Страница 1 от 2

Да обичаш на инат... или на "обратно"

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 09:04:04
от velingrad
Почаках, да видя дали някой ще се осмели, но уви. Та думата ми е за наскоро протеклият така наречен "Гей парад".
Като се почне от премиера, който "приема, но не одобрява?!" подобно мероприятие, се мине през църквата, която го заклейми и опита да забрани, партии дето възроптаха, та се стигне до Расате и неговите главоци, не се намери човек дето да му е поне „медийно“ безразлично- виж други, познати и непознати форуми.
В очевидно отоманската ни и недорасла демокрация (предпазливо да я наречем така), опита на няколко (100) осмелили се „обратни“, да се покажат наяве, може да възбуди духовете, на иначе и заспалата ни държава дотолкова, че да се стигне до реални заплачи, та и демонстрации против.
Не искам да сравнявам, жалкият опит на родните хомосексуални, да се почувстват поне разбрани като братята им "по съдба" из други краища на света. Не искам и да вземам страна, да ги защитавам или заклеймявам. Мисля обаче, че с излючение на "бpатска" Русия (или капиталистическият СССР), където ТЕ бяха и бити и арестувани, само в нашенско (европейци нали?) не сме се развили и то от преди османско.
Естественно, следният пример за много ще е напълно неподходяш, но все пак да спомена: тукашният KSD-Köln, отдавна е признат и жадуван. И не, не само от участниците а по-скоро от находчивите търговци, някои от които правят повече оборот отколкото през цялата година.
Интересно е и друго (поне за мене) - от както свят светува, във всички истории се споменават, описват и "обратните". Защо в нашата (история) още не съм чел за подобни оргии? Дали нашите владетели (същите властелини, като навсякъде другаде) и преди и след приемане на християнството, са били вода ненапита?
Толкоз за сега.

p.p. Ясно, че темата ще "разбуди" духовете, но нека не забравяме добрият тон- моля.

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 10:29:50
от DerWolf
ПРОТИВ всякаква отявлена проява на хомосексуалисти и всякакви други форми на извратено поведение.

Може за някого да е ретроградно, цинично или дори шовинистично, но това е моята позиция по въпроса.

На който не му харесва отношението към гейовете и другите подобни объркани създания в България, да ходи в Холандията и да бърка/да му бърникат/ в места където слънце не огрява. :D

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 11:43:18
от vwpolo
DerWolf написа:ПРОТИВ+1


Аз също съм изцяло против. Да си живеят, да си работят, да си се обичат, да си бъркат... но без да го набиват в съзнанието на хората като нормално! Никой не е тръгнал да им забранява разни неща, никой не им нарушава човешките права, ама да ми се разхождат голи и да ми се лигавят - айде не! Цялата тая работа с парадите е тотално сбъркана. Дайте утре да си направим един парад на хетеросексуалните, всички да сме голи и да се натискаме по улиците. Това нормално ли е? Защо ми накърнявате правата и не ми давате да си направя хетеро-парад, а :lol: :lol: :lol: ? Смятам, че всеки може да си бъде какъвто си иска... но вкъщи :D

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 12:35:21
от AnGeLy
vwpolo написа:
DerWolf написа:ПРОТИВ+1


Аз също съм изцяло против. Да си живеят, да си работят, да си се обичат, да си бъркат... но без да го набиват в съзнанието на хората като нормално!


Много правилно, напълно съгласна, и с DerWolf съ6то!

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 13:41:26
от DerWolf
Напротив има смисъл от подобна тема. И не съм съгласен че българите били нетолерантни, дори точно обратното прекалено са/сме/ толерантни към определени странности. Ако мислиш, че в САЩ (щатите Тексас, Айова, Юта или Аризона) са толерантни към извратени създания, пробвай/те една провокативна проява там и ще види/-ш/-те какво чудо ще ти/ви се изсипе на глават/-а/-и.

Нека някой се опита да изложи поне един железен аргумент който да подкрепи като нещо нормално хомосексуалните прояви ?

Проблемът на повечето е ГЕЙове е че прекалено много акцентират и парадират със своята особена ориентация. Ако искат да ги възприемат като нещо нормално нека се държат нормално и в тон с общоприетия ред без да дигат голяма пушилка.

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 15:00:04
от DerWolf

Расизъм е дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цветът на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.

За расизма външните различия са основна причина за липса на еднакво (равнопоставено) отношение към членовете на другата група, като това се основава на предположението, че нейните „научни“, „биологически“ или „морални“ характеристики са различни от тези на собствената група и поначало по-низши. Такива расистки доводи често се използват за обосноваване специалното отношение към една група. Тази група се ползва с предимство. Обикновено предоставянето на привилегированото положение се съпровожда със заявления, че тази група е под заплаха (по правило - според нейната субективна преценка) от друга група и тази другата група трабва „да се постави на мястото си“ - в социален и териториален смисъл

Източник: bg.wikipedia.orgНищо не се споменава за сексуална ориентация различна от хетеросексуалната.
Какво е общото между неодобрението спрямо обратната сексуална ориентация и расизма ? Нищо общо !

Разбирам стремежа на разни нежни мъже да се легитимират, но да ми се лигавят и да се държат свободно като жени айде нЕма нужда !

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 15:47:37
от liverbird
Може и да са дразнещи с явното показване на сексуалността си, да прекаляват с "интимностите" и "голотиите", но отговорът на съгражданите е доста по-неприемлив. Не мислите ли, че ако подобни мероприятия бъдат игнорирани те ще спрат да парадират с хомосексуалността си. Под игнориране имам впредвид да се приемат и да не бъдат закачани.

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 16:20:32
от DerWolf
Я вълк пак го прочети до втората запетайки, на глас и три пъти...ама бавно и отчетливо...


**********знаеш си защо******** тц не незнам !!!

За боя съм съгласен че е прекалено, но да ми се лигавите на обществени места няма да го бъде това ! Или ще се държите прилично или ще ви поступват от време на време(когато прекалите разбира се) по невъздържаните съграждани с недотам висок интелект и типично балкански манталитет.

"Личната нападка" я прати на лични, вместо да ми създаваш излишна работа.....Yura това нещо се отнасяше за нелепите твърдения че видиш ли групата била... пише го пак в Уикипедията, ама кой да прочете и провери. За справка виж линка !!!

ЦЕНЗУРИРАМЕ ИЗБИРАТЕЛНО ЗНАЧИ. Изключително фън изпълнение. Нямате реален арбитър за споровете а сте само на лични усмотрения без нужния опит! Тази цензура е поредното доказателство.


Туй пък от мене:
Wolf, рядко го казвам така ясно и с натъртване - кат не ти "уйдисва" как те модерират, недей да пишеш тук. И ако пишеш, па и забележки имаш по повод Модераторите - има си описан начин, как и къде.

vel...


Първите ти две от общо 4 изречения бяха - "Лична нападка. Знам, че ще бъда модериран." Хайде кажи ми, къде е това "избирателното цензуриране", това беше и причината да напиша "знаеш си защо", и тъй като явно не знаеш - точката е 3 от ПП, можеш по лично усмотрение да включиш и 1........Yura

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 18:06:41
от dunia53
Много за и много против ще чуем и четем за тази тема но някак си в съзнанието ни изпъкватова което десетилетия са ни насаждали,че несподелящите хетеросексуалноста едва ли не са нещо по друго от нас,самите те като,че ли искат да наложат това.Аз също не споделям тази теза и тази помпозност и показност и нека малко сведат своя гард

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 21:02:33
от liverbird
popwill написа:ливербирд, няма какво да добавяш, то ти стига да прочетеш до втората запетайка от първото изречение и там всичко е казано.

Честно, не разбрах в какъв смисъл го казваш. Мен лично НЕ ме дразнят. Мисълта ми беше, че разбирам ако някои хора се дразнят от излишната им показност и я приемат за такава. Но всякакви ответни реакции са излишни.
И не е много добра идея да не се чете целия пост, особено ако се отговаря на него ;) Не е зле да се види на каква точно позиция се отговаря.

Re: Да обичаш на инат... или на "обратно"

МнениеПубликувано на: 1 Юли 2008, 22:37:45
от DrJeckyl_and_MrHyde
velingrad написа:Почаках, да видя дали някой ще се осмели, но уви. Та думата ми е за наскоро протеклият така наречен "Гей парад"...


Напротив Велинград! Преди седмица ми попадна тази тема и се бях наострил малко да пораздухам въглените. Ама нали не съм професионален форумджия, трябва да си подбирам темите, че инак кой ке ми плáти времéто! :lol:

Аз лично спрямо гейовете имам неутрално отношение! Знам, че това, което днес се приема за нормално, до съвсем неотдавна (само някакви си 70-80 години) от гледна точка на медицината е било смятано за вродено заболяване.
Днес познавайки гейове, мога добре да различа поне три определени типажа сред тях. Двойките, които са дълготрайно свързани обикновено са хора високоинтелигентни, с добро обществено положение и абсолютно ненатрапващи се на околните. За такива съм сигурен, няма да ги видите дори и тук на CSD. "Свободните електрони" ги разделям на два вида. Едните плахо се опитват да намерят себеподобни. В повечето случай на всеобщо познати места. Докато другите откровено и нахално парадират със сексуалната си ориентация, в желанието си да получат позитивен отклик. Последните аз също не мога да ги търпя! Но не заради сексуалната им ориентация, а заради опитът чрез брутална демонстрация да наложат, ако не признание, то поне безропотна търпимост.
В крайна сметка това важи със същата сила и за политическата, верската или друга някаква принадлежност,която някой е решил, дали чрез арогантна реклама или чрез лукавост да ми натрапи!
Що се отнася до българина и толерантността му, то по мое мнение, той българинът (или мнозинството от него) е дълбоко в себе си нетолерантен и недалновиден. Човек неспособен да разсъждава биполярно и неумеещ да се постави на мястото на другият. Това което приемаме за толерантност, при повечето е обикновена мимикрия, подлизурство, страхливост или обикновена човешка глупост!

Та с едно изречение: на мен лично ми е все тая кой на кого и къде ще го завира, стига да е по взаимно съгласие и да не ме ангажира!
Численето към една или друга групичка различни не оправдава парадиране с него. И ако хетеро е прието да е нормалното, то да погледнем себе си и да потърсим ненормалното. Всеки го носи, но малко са готови да говорят за него открито. Дали обаче някой ги пита?

А Расате и сбирка, са просто част от политическия миманс в БГ. Погледнете вебстраницата им, насладете се на имената на лидерите и фризираните им биографийки и вярвам ще разберете, че хора с такава етимология не са в състояние да прокарват собствени идеи. Те както всички останали партии и партийки (включая ГЕРБ и АТАКА) си имат отредената роля в голямият гейпарад. И малко, или много, не на последно място благодарение на непридирчивата публика, успешно я изпълняват. Вервайте ми! :D

P.P. Модерирането на мнения е според правилата необходимо. Все пак белите полета възбуждат най-малкото любопитство. Та си мисля, покрай евентуално справедливо заличените епитети, сигурно са пострадали и някои читави мисли. В тоя дух предлагам на засегнатите, сами да редактират написаното си, така, че хем да изложат необезпокоявано вижданията си, хем да са конформ с правилата!

МнениеПубликувано на: 2 Юли 2008, 00:09:01
от solay
3 пъти почвах да пиша по темата и 3 пъти трих уффф това е :) нищо нема да пишем оти съм много либерален

МнениеПубликувано на: 2 Юли 2008, 08:24:26
от DerWolf
За неразбралите какво имах предвид пак ще го повторя, пък после ако щете модерирайте, трийте или там к`вото ви скимне:

"Въпреки многобройните опити за разширяване обхвата на понятието „расизъм“, то не се е възприело да се отнася за професионални, полови или възрастови групи, за сексуални малцинства или подобни. " Цитат от "Уикипедия"

А колкото до личните нападки, това как да го разбирам ? :

Я вълк пак го прочети до втората запетайки, на глас и три пъти...ама бавно и отчетливо...

Чакам обяснение! Ето това точно имам предвид под избирателно модериране.

И освен това липсата на епитети понякога прави речта да изглежда скопено и сухарски неестествено. Култура ми Янко, ама и престараването е смешно.

Извинявам се за острия тон спрямо хората с различна ориентация, но един камък винаги повлича цяла лавина след себе си.

МнениеПубликувано на: 2 Юли 2008, 16:14:32
от vwpolo
Евгени Минчев е против гей парада в София

Най-известният български светски хроникьор Евгени Минчев се обяви категорично срещу провеждането на гей парад в България.

Минчев смята за неуместно хората да демонстрират публично по този начин. Според него в случая става дума "за добре усвоени европейски пари и от двете страни - и от противниците и от привържениците на гей парада". "Аз съм против гей парада", каза Евгени Минчев в "Шоуто на Слави". Той отказа да отговори директно на въпроса колко са гейвоте в България. Според водещия на Шоуто гейвоте в страната винаги са били около десет процента. Евгени Минчев на няколко пъти повтори, че се занимава основно с консултантска дейност. "Съветвам богатите българи как да харчат парите си. Организирам им пътувания до Лондон. Там ги посрещат хора, които ги качват в луксозни лимузини и ги карат до най-елитните и скъпи магазини", каза още Минчев, който и този път не пропусна да се похвали със скъпите си дрехи, обувки, часовници, копчета и т.н. /БГНЕС


май някои станаха по-гейове и от гейовете :lol: гейска му работа :lol: Евала на Южен :lol: :lol: :lol:

МнениеПубликувано на: 2 Юли 2008, 20:04:18
от velingrad
Аве хора...
Никой не ви и задължава да ГИ харесвате, да ГИ обичате, да ГИ "търпите". Въпроса е да ГИ акцептирате като нормална част от нормалният живот. Те друго и не искат, не търсят и не се надяват. И тука нямам предвид, тези дето "се лигавят"- мърши има премного и хетеро, или? Макар и мнооого да се съмнявам, че някой от "ах толкова отвратените" е срещал на живо нормален "обратен".
Противно на popwill смятам че в отношението на болшинството, не иде реч за расизъм а за дискриминация. Дискриминация към малцинства, към които и ние спадаме, намирайки се "не дома", сред ст..... Ама от де на де да вземем, че и да помислим по въпроса.
Да не му били демонстрилали на Полото... Ами симпатяга, от тебе и никой не очаква, че ще демонстрираш, "потомучто" се слагаш в "нормалните", които така или иначе са превъзхождащото болшинство, което е наясно, какво е правилно, прието и нормално. А кой точно определя, какво и кое е точно туй нормалното- църквата, обществото, кой?
И аз съм бил (съм още) "обратен". До първи-втори клас пишех с лявата ръка, докато "Другарката", не ми я посини от бой, щото видиш ли, това не било нормално. Днес пиша и работя и със двете.. Е от де да знае по ония времена, членката на най-великата партия, че един ден това ще се окаже, нормално и напълно прието. Непросветена била жената, други били нормите за нормално.
Това ме наведе на мисълта, че ние все още сме при "Другарите"- независимо от 20 години опити за демокрация, отворен, шарен свят и възможност да се развием. Затова, но не само заради това, говорим за "блато", споменавайки родината. И затова, следвайки теорията на вероятностите, както навсякъде и тук, във Форумите има поне 10% "обратни", които за нищо на света не биха прописали по такава Тема. Не защото ги е страх- повечето отдавна са претръпнали, а защото не виждат все още смисъл, да търсят нормално признание, каквото в
(щатите Тексас, Айова, Юта или Аризона)

e невъзможно. Да, точно там в "щатите", в една от най-консервативните демокрации, където и на папата се наложи да се извинява- помните ли за какво? И пак там в "щатите", в половината от които, брак между хора с еднакъв пол е разрешен и се практикува. Та Айова значи...
Апропо "нежни" мъже е много сбъркано понятие, защото доста от тях нежните, са всъстояние да ти счупят китката на канадска.

Не ща никого да убеждавам в нищо, само споделям ред на мисли. Всеки си е башка!