• Advertisement

за сектите в германия

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

за сектите в германия

Мнениеот BNikolova » 20 Април 2014, 11:39:17

Христос воскресе на всички в " заедно"! С пожелания за здраве и успехи в тази не лека за пребиваване страна.

Струва ми се, че денят е подходящ за отваряне на една деликатна тема която за съжаление е релевантна. Тъй като често в чужбина сме изолирани и зависими, не всички говорят немски и не са осведомени как да се свържат с необходимите инстанции, ние сме особено поддатливи на влияние. А влияещите често са склонни и да упражняват известен натиск.

Като цяло населението в Германия е религиозно, на север протестанско, на юг - католическо. И евангелистко. Хесен е твърдо в ръцете на последните. Има и други разбира се.

Евангелистите в Германия са официално призната религия, в обществата си се подкрепят един друг, а също осигуряват и работа.

И затова ето някои съвети от мен:
При всяка адресна регистрация в общината Burgeramt, задължително настоявайте да е вписна вашата религия. Ако нямате и не искате проблеми използвайте ортодоксали християни, която е официалната религия в България. В противен случай оставате "изгубена душа,чието спасение е необходимо". В някои случаи служителите сами вписват "католици", дори без вие да настоявате. Може би са наясно.

Основен начин за насилствено приобщаване е психическата обработка, при която "сами се убеждавате, че сами няма да се справите и без тях сте загубени". Това не е трудно да се постигне, особено ако сте новодошъл. В този случай е абсолютно необходимо да се откъснете, дори се приберете у дома, ако е необходимо. И потърсете съвет от специалист.

Поддържайте връзка с българи, които НЕ СА от въпросната религия.

Ако се появят проблеми със здравето, особено, ако са свързани с нервната система и сходни проблеми наблюдавате у колегите си, най - малкото си задайте въпроса "защо?". Особено ако консумацията на напитки и храни в офиса ви е "задължителна". И потърсете професионален съвет.

Много полезно читиво се оказва книгата на Николай Ангелов "Ловът на души" съвсем тъничка е :) (http://www.pravoslavieto.com/inoverie/s ... .htm#gen28 ) част от чиито съвети ще копирам тук:
Как да се предпазваме от разрушителни култове?

1. Бъдете внимателни, ако някой, когото не познавате, без видима причина се държи извънредно приятелски с вас - животът е доказал, че истински големи приятелства рядко започват от пръв поглед. Запитайте се - не искат ли и нещо от вас!

2. Отклонявайте предложенията за безплатни обеди или вечери (понякога на символична цена), придружени с някаква лекция. Животът е доказал, че "Няма безплатен обяд!" и (почти) никой не дава нещо без предварителна цел, макар и понякога твърде далечна. Опитайте се да разберете кой стои зад "познатите" ви!

3. Бъдете благоразумни - не приемайте подаръци (вещи или услуги), ако не сте готови да върнете същия жест и поемете ангажименти! Колкото и да не го осъзнавате, полученото обвързва, макар и чисто емоционално. Когато им трябвате, могат да ви го припомнят не особено деликатно. (Сервантес не случайно е казвал: "Задължението да се отблагодарим за направените благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен").* (* Дон Кихот можете да изтеглите от http://bezmonitor.com/texts.htm. Цитатът, който авторът тук сочи е малко под особено популярната реплика: "- Свободата, санчо, е...". Б. на Виктор от bezmonitor.com)

4. Изповедта е велика сила в човешките отношения - понякога и единствен начин да възвърнем душевното си равновесие. Помнете обаче, че тези, които научават тайните ви, добиват власт над вас! Внимавайте кому ще се доверите! (Спомнете си "Тартюф" на Молиер - шарлатанинът добива истинска власт над доверчивия си домакин не когато влиза в дома му и не дори когато е обявен за негов наследник, а когато научава за компрометиращата го връзка с бунтовниците и получава документи за това. Често явление сред някои секти е да се спекулира с откровението на техните членове с цел шантаж.)

5. Отказвайте попълването на тестове и анкетни карти, предложени ви от непознати (в т. ч. и от разни клубове за усъвършенстване). В тях често пъти има въпроси, неделикатно надничащи в душевния ви свят. Запазете си правото сами да решите кога ще им се доверите и ще се доверявате ли изобщо! Не се заблуждавайте, че отговорът само на част от тях е достатъчен - един добър специалист може да се досети за много неща и от това, което сте премълчали или как сте отрекли. Вашият интимен свят е само Ваш - не пускайте в него случайни хора!

6. Бъдете предпазливи с хора, които имат готов (и често еднообразен) отговор за всички въпроси - животът е доказал, че прости отговори на сложни въпроси няма. (Освен погрешните!)

7. В похватите на много от тези култове има стремеж към раздуване на вашите грешки, за да ви внушат усещане за нищожност (покаяние и др.). Не се предоверявайте! Критиката е нещо, от което всички имаме нужда, но с мярка - този който наистина ви мисли доброто, никога няма да ви натяква, че сте "нищо".

8. Бъдете нащрек с хората, които се опитват да въздействат върху чувството ви за вина - обикновено това се прави с някаква цел! Попитайте се - с каква именно?

9. Отклонявайте предложенията да прекарвате продължително време с тях в уединени места - хижи, имения, къмпинги. Няма смисъл да ви обяснявам защо там сте по-зависими. Нещастниците в Гвиана го разбраха, за жалост твърде късно!

10. Не се колебайте да питате и искате обяснение - почтените хора няма какво да крият от вас! Ако ли не - помислете си! Ако наистина ви обичаха (както казват), ще ви простят недоверието.

11. Не приемайте обяснения от рода на "така трябва" и "така правят всички"! Запитайте се колко от тези "всички" са били склонени по същият начин!

12. Търсете литература, правете справки! Малко знание повече никому не е навредило.

13. Не се колебайте да се консултирате със специалисти - психолози, теолози, философи и юристи (особено ако вече сте поели някакво задължение)!

14. Несъмнено сред тях ще срещнете искрено вярващи, но внимавайте - това не винаги е валидно за всички, особено пък за организаторите им. (В това отношение имаме значителен опит и в собствената си история - вашите родители несъмнено са вярвали искрено, когато са строили Хаинбоаз и Димитровград. Въпросът е, че това послужи на една отвратителна демагогия.)

15. Прекратите ли веднъж отношенията си, не допускайте възобновяването им под никакъв предлог! Култовете са извънредно упорити в борбата си за запазването на свои членове и са способни да използват и най-малкият жест на възпитание или добро отношение, за да ви "щурмуват" отново с цялата упоритост и неделикатност, на които са способни. Понякога самата мисъл, че ви предстои отново да преживеете кошмарният разговор може да изпари желанието ви за съпротива!

16. И не забравяйте - едно наистина добро начинание непременно ще устои на неколкодневното колебание! Ако ли не, значи мястото ви не е там! Не съжалявайте!

Потребители благодарили на автора BNikolova за мнението:
Stefanov85
Рейтинг: 4%
 
BNikolova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 27 Април 2009, 14:07:27
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот max » 20 Април 2014, 12:07:18

"ортодоксални християни"??? Мерси за грубата типично ортодоксална пропаганда. :-&
Най-голямата грешка е да впишете някаква регилиозна принадлежност в Burgeramta при регистрацията си в Германия. На базата на това, дали там сте вписали регилия оттам нататък сте обречени от всяка заплата ще ви се удържа Kirchensteuer. Аз не вписах никаква регилия, защото не принадлежа на никоя религия, нито на ортодоксалната! Така не ми се удържа нито стотинка за такива глупости от заплатата. Религиите и в Германия са лукав начин за смучене на пари от невинните хора.
За какви секти става въпрос изобщо??? Католизмът и Протестанството са секти от гледна точна на православието, ясно... По същия начин православието СТЕ секта за католиците.
Абе смешно е и дори е жалко, че сте се вкарали в такива филми и особено във филма "само аз говоря от името на бог, само моята религия е истината, всички други са секти и са вредни, затова елате при нас-тук е единственото спасение".
И не плашете хората "ако не впишете религия, ще ви надушат и ще ви зарибят". Както казах още преди 5 години като съм дошъл и се регистрирал съм оставил полето Религия празно и никой никога не се е опитвал да ме въвлича в каквато и да е "секта". Грозно е да се правят опити за манипулация на аудиторията, а особено избраният ден е особено неподходящ. :-#
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот BNikolova » 20 Април 2014, 13:53:33

упс! :-)

за да не стават грешки:

1. аз не съм религиозна, не вярвам в господ, безрезервно вярвам в атомният модел на ръдърфорд и причинно-следствената връзка на събитията
2. В моята адресна регистрация пише, че съм ортодоксална християнка и никога никой не ми е удържал нищо от заплатата. Работя от доста време. Виж данъчната ми удръжка е честно казано неприятна:-)
3. Нямам никакви претенции кой каква религия изповядва, стига да не го прави на вратата ми. Последната ми мисъл би била да пропагандирам религия. Опазил ме господ!!!!!

Сигурно авторът на горният пост се е подвел по линка на сайта, за което съжалявам. Обаче е безспорно най концентрираната и смислена информация, която открих. Ако някой открие нещо по-добро с радост ще го изтрия.
BNikolova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 27 Април 2009, 14:07:27
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот contraintuitive » 20 Април 2014, 14:41:58

Знам, че Свидетелите на Йехова са активни в Германия...бях даже на един техен семинар и не ги препоръчва ама никак. Дори ми се струва, че трябва да се действа по-радикално с тях...
find your path and stay on it
contraintuitive
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 753
Регистриран на: 6 Октомври 2012, 15:26:15
Местоположение: Германия
Благодарил: 209 пъти
Благодарено: 123 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот max » 20 Април 2014, 17:16:49

Добре пък че Свидетелите на Йехова са някакво ново явление и сигурно в България ги няма... :-s
Няма как данъчните удръжки да не са такива, каквито са при тази чистота, уреденост на транспорт и всичко. На мен си ми остават чисти 1000 евро след всички удръжки и след плащането на разходите ми на месец, така че не са толкова големи.
Все пак за инфо Kirchensteuer-a на месец е 28 евро.
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот Mony60 » 21 Април 2014, 17:58:10

BNikolova написа:В някои случаи служителите сами вписват "католици", дори без вие да настоявате

В този случай следва плащане на църковен данък!
BNikolova написа: В моята адресна регистрация пише, че съм ортодоксална християнка и никога никой не ми е удържал нищо от заплатата

Това е така, удържа се автоматично само на католици и евангелисти. На мене ми пишеше на Lohnsteuerkarte в графата за религиозна принадлежност VD, което означава Verschiedene и също не ми удържат църковен данък.
max написа:Все пак за инфо Kirchensteuer-a на месец е 28 евро.

Не е паушално, макс, а определен процент от заплатата, но не знам точно колко, защото не ме интересува. На нормална заплата около 30-40 евро на месец.
contraintuitive написа:Знам, че Свидетелите на Йехова са активни в Германия...

Доста даже!!! Много са милички и сладкодумни, но.....умната с тях. Не позволяват на децата си даже да присъстват на детски рожден ден, не позволяват преливане на кръв, даже и да е много наложително. Имах съседка, която беше от тях и всяка вечер се прибираше в 21:20 ч. след обикаляне по адреси. Запитах я за едно семейство, което също беше от тях и тя ми каза, че вече не принадлежат към тяхната вяра и живеят някъде другаде.

Потребители благодарили на автора Mony60 за мнението:
BNikolova
Рейтинг: 4%
 
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Bayern
Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот makeno » 22 Април 2014, 08:22:16

Всеки си вписва религията, в която вярва човекът. Ако не вярва в нищо, не вписва нищо. Не мисля, че 30-40-50 евро са проблем, все пак се знае за какво отиват парите. Или поне се предполага. При толкова много данъци, този данък би минал междудругото. А ние сме православни, поне в мнозинството. За православните християни няма такса. Проверено е. :)
А това, че католизицмът е секта за православието и обратното... даже нямам думи да коментирам. :mrgreen:

Иначе, докато следвах и си търсех общежитие, имаше едни, които предлагаха жилища абсолютно безплатно при единственото условие да ходя веднъж седмично на сбирките им. Забравил съм кои и какви бяха, но е препоръчително да не се зарибява човек и да знае, че няма нищо безплатно, дори и в момента да не искат пари.
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот boyko123 » 22 Април 2014, 11:42:25

"Свидетелите" и мен ме "опитаха", но в интерес на истината културно и ненатрапливо. Поговорихме си 2-3 мин. на вратата и ми оставиха книжки да чета, макар да им казах че не вярвам твърде да се зарибя. По някое време минаха да проверят, аз им казах че това не е моята вяра, те ми благодариха учтиво и това беше.

Обаче по едно време ме бяха нападнали руснаци (всъщност рускини) евангелисти... ужас. Явно по имената от телефонния указател се ориентират. Звъняха не знам колко пъти и на вратата и по телефона, накрая им казах че ще оплача в полицията за "stalking" и ги напсувах на руски (не ми е в характера по принцип) и те силно ми се обидиха и си обраха крушите. Общо взето такива колкото по-рано и категорично ги отрежеш, толкова по-добре, според мен.
Ако написаното от мен противоречи на здравия ви разум, вероятно е прав разумът ви ;-)
boyko123
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1449
Снимки: 1
Статии: 2
Регистриран на: 15 Септември 2012, 22:27:36
Местоположение: Enschede, NL
Благодарил: 751 пъти
Благодарено: 686 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот onufriy » 22 Април 2014, 13:22:46

boyko123 написа:"Свидетелите" и мен ме "опитаха", но в интерес на истината културно и ненатрапливо. Поговорихме си 2-3 мин. на вратата и ми оставиха книжки да чета, макар да им казах че не вярвам твърде да се зарибя. По някое време минаха да проверят, аз им казах че това не е моята вяра, те ми благодариха учтиво и това беше.

Обаче по едно време ме бяха нападнали руснаци (всъщност рускини) евангелисти... ужас. Явно по имената от телефонния указател се ориентират. Звъняха не знам колко пъти и на вратата и по телефона, накрая им казах че ще оплача в полицията за "stalking" и ги напсувах на руски (не ми е в характера по принцип) и те силно ми се обидиха и си обраха крушите. Общо взето такива колкото по-рано и категорично ги отрежеш, толкова по-добре, според мен.

А бе явно не са били лъскави мамашките, иначе други работи щеше на руски да им говориш :mrgreen:
onufriy
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1236
Регистриран на: 26 Септември 2005, 00:00:00
Благодарил: 176 пъти
Благодарено: 296 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот boyko123 » 22 Април 2014, 15:23:08

onufriy написа:А бе явно не са били лъскави мамашките, иначе други работи щеше на руски да им говориш :mrgreen:

Да бе да, с тяхната вяра най-много да ме анатемосат ако им бях заприказвал "други работи" :mrgreen:.
Ако написаното от мен противоречи на здравия ви разум, вероятно е прав разумът ви ;-)
boyko123
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1449
Снимки: 1
Статии: 2
Регистриран на: 15 Септември 2012, 22:27:36
Местоположение: Enschede, NL
Благодарил: 751 пъти
Благодарено: 686 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот Mony60 » 22 Април 2014, 19:07:23

При нас има доста свидетели на Йехова и веднъж хаусмайстора се оплаква как непрекъснато и него го безпокоели и искали да си „поговорят“.Той веднъж като застанали две „сестри“ пред вратата му им казал:“Ти (на по-младата) влез да си „поприказваме“, а ти (на по-възрастната) ще чакаш навън, докато си свършим „разговора“. От тогава не са го безпокоили вече. :mrgreen:
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Bayern
Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот max » 22 Април 2014, 22:00:57

Аз бях в секта и то с двата крака. Индуистка. И то преди да замина в Германия, дадох последните си пари за едноседмичен курс с гуру в немския ашрам в Шварцвалд преди 5 години. Това е видео, което въодушевен направих тогава на тоя курс, имаше 500 човека от цяла Европа.
http://www.youtube.com/watch?v=6nelKqeaNCk
Беше готино, не мога да отрека, 7-8 години бях в тая секта в България, много хубави моменти имахме заедно, както и лични преживявания в медитации и процеси. Но постепенно започнах да виждам, че гуру е суетен и е обикновен човек, който прави бизнес с курсове по йога и е точно толкова далеч от просветлението, колкото и аз. И се отдръпнах. Нищо не ми навреди, какво като съм бил в гуру-култ? Никой не ме спря и не се опита да ми прави мръсно само защото съм решил да си тръгна. На когото му харесва идва, на когото вече не-си отива. Сектата не е вредна, има полезни неща, но не е добре да стигаш дотам да ставаш сляпо вярващ на всичко, което говори гуру. Дойде момент, когато можех да кажа, че царят е гол и да си тръгна. ;-)
Така че от много години съм в допир с някакъв вид духовност и вяра, но това в никакъв случай не е православието! :-& За него не ми стига неприязънта и няма как да е другояче. Демагогия до дупка "добре е да се яде месо, защото животните са направени за това, за храна на хората", "хомосексуалните са зло, те са дело на дявола и за грешка, не са от Бог, защото Бог не може да греши". Питам се в тъмното средновековие ли живеем или в 21 век. ](*,)
Бил съм и в Бялото братство, там по-ми харесва, но пак има неща, които не са за вярване, иначе някои идеи са хубави, не само тази за вегетарианството, но и като цяло учението на Дънов е доста-по толерантно и мъдро, отколкото чернорасовците. Тук ме има на събор на бялото братство пеещ, играещ паневритмия и правещ окултните упражнения, през 2006 г. http://www.youtube.com/watch?v=xXIzdSxHBuI
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: за сектите в германия

Мнениеот BNikolova » 26 Април 2014, 19:20:05

Mony60 написа:
BNikolova написа:В някои случаи служителите сами вписват "католици", дори без вие да настоявате

В този случай следва плащане на църковен данък!
BNikolova написа: В моята адресна регистрация пише, че съм ортодоксална християнка и никога никой не ми е удържал нищо от заплатата

Това е така, удържа се автоматично само на католици и евангелисти. На мене ми пишеше на Lohnsteuerkarte в графата за религиозна принадлежност VD, което означава Verschiedene и също не ми удържат църковен данък.


Благодаря за допълнението. Преди електронните данъчни карти не беше автоматично и аз не се сетих, че може да се е променило.

Колкото до евангелистите на вратата:
Мен ме посети един опасно привлекателен млад руснак, който говореше съвсем правилен български и искаше да ми пусне на чудесният си таблет филмче за сътворението на света. (Хич не са им чисти ръчичките! :-) ) На въпросът ми откъде знае, че тук живеят българи, каза че по звънците се бил ориентирал. След това на чист руски му обясних толкова подробно въпросният атомен модел, че почти се разплака. Повече не се е появявал.
BNikolova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 27 Април 2009, 14:07:27
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 6 пъти


Назад към Новобранец

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement