Нов съм във форума, но изчетох доста през последните дни.
Как да започна...? На 30 сме (аз и съпругата), от Силистра - почти целият ни живот е минал тук - в Силистра. Имаме си едно момченце на 6 годинки което много, ама много ни радва. Съпругата ми е преподавател по английски език в начално училище, като допълнително занимание ходи в частна школа. Аз по професия съм строителен техник. Почти целия ми трудов стаж (10години) премина в областта на пътното строителство. Живеем в къща собственост на моите родители (не плащаме наем). Имаме си наша къщичка на едно тихо и спокойно селце на 20км от Силистра, която използваме за лятна разтуха и естествено физически труд

Миналата година напуснах работа поради ред причини. Юридическата причина за напускане ми позволи да получавам обезщетение от държавата или така наречената Борса. Така или иначе, тази "Борса" свършва в края на Февруари. С други думи оставам без доход. Не бих се чуствал неудобно от това жена ми да изкарва повече пари от мен, но уви... колкото и да изкарва - няма да са достатъчно. Та така - на въпроса:
Струва ли си младо семейтво като нашето да загърби всичко до тук и да започне всичко от нулата в страна като Германия? Въпросът е отправен към всички четящи форума - от скоро в Германия, отдавна в Германия, успели и неуспели, доволни и недоволни, работещи, неработещи и т.н. Въпросът касае не само финансовото изражение на нещата, но и социалното такова - всички знаем какво е нивото на милото ни образование, здравеопазване, съдебна система и какво ли още не!!!
Ще се радвам на каквито и да е отговори от ваша страна, а ако има подобна тема, моля да ме извините. Все пак във форума има толкова много информация, че едва ли някой я е чел цялата.
Предварително благодаря!