Страница 1 от 1

Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 25 Януари 2009, 21:30:51
от prior
Здравейте!
Имам един такъв въпрос:кое е най-доброто място за живеене на младо семейство с дете в Германия? Това, че трябва да е голям град ясно........,изразете впечатления, моля!
Благодаря предварително!!!!!

Re: най-доброто място за живеене в Германия

МнениеПубликувано на: 25 Януари 2009, 22:10:08
от gina
Чувала съм, че най-доволните хора в Де са в Baden-Würtemberg, като колям град най-предпочитан (и от семейства с деца) бил Stuttgart...
P.S. (статистики)

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 30 Януари 2009, 13:10:38
от satbradar
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
По добре да не четат статистики.
И що да е ясно че трябва да е в голям град..... в големия град има освен доста възможности има и много недостатъци.
В щамхаим -квартал на Щутгарт по думите на 1 мои пиятел -доста догини там нямаки крак не е съпвал.
В детската градина на дъщеря му освен нея и 1 сръбкинче -други бели няма...

Зависи от приоритетите ...
Гина -за мене твоя град е наи готин ...с кеф ходя винаги там и се разхождам с още по голям кеф от Офенбахската страна покраи реката.
Лично мнение просто.

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 20 Март 2009, 21:48:30
от slan4elina
Според мене е добре да се намери място, което хем да е близо до голям град, хем да не е в самия град, за да е по-спокойно. Нещо като софийските квартали "Бояна", "Дгаралевци" или "Симеоново", ама в немски вариант 8-)

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 20 Март 2009, 22:40:13
от foxi
Щутгарт си е добро място за живеене, ако имате работа. Голям град сравнително (ако идвате от София, е с по-малко жители е). Това което го прави привлекателен може би е е факта, че е спокоен град. Ако вярваме на статистиката- ниска престъпност. Моите впечатления за семейства с деца са, не лични разбира се , а от колеги и приятели, че ако и двамата работите има лек проблем с детските градини - работят до 2, най-много 16 часа. Според мен като цяло атмосферата за всякакви цветнокожи и чужденци е по-френдли от други места в Германия. Това последното по повод, че някои спомена комшиите :) а това за драгалевци в германия?! не го разбирам. Що за сравнение е това, не знам. Дори да живеете извън града, транспорта е достатъчно добре организиран за да се изплашите. Пък и наемите са по-ниски в околните села.
всъщност Приор, ти есе ли искаш да пишеш или имаш намерение да се местиш. В случай че е второто и не питаш по принцип, то дай повече инфо - детето ако ходи на училище примерно, то и разговора става друг... ;-)

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 4 Август 2011, 00:35:47
от dogpkk
Моето лично мнение, че щом е младо семейство по-добре е по малак град Примерно от рода на Зиген - 100 - 150 хил жители. А ако семейството е турскоговорящо града е Берлин или Истамбул по-добре

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 4 Август 2011, 10:03:43
от genata_83
Аз живея със семейството си във Фройденберг на на 10 км от Зиген. мога да кажа , че е прекрасно място за семейство с деца.

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 10 Октомври 2012, 10:42:29
от danl
Да използвам и аз темата - търся хубав град, за семейство с малко дете в предучилищна, в който да няма изобилие от роми, проститутки, сутеньори, турското малцинство да е наистина малцинство, по възможност в южна Германия /не е задължително/. Почти нямам познати в страната и съм благодарен за всеки съвет или помощ. В момента съм в България,бях за малко до Германия но май на неподходящото място. А ако мога да получа съдействие и за наемане на квартира, където да си направя адресна регистрация, и за включване в имиграционнен курс възможно най-скоро, ще е супер.

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2013, 16:01:05
от Vogy First
Няма най-добро... Има вашето място или опити за откриването му. Едни препочитат морето, други планините, едни - голям град, други малък... Нали знаете... Животът - е странно нещо. Какъвто си го направиш такъв ще е.
P.S. Но определено "да няма изобилие от роми" и т.н. :-({|=

Re: Hай-доброто място за живеене в Германия (семейство)

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2013, 10:40:51
от kyky
Приемам, че единственият критерий е семейството и че парите нямат значение. Ето една препоръка от мен - този квартал във Фрайбург, Баден:
http://de.wikipedia.org/wiki/Vauban_(Freiburg_im_Breisgau)

Много много деца, планината ти е пред вратата, има много занимания за свободното време директно в квартала. Два закрити и един открит басейн в непосредствена близост (под 2 км). Ски през зимата на 30 мин с градския транспорт. Само няма море. За децата е много важно, че има българска занималня сравнително близко (4 км). В града има голям университет, а оттам и поне 2 много добри гимназии и други, които предлагат всички възможни профили.

От друга страна всичко това е много хипотетично, защото най-доброто място за отглеждане на деца си е България. Стига човек да има парите.