, също и любовта! мъжа трябва само да погледне към някое друго момиче, и да му се усмихне, и ако то му отговори... ;) за женитe пък обратно.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3704
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 276 пъти
Благодарено: 429 пъти

Мнениеот sie » 24 Октомври 2007, 12:26:51

danchello написа:Разбира се че трябва да те приема такава каквато си, но ако ходиш из стаите всеки ден облечена с дрехи които не му харесват,какъв ще буде резултата?
Ще му биеш шута ако ти е гадже, а ако ти е мъж?... ако имате деца....?


Пак ще му бия шута. Да останеш с един човек само заради децата е много...глупаво. Защото те го усещат и следователно реагират.
Ако толкова не ми харесва дрехите - да сподели с мен и да видим дали мога да си избера нещо друго, дето повече да му харесва, но по принцип такова поведение не харесвам и респ. не търпя. :) Трябва да съм много влюбена, за да позволявам такива своеволия. :D

А любовтааа.. много неща могат да я убият. Със сигурност обаче това не е 3-тия рожден ден на детето. :?
Science is God
Аватар
sie
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 117
Регистриран на: 25 Юни 2007, 00:00:00
Местоположение: Aachen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот danchello » 24 Октомври 2007, 12:48:20

Ая мисля, че ако обичаш някого истински, ще се страхуваш да го изгубиш....
Изображение

Ако ти дадат разчертана хартия - пиши накриво!
Аватар
danchello
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 193
Регистриран на: 24 Август 2005, 00:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 21 пъти

Мнениеот sie » 24 Октомври 2007, 12:59:11

Това на мен ли си го казал?
Проблемът е, че истинската ми любов ще избледнява при всеки намек от страна на възлюбения ми, че дрехите ми не изглеждат задоволително за негово височество. Пък де да знам, винаги съм си мислела, че обичам хора с качества, а това за мен определено е голям недостатък.

Както и да е, темата не беше за мен..аз какво се обяснявам тука .. все едно някой ме е питал :lol:
Science is God
Аватар
sie
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 117
Регистриран на: 25 Юни 2007, 00:00:00
Местоположение: Aachen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот danchello » 24 Октомври 2007, 15:07:27

казах го по принцип,нямах предвид теб конкретно.
sie написа:Това на мен ли си го казал?
:lol:
Изображение

Ако ти дадат разчертана хартия - пиши накриво!
Аватар
danchello
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 193
Регистриран на: 24 Август 2005, 00:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 21 пъти

Мнениеот wawy4ka » 24 Октомври 2007, 17:56:41

Миличък, извинявай, че не съм по темата, но оправи си моля те подписа - пише се "дадат".
Wenn Du morgens aufstehst und Dir nichts weh tut, dann bist Du Tot.
Аватар
wawy4ka
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 358
Регистриран на: 18 Януари 2006, 01:00:00
Местоположение: Erlangen
Благодарил: 8 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот bgpower » 24 Октомври 2007, 21:14:03

azbuk написа:
danchello написа:Въпросът ми беше – КОЕ УБИВА ЛЮБОВТА... КОЕ Я КАРА ДА И ОТИДЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ???


Ами на първо време, прекаленото занимание с ей такива статии вместо с човека до теб...


Най-накрая някой да го каже...Браво!
Изображение

Не се притеснявайте да ми пишете, що се отнася идеи и препоръки за форумите "Спорт" и "Парти".
Аватар
bgpower
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 5 Май 2005, 00:00:00
Местоположение: София / Мюнхен
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот elle » 24 Октомври 2007, 21:34:42

bgpower написа:
azbuk написа:
danchello написа:Въпросът ми беше – КОЕ УБИВА ЛЮБОВТА... КОЕ Я КАРА ДА И ОТИДЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ???


Ами на първо време, прекаленото занимание с ей такива статии вместо с човека до теб...


Най-накрая някой да го каже...Браво!bgpower, Винаги е удоволствие за мен да научавам мнението ти по тези теми :)
elle
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2363
Регистриран на: 19 Април 2006, 00:00:00
Благодарил: 24 пъти
Благодарено: 22 пъти

Мнениеот bgpower » 24 Октомври 2007, 21:45:05

За мен всичко зависи от двойката, а не от някакъв учен или още по-лошо журналист, който е седнал и написал някоя глупост, важаща за 51% от хората. Е аз лично смятам, че когато има желание двойката може да се вкара в тези 49%, за които не важат тези правила.

Затова за мен те са глупости... :lol:
Изображение

Не се притеснявайте да ми пишете, що се отнася идеи и препоръки за форумите "Спорт" и "Парти".
Аватар
bgpower
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 5 Май 2005, 00:00:00
Местоположение: София / Мюнхен
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Следваща

Назад към Всичко е любов

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement