Страница 1 от 1

Революция в Байерн: Кан - мениджър

МнениеПубликувано на: 15 Април 2009, 17:05:07
от makeno
Немският колос Байерн Мюнхен явно е взел насериозно тежкото поражение от Барселона в 1/4-финалите на Шампионската лига. Баварците отпаднаха безславно след общ резултат 1:5, което явно е отворило очите на ръководството на тима.

Според авторитетното немско издание „Билд” през лятото клубът ще бъде разтърсен от невиждани промени, независимо от това, дали отборът спечели титлата в Бундеслигата или не.

Първата промяна очаквано ще бъде смяна на треньорския пост. Дните на Юрген Клинсман начело на Байерн са преброени. Вече се търси нов треньор за следващия сезон, като сред вариантите са Армин Вее, Лотар Матеус, Бернд Шустер и холандецът Франк Рийкард.

Според „Билд” обаче най-голямата промяна ще бъде на поста мениджър. Както е известно, след края на сезона Ули Хьонес, който изкара на поста повече от четвърт век, се оттегля и освобождава позицията.

Последните информации сочат, че най-вероятният му заместник ще бъде друга легенда на клуба – Оливер Кан. Преди месец Хьонес и Кан са се срещнали „на четири очи”, като темата на техния разговор е била бъдещето на Байерн.

Възможният план изглежда така: Кан наследява Хьонес. Освен това бившият вратар на Байерн сам ще избере новия треньор на отбора, както и нов спортен директор.

Според „Билд” концепцията на Кан ще разтърси целия клуб до основи. От треньора до най-високите етажи на ръководството ще настъпят промени. Смята се, че Хьонес е накарал Кан да обобщи своя план за бъдещето на клуба в презентация, която да бъде обсъдена от Хьонес, Бекенбауер и Румениге.

gong.bg


Ако това наистина стане, то може съвсем скоро отново да очакваме Байерн в топ 4 на най- добрите отбори. Освен това Кан е доказал, че винаги е перфекционист и дава най-доброто от себе си. Като цяло една радостна новина за баварските фенове.

Re: Революция в Байерн: Кан - мениджър

МнениеПубликувано на: 15 Април 2009, 18:16:45
от bgpower
То хубаво, ама статията в БИЛД не е чак толкова "сигурна", колкото тази в ГОНГ. Все пак - ако стане е супер, но въпреки това съм резервиран, защото втори начинаещ незнам как би подействал на клуба.

Поздрави,

Re: Революция в Байерн: Кан - мениджър

МнениеПубликувано на: 15 Април 2009, 18:35:11
от makeno
Аз по- скоро си мисля, че ще се получи ефекта "Гуардиола". Кан може да се у4и и ако дори в първата му година няма успех, то след това ще се видят резултатите. Само за Матеус не съм сигурен дали става за треньор на Байерн, но времето ще покаже...

Re: Революция в Байерн: Кан - мениджър

МнениеПубликувано на: 4 Май 2009, 07:52:14
от bgpower
Добре, единия начинаещ го разкарахме, ама втория майче няма да дойде, което не ми харесва. Кристиян Нерлингер е с половин уста потвърден за спортно-технически, а като финансов експерт гласят един от управителния съвет на Волфсбург.

Майче Оли няма да дойде...или само димки?