Мисля всички научихме, че можем да помогнем, но можем и да направим лошо впечатление с не много уместни намеси.

jujika написа:Скъпи приятели , благодаря за отговорите , мненията и съветите ви!
След дълги размисли и безсънни нощи /това е самата истина/ , аз установих следното :
В БГ имотите , по - точно в София и то търговските обекти са по-добра ивестиция , особено ако се рискува и се купува на зелено , ако се подходи правилно и се закупи , например добър имот в широкия център или такъв с по - голяма квадратура например /400кв.м./ на големите булеварди и се вложат около 400 000евро , доходноста ще е много по - висока от тази в Германия, демек ще се взима по - голям наем .
Данъка върху доходите на физическите лица е 24%, облекчението за деца е меко казано смехотворно , например 300лв при данък 14000лв.
Дочух че същия този данък в Германия е доста по - висок.
Затова за нас ще е добре да продължаваме да инвестираме тук в БГ и тук да си плащаме данъците / държавата определено се нуждае от това/ , а парите ще си харчим в Германия.
...
Mottor написа:Ами да започна аз с живеенето от наеми. Проста сметка:
1.Купуваш жилище за около 2500 квадратния метър (имам предвид München)
2. Даваш го под наем за 11 на квадрат на месец
Сега правим една сметка, колко печелиш от твойте си пари:
11*12 meseca=131
131/2500 = 0,0524
Та значи 5,24%. И тук не съм сложил данъци, разправии с наематели, остаряване на жилището и др.
Мисля че не е най добрия начин да влагаш пари
Освен ако сама няма да живееш в него.
Ако не ми вярваш, виж
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта