Страница 1 от 1

Дейност в областта на електрониката?

МнениеПубликувано на: 8 Октомври 2007, 17:01:34
от vl
Здравейте! Смятам в началото на пролетта да си опитам късмета в Германия. Мисля да направя сервиз за ремонт на телевизори и друга аудио- и видеотехника. Не знам, обаче, дали в Германия се ремонтира такава техника след изтичане на гаранционния срок. Има ли изобщо извънгаранционни сервизи? Практикува ли се ремонт на тази техника по домовете? Като резервен вариант си мисля за електротехнически ремонти(контакти, фасонги, ключове).
Има ли бъдеще такава дейност?
Някой, ако знае нещо , моля да помогне с информация!

МнениеПубликувано на: 8 Октомври 2007, 20:50:21
от Sub_Zero
Има тук там малки сервизи за електроника и скубят здраво за извънгаранционен ремонт, както всички останали в сферата на услугите в Германия.

Пример: бях си купил за 50 евро телевизор на старо, който почна да се изключва от само себе си. Като питах в сервиза до нас колко ще струва горе-долу ремонта, казаха - минимум 50 евро. Повредата беше просто откачен резистор, но въпреки това с по-малко от 50 евро нямаше да мина.

Като цяло мисля, че се продава предимно евтина и некачествена черна техника, която много често се разваля. Проблемът в твоя случай би бил в това, че фирмените сервизи са коректни и винаги ремонтират в рамките на гаранцията без да задават много въпроси, а ако уредът не е в гаранция, на човек му е по-изгодно да си купи нов, отколкото да го носи на ремонт.

Re: Дейност в областта на електрониката?

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2007, 10:48:30
от satbradar
vl написа:Здравейте! Смятам в началото на пролетта да си опитам късмета в Германия. Мисля да направя сервиз за ремонт на телевизори и друга аудио- и видеотехника. Не знам, обаче, дали в Германия се ремонтира такава техника след изтичане на гаранционния срок. Има ли изобщо извънгаранционни сервизи? Практикува ли се ремонт на тази техника по домовете? Като резервен вариант си мисля за електротехнически ремонти(контакти, фасонги, ключове).
Има ли бъдеще такава дейност?
Някой, ако знае нещо , моля да помогне с информация!


тая деиностя има сам в индианските страни.За разлика от Бг тука кат ремонтира6 нещо има 1 година гаранция -и ако се скапе пак сте му го прави6 без пари .
Ако се разкарва6 по домеовете то тука бензина е дебели тарифите ти сте нараснат аи зависи и каде си -някаде 100км си е все в състото населено място.
не знам дали знае6 4е в Немско гаранцията на всякаква електроника е 2 години.
въобсте е доста загубена кауза осте ото на4алото тоя бизнес и се практикува в пове4ето слу4аи като допалнителна работа а не като основна.