Страница 1 от 1

Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 20:19:20
от ruil4о
Здравейте, специално се регистрирах във форума, защо днес ми се случи нещо странно за мен, българчето.

Живеем в България и дойдохме с децата на гости в роднини във Фрайбург, Германия. Домакините ни си оставиха кола за няколко дни да я караме. Тя е с местна регистрация и има разрешително за паркиране на улицата пред дома им. Има паркоместа и от двете страни на улицата. Тя е двупосочна. Вчера, като заваля и в бързината паркирах от лявата страна на улицата по посока на идването ми. Моля вижте прикачената картинка. Днес, като излизах видях една жена да ми поставя касов бон на чистачка на предното стъкло. Погледнах го подразбрах, че е някаква глоба от 25 евро. Попитах я на английски, защо е глобата и тя с развален английски и размахване на ръцете ни обясни, че е защото колата не е била обърната в правилната посока!!!
При условие, че колата беше паркирана изрядно, без да се подава нещо някъде. Само беше завъртяна на 180 градуса. Това нормално ли е? Има ли такъв закон в Германия?

Re: Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 20:46:51
от ognianbg
Здравеите , глобата е правилна - трябва да паркирате по посока на движение без да навлизате в насрещната лента , т.е. паркирането в случая трябва да е само в дясно в посоката на движение .

Re: Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 21:29:55
от VaskoLeon
Има такъв закон, само дето ми се вижда глобата леко завишена!

Тук не се паркира както в България, както ви падне, има ред и той се спазва, а който не го спазва с глоби го вкарват в правия път!

Re: Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2015, 21:37:21
от ruil4о
Да, още първия ден забелязах, че в Германия има голяма дисциплина и ред. Ще го имам в предвид вече! :D
Благодаря за отговорите!

Re: Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2015, 00:00:59
от vl
Още през 1979г. наши близки в Бохум ни предупредиха да паркираме по посока на движението. Значи този ред съвсем не е от вчера.

Re: Глоба за паркиране - СТРАННА!

МнениеПубликувано на: 11 Август 2015, 16:41:13
от Mony60
Инфо за съфорумците: В Германия действително е забранено да се паркира в посока противоположна на тази на движението, но в Австрия е разрешено. Andere Länder, andere Sitten! ;-)