Страница 1 от 1

Giro Konto

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2013, 19:30:07
от azorah
Здравейте,

Трябва да си отворя сметка в някоя немска банка,за да могат от общежитието ми всеки месец да теглят пари за наема.Въпросът е коя. Днес едно момче ми каза,че в шпаркасе няма никакви такси ,ако си студент. Дали това е някакъв закон за всички банки,или си е политика само на шпаркасе. Моля препоръчайте ми някоя без излишни месечни такси или поне да са нормални,а не както в Commerzbank - безплатно,но само ако месечно в картата влизат над 1200 евро ,иначе 9 евро такса на месец.... благодаря. (Kostenlos nur bei privater Nutzung und ab mind. 1.200 Euro monatl. Geldeingang, sonst 9,90 Euro je Monat.Gutschrift 50 Euro zum Start 3 Monate nach Kontoeröffnung und nur, wenn noch kein Zahlungsverkehrskonto bei der Commerzbank besteht. )

Re: Giro Konto

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2013, 19:57:41
от daisymm
azorah написа:Здравейте,

Трябва да си отворя сметка в някоя немска банка,за да могат от общежитието ми всеки месец да теглят пари за наема.Въпросът е коя. Днес едно момче ми каза,че в шпаркасе няма никакви такси ,ако си студент. Дали това е някакъв закон за всички банки,или си е политика само на шпаркасе. Моля препоръчайте ми някоя без излишни месечни такси или поне да са нормални,а не както в Commerzbank...


Здравей azorah,

еднозначен отговор, който да пасва съвсем точно на твоята житейска ситуация вероятно няма да получиш. Така че е по-добре предварително да се самоинформираш, като прегледаш написаното в следните теми:

Избор на банка-защо точно тази?
Въпрос за откриване на сметка/дебитна карта.

В тези теми ще намериш доста материал като предварителна информация, която по-късно ще ти бъде нужна, за да направиш по-лесно правилен (т.е. информиран) избор.

Поздрави от Erzgebirge!

Re: Giro Konto

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2013, 22:58:27
от kyky
Мога с две ръце да ти препоръчам comdirect. Миналата седмица даваха 100€ на новите клиенти, сега са само 50€. Разбира се всичко е безплатно, включително кредитната карта, с която можеш да теглиш кеш без такса и в България. Имат най-добрият онлайн-банкинг (може би е същият като на Commerzbank). Хотлайнът върши всичко по телефона и работното време е по-дълго от това на всяка традиционна банка с филиали. Сменил съм три големи банки и сега не виждам никакво предимство в това да ходиш на гише във филиала, даже напротив.

За Sparkasse и Deutsche Bank мога да кажа, че са доста назад във времето. В Deutsche Bank например обичат да попълват на ръка едни хартийки, които да пращат по факс(!) на разни централи. Какво правим, ако стане грешка при преписването е голяма загадка.