Страница 1 от 1

Пристигане във Франкфурт

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2013, 19:05:21
от VenelinaNeykova
Здравейте на всички. Чух за този сайт от една приятелка, която остана изключително доволна и реших и аз да се запиша. Тази година завърших и кандидаствах успешно във Франкфурт за нещо като подготвителна година. Тъй като досега не съм излизала в чужбина, а и считам че немският ми не е на такова високо ниво бих искала да попитам , с кои административни документи трябва да започна ? Доколкото разбрах първото нещо , което трябва да направя е да отседна някъде на хотел. Може ли някой да ме ориантира къде мога да потърся, и какво следва да направя като стъпки след това?
Ще съм ви много благодарна ако споделите своя опит и успея да се запозная с някого, който вече се намира във Франкфурт.

Re: Пристигане във Франкфурт

МнениеПубликувано на: 7 Август 2013, 21:41:38
от Mr.DoubleD
VenelinaNeykova написа:Здравейте на всички. Чух за този сайт от една приятелка, която остана изключително доволна и реших и аз да се запиша. Тази година завърших и кандидаствах успешно във Франкфурт за нещо като подготвителна година. Тъй като досега не съм излизала в чужбина, а и считам че немският ми не е на такова високо ниво бих искала да попитам , с кои административни документи трябва да започна ? Доколкото разбрах първото нещо , което трябва да направя е да отседна някъде на хотел. Може ли някой да ме ориантира къде мога да потърся, и какво следва да направя като стъпки след това?
Ще съм ви много благодарна ако споделите своя опит и успея да се запозная с някого, който вече се намира във Франкфурт.

Най-добрият вариант е да кандидатстваш за общежитие. Хотелите тука хич не са евтини и не всички предлагат цена за месец (трябва да си плащаш ден за ден).
Другият вариант е да си търсиш квартира в интернет, но не се намира толкова лесно.(особено във Франкфурт).

Re: Пристигане във Франкфурт

МнениеПубликувано на: 8 Август 2013, 21:07:29
от VenelinaNeykova
благодаря ти за информацията. Вече съм кандидатствала за общежитие , но ми казаха да не се надявам особено. Какво бих могла да свърша докато съм още в България ?

Re: Пристигане във Франкфурт

МнениеПубликувано на: 9 Септември 2013, 15:26:06
от cigdem
Препоръчвам ти да влезеш в сайтовете immobiliencout.de и immowelt.de, както и meinestadt.de. Там има жилища под наем. Внимавай обаче, повечето жилища, които се предлагат там, са чрез посредник- т.е, трябва да платиш на посредника една сума от около 1000 Евро.

Re: Пристигане във Франкфурт

МнениеПубликувано на: 9 Септември 2013, 19:52:52
от nedko55
Виж и на http://www.immobilienscout24.de/de/find ... ndex_V.jsp. Това е примерно, градчето е до летището на Франкфурт. Това е WG, за новопристигнала, това е най доброто. Обикновено е апартамент, нает от няколко лица с обща баня и кухня. Всеки си е със самостоятелна стая. Има и специално изградени за тази цел жилища.По-добрия вариант е в някое градче около Франкфурт, в семестриалната такса влиза и билет за пътуване за цялата провинция.Там наемите са по- изгодни, да пише в обявата и provisionfrei, защото агенциите взимат до 3 наема комисионно.Гледай и в цената какво влиза, обикновенно се събират допълнително такси за ток, воза ,отопление. Това го пише в офертата.Гледай дали е обзаведено или не. Може да попаднеш и на обява, в която не искат гаранция-да не те учудва, има и такива. Изобщо е добре, някой живял тук да ти помогне. Успех.