Страница 1 от 1

Как да се установя в Германия?

МнениеПубликувано на: 22 Февруари 2015, 19:06:18
от tonidragneva
Заминавам с моя приятелка за Германия. Съпругът й живее в село близо до Плауен, Саксония. Как можем, докато живеем в Плауен, да си намерим работа в Западна Германия и да се изместим?

Re: Как да се установя в Германия?

МнениеПубликувано на: 22 Февруари 2015, 22:52:02
от bknf
Като се бевербнете там, където трябва.
Kаква работа - с каква насоченост?

Re: Как да се установя в Германия?

МнениеПубликувано на: 22 Февруари 2015, 23:37:15
от max
А този съпруг, който живее в Германия не можа ли да ви насочи, че питате нас? Без език няма работа, а ако знаете език сами си търсите чрез обявите в интернет. И в двата случая въпросът ви е незрял и не на място. Пак идва някой, който иска да му се поднесе наготово нещо без сам да положи каквито и да било усилия... :-&

Re: Как да се установя в Германия?

МнениеПубликувано на: 24 Февруари 2015, 12:01:29
от daisymm
tonidragneva написа:Заминавам с моя приятелка за Германия. Съпругът й живее в село близо до Плауен, Саксония. Как можем, докато живеем в Плауен, да си намерим работа в Западна Германия и да се изместим?

Здрасти tonidragneva,

Plauen е само на 20 км. от "западна" Германия. Спокойно можете да си живеете в Plauen и да си взимате високите заплати, работейки на "запад".

А сега сериозно - намирането на работа "на запад" става по същия начин като "на изток", само дето "на запад" има позиции, където за 1 място канидатстват 10 души. "На изток" за 10 подобни позиции може да има само един кандидат. Това е горе-долу разликата.

До скоро ...