Здравейте,както се вижда от ника ми,казвам се Mарио.Hа 19 години съм и съм завършил средно образование във Варна.Cлед като взех матурите веднага започнах курс за шофьорска книжка.Август месец я взех и 3 месеца по-късно (на 11 ноември) пристигнах в Gермания pri майка ми и приятеля и.Hа 7 януари започнах интеграционен курс,уча немски по 4 часа на ден (до тогава не бях учил дори и 1 час немски и нормално не знаех нищо ).Така въпросите са ми следните :
1.Понеже уча от 14:00 до 18:00 всеки делничен ден и знам само най важните и най-простите работи на немски, каква работа мога да си намеря за да вземам някакви пари поне за мене и да не съм зависим от майка ми и нейния приятел .Zнам за McDonalds,но колкото пъти отида,хората ми казват за другия месец.Къде да търся,трябва ли da си правя CV и да си прашам дипломата в Munchen от сега за да я преведът и може би след това да си пусна CV-то някъде където да ми търсят работа.
2.Какво мога да правя след като завърша този курс.Каква работа се търси тук в Германия.Казаха ми,че мога да се запиша да уча Ausbildung (от това което ми обясниха разбрах,че това е да учиш и да практикуваш професия като получаваш минимална заплата.Това продължавало 3 години.Но след тези 3 години ще ми дадат квалификация за съответната професия и ще имам предимство пред другите които кандидатстват за съответната работа и нямат квалификация.А и ще получавам повече от колкото,ако нямам Аусбилдунг.
Надявам се след 5-6 години да съм понаучил езика и da мога да вляза в някой университет и да се развивам.
Нека някой който има по-дългогодишен опит тук и знае как стоят нещата да ми отговори.Ще му бъда много благодарен.
Надявам се от написаното да сте разбрали,че не съм много в час с нещата,защото всички които съм питал до сега също не знаят много,за това пиша тук.И моля,ако някой смята да пише негативни коментари от рода на от 3 месеца си тука и не знаеш нищо или нещо такова да си ги спести.