Здравейте!
Изчетох доста от форума. Може и да се повторя, но ще рискувам.
Буквално мисля да започна от нулата.
Мисля да се пробвам в Берлин, но не ми е много ясно как стоят нещата там. Избрах го, тъй като е голям и може да се намери по-лесно работа.
За съжаление няма кой да ми подаде ръка.
Знам, че е изключително трудно с квартирите, а без квартира няма регистрация (,която изобщо не знам къде да направя), следователно няма да имам банкова сметка, а по този начин няма как да ме наемат на работа. Чувал съм за пансиони, през които може да се регистрира човек, но не знам как стоят точно нещата.
Работил съм като видео оператор в различни телевизии- регионални и национални. Над 20 години имам стаж, но не мисля че точно мен ще вземат в Германия като видео оператор.
Нямам диплома за оператор- имам само стаж и съм готов на всяка работа: мияч, чистач, всичко.
Език уча в момента, но ми е страшно труден. Мисля там да запиша интеграционен курс, ако има безплатни към Труд и работна сила или някоя организация.
Всъщност аз ще имам ли право да се запиша като безработен и има ли организации за социално слаби, ако изпадне човек в беда-да има поне храна и подслон . Ще разполагам с около 2000евро като за начало.
Чел съм по сайтове, че има хора, които още отиват и излизат на социални помощи- възможно ли е изобщо това?
Подготвям се за всякакви изненади и в момента съм адски хаотичен. Ще съм ви много благодарен, ако ми помогнете със съвет и информация.