• Advertisement

Квартира без доход Франкфурт

Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот kostadin.mandev » 12 Август 2015, 21:09:16

Здравейте на всички!
Искам да попитам има ли начин да се вземе квартира във Франкфурт без доказан доход, смисъл от работа?Ако някой знае нека сподели инфо,сайтове..И ако се наеме стая има ли проблем да се направи адресна регидтрация?Има ли такова нещо като минимум квадрати на жилището за адресна регистрация на двама човека.
Благодаря предварително, ако някой ми помогне!
kostadin.mandev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Юли 2015, 16:47:28
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот bknf » 12 Август 2015, 21:44:15

има ли начин да се вземе квартира във Франкфурт без доказан доход
едва ли - освен ако не ти е някой познат/ приятел

ако се наеме стая има ли проблем да се направи адресна регистрация
не, няма

Има ли такова нещо като минимум квадрати на жилището за адресна регистрация на двама човека
не съм чувал да има - значи няма.
Но, ако имаш договор за работа и получаваш някакви месечни пари, е по-лесно.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот kostadin.mandev » 12 Август 2015, 22:12:34

С 450 евро заплата има ли някакъв шанс. Има ли начин да се плати временно за адресна регистрация в някой хотел например. Нормално ли е за да наемеш квартира да ти искат да платиш един наем и депозит още преди да си видял квартирата през airbnb.com например.Говоря за обяви от immobilienscout24.
kostadin.mandev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Юли 2015, 16:47:28
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот seli » 12 Август 2015, 22:17:55

Голямо ИЗВИНЯВАЙ за офтопика, но няма как да се сдържа без да се изкажа...
Едно време и шведският модел бе подобен - даваш адресна регистрация и получаваш шведско ЕГН до седмица-две. Обаче условието бе до 6 месеца да заработиш и регистрираш в миграционните. Властите след неколкогодишна практика na tozi model, като ударили чертата, установили, че стотици хиляди от получилите персонални номера не са направили втората крачка. Може да са се завърнали в родината, но може и да са се укрили, като черноработници. За да упражнят контрол въвеждат модела подобен с проституцията при нас - имаш право да получаваш пари за секс услуга, но нямаш право да плащаш на проститутка, подсъдно е. При емигрантите е: Не можеш да получиш персонален без да работиш, и съответно не можеш да работиш без да имаш персонален номер. Сега, дали е морално оправдано да ни поставят в графа с проститутките, не мога да изявя мнение, макар да ме гложди нещо пиперливо :mrgreen: Не случайно ни категоризират, като двуличниците от скандинавието. Та гледайте и Германия да не възприеме шведският модел скоро време.

Потребители благодарили на автора seli за мнението:
bknf
Рейтинг: 4%
 
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3158
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Февруари 2009, 23:21:09
Местоположение: Стокхолм - Истанбул - Бургас
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот bknf » 13 Август 2015, 07:15:37

С 450 евро заплата има ли някакъв шанс
Шанс за какво? Представи си следната ситуация. Отиваш ти на оглед за жилище, и после си оставяте данните. Тоя който решава да дава апартамента под наем, гледа след това. х1 има заплата от 3.000 нето, х2 = 1.500, х3 = 450. И така още 10 желаещи. Кой ще избере, според теб?

Освен това, ти имаш и разходи за вода, ток, задължителния данък за радио и тв (веднага след като се регистрираш),
разходи за храна и други. Така че, от тия 450 ще ти останат за наем реално по-малко, 200 - 300 нето.

Има ли начин да се плати временно за адресна регистрация в някой хотел например
Трябва да питаш в някой хотел - по мейл евтл.

Нормално ли е за да наемеш квартира да ти искат да платиш един наем и депозит още преди да си видял квартирата през airbnb.com например.
airbnb, не са за да наемеш някакво жилище и да живееш в него за постоянно. И едва ли някой ще ти разреши да се регистрираш там. Тва е за туристи, които не отиват в хотел - а в обзаведено жилище, за няколко дена.

Говоря за обяви от immobilienscout24
Ами трябва да гледаш, с маклер ли е или без. Иначе имаш и Kaution(+ евтл. Макlergebühr, ако жилището е през маклер)

Най-добре е не да търсиш жилище, а стая - да речем като WG = Wohngemeinschaft. Тоест, някой си е взел вече жилище под наем, и дава една стая. При което ползваш банята и кухнята и си делите наема. Но и това е към 400- 500 евро.

seli - в Германия няма такова нещо като шведското ЕГН, но това за сексуалните услуги ме учуди ;-) Пък се носеха едни такива митове и легенди, за свободните нрави в Швеция. Оказва се, че мъжете там са дискриминирани - с помощта и съдействието на държавата. Щом за това е така, то сигурно има и други такива подобни, касаещи отношенията между мъжете и жените.. А има ли такива съдебни решения - осъдени мъже по тоя параграф..?-)
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот Mishle » 13 Август 2015, 15:35:41

kostadin.mandev, квартира без доход или с единствен доход от 450 във Франкфурт просто няма да си намериш. Намекваш и нещо за двама човека.. не знам..

Във фб-групата на българите във Франкфурт се пускат отвреме на време адреси на пансиони. Използвай фукцията за търсене. Например:
Goldsteinstr. 130 aз живея там и за пансион е доста причен!

400evro на месец roder 63322 frankfurtersr.100

Offenbacher Landstraße 565,350 Evro на легло

Утре се обадете на 015735572163-Ниязи.Пансион , на човек по 15 € нощувката.

offenbach пансион на ъгъла на лоисен щрссе и берлин щрасе зная само че зависи от престоя колкото по дълъг е престоя толкова е по ниска цената но беше 12 евро на ден, сърбин беше собственика


Иначе по Mainzer Landstr. (трамвай 11 и 21) има доста хотели, хостели, но предвид стратегическото положение не съм сигурна, че 450 ще ти стигнат (тези около гарата ги изключвам, защото мисля че биха били даже още по-скъпи) А и все пак ако ги издумкаш всичките пари за едното легло, какво ще ядеш, с какво ще пътуваш, здравни застраховки и тн, не знам..

А ако искаш да смениш района:
Пансйон - ХотеЛ Делица Дава стай под наем в Град 67251 Freinsheim за един човек за двама или цяло семейство телефон: 015125068251 smile emoticon за повече информация, За 1 човек - 250€, За 2 човека - 500€


Това са цитати, аз нямам нищо общо с тия адреси, така че не им правя реклама :)
Аватар
Mishle
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 636
Снимки: 0
Регистриран на: 18 Август 2005, 00:00:00
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 99 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот m.dasheva » 15 Август 2015, 15:53:53

Здравейте,

във Франкфурт много трудно, но извън Франкфурт е възможно, към Бад Орб има много свободни...питайте, могат и да се съгласят собствениците. Аз бях в началото там, курортно място, но е по евтино!
m.dasheva
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 15 Август 2015, 15:42:29
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот deutschland » 15 Август 2015, 15:57:44

kostadin.mandev написа:Здравейте на всички!
Искам да попитам има ли начин да се вземе квартира във Франкфурт без доказан доход, смисъл от работа?Ако някой знае нека сподели инфо,сайтове..И ако се наеме стая има ли проблем да се направи адресна регидтрация?Има ли такова нещо като минимум квадрати на жилището за адресна регистрация на двама човека.
Благодаря предварително, ако някой ми помогне!


За самостоятелна квартира - трудно, колегите от форума са обяснили - наемодателите предпочитат хора с постоянен доход, които ще наемат жилището за по-дълго време, да речем. Ако имат избор между германец с доходи и чужденец без доходи, няма как да го вземеш.

По-лесните варианти за нас са няколко:

- Стая във WG, има такива сайтове в Интернет, например wg-gesucht.de. Там частни лица пускат обяви, когато искат да преотдадат своята стая под наем, или пък главният наемател на жилището търси съквартиранти за празните си стаи. При този вариант общо взето се изисква добър немски, защото комуникацията с хората става предимно по телефона, трябва да се правят срещи, да можеш да се представиш - какво искаш да правиш в Германия и т.н. С две думи - дали ще си паснете като съквартиранти, тъй като при този тип съвместно живеене се очакват малко повече лични взаимотношения. Има и WG-та със чужденци, но са предимно студенти или практиканти, като обикновено търсят хора с подобно положение. По мое мнение - труден вариант за новобранец в Германия (ако си такъв). Обикновено се изисква Kaution - гаранция, 1 или 2 наема.

- Наемане на самостоятелно жилище за ограничен период от време - befristete Miete. Тук става въпрос за жилище, което се отдава за няколко месеца, например. Обикновено наемателят заминава на почивка или стаж в друг град/държава, и търси временен наемател за жилището си, т.нар. Untermiete или Zwischenmiete (поднаемател / временен поднаемател), според ситуацията (да не се бърка с Nachmiete - там е друга тема и според мен не се захващайте, защото ставате основен наемател на обекта със всичките си задължения). При този вариант си имате работа с човек, който трябва спешно да преотдаде жилището си, защото обикновено има фиксирана дата на заминаване, и ако не успее да го преотдаде, ще загуби доста пари. Затова там има по-голям шанс за успех, а и също така повечето хора търсят жилище за по-дълго време и не ги устройва наем за 2-3 месеца, примерно. Тук трябва да се поинтересувате по въпроса с адресната регистрация - дали ще бъде възможна. Обикновено се изисква Kaution, 1-2 наема.

- Най добрият вариант, според мен, е да си потърсите работническо общежитие. На немски най-често му казват Monteurzimmer (стаи за работници). Може да търсите също за Wohnheim (общежитие). Тези общежития представляват цели сгради - къщи или блокове, където можете да наемете стая с няколко легла или самостоятелна стая (зависи от конкретната конфигурация на общежитието). Почти винаги е с обща баня и тоалетна, често има хладилник и телевизор в стаята. Тук нещата опират до лична договорка с хазяина на съответния обект - има общежития, където не изискват нито трудов договор, нито кауцион. Получавате бележка, че живеете там и отивате да се регистрирате адресно в общината. Обикновено местата са заети, но с повече обикаляне със сигурност ще се намери нещо. Много от собствениците за чужденци, може да пробвате да разговаряте на руски или английски, примерно. Кажете, че сте си намерили работа, но ви трябва адресна регистрация, за да подпишете договора и да си отворите сметка и здравна застраховка. Може и да не ви задават въпроси, но е добре да се подготви нещо за отговор. Ето и полезен линк:

http://www.frankfurt-monteurzimmer.de/

Има и за други области в Германия, просто пишете в Google - Monteurzimmer и името на града, където търсите.

- В най-лошия случай може да питате по хостели, пансиони, къщи за гости. Някои от тях се съгласяват на адресна регистрация и получаване на поща, при наемане на стая за по-дълго време.

Накратко - обикаляне и питане. Със сигурност ще намерите нещо. Ако имате автомобил нещата стават xx пъти по-лесно, но след адресната регистрация няма право да се кара с БГ номера, затова все пак трябва да има връзки с обществения транспорт.

Пазете се от измами - никога не давайте пари на когото и да било, без да разговаряте лице в лице и без документ за сумата, както и без да сте видяли обекта. Не подписвайте документи, които не разбирате - в германия с един подпис можете да се задължите да плащате наем до края на договора, без да имате право да напуснете (ако договора е например за 6 месеца, вие сте длъжни да плащате 6 месеца или да си намерите последващ наемател, ако изобщо ви е позволено). По тези въпроси се консултирайте с експерт. Най-безопасно е в някое голямо общежитие, където няма да ви излъжат. Ако знаете немски, четете в Интернет на тема Mietvertrag Kündigung (прекратяване на договор за наем).
Ако търсите апартамент чрез агенция - Има комисионна за агенцията (Provision) 2 наема и Гаранция за наемодателя (Kaution) обикновено 3 наема + 1 наем предплата = 6 наема. Значи за нанасяне в жилище, което е 600E KALT (без сметки) ви трябват 3600E кеш + сметките за първия месец, кажи-речи към 4000E. Обикновено се иска SCHUFA (проверка на платежоспособността), както и доходи през последните 3 месеца. Затова този вариант е подходящ за хора, които са с установени доходи в Германия. Дотогава си живейте в общежитето.

За квадратите - няма проблем при адресната регистрация, просто трябва някакъв документ, че имаш право да живееш там. Изискванията са различни за различните общини или бундесрегиони.

Ако имате други въпроси, ще се опитам да отговоря или да потърся информация. Във форума също може да се търси по ключова дума, и да се прочетат всички теми по въпроса. Повечето неща са изписани през годините от много по-опитни съфорумци.

m.dasheva написа:Здравейте,

във Франкфурт много трудно, но извън Франкфурт е възможно, към Бад Орб има много свободни...питайте, могат и да се съгласят собствениците. Аз бях в началото там, курортно място, но е по евтино!


В Bad Orb съм взимал едностаен апартамент, беше по-малко от 300E на месец, със самостоятелна кухня и баня, така че си струва да се потърси. Не знам дали пазя телефона на човека - германец е, дава стаи на работници, женен бил за българка, но са разведени. Това беше преди 3 години. Ако на някого му трябва, ще се поразтърся да си намеря договора за наем. Имаше и румънци там. Транспорта до Франкфурт е тегав без кола - Трябва да се хване автобус до съседното градче, откъдето се хваща влак за Франкфурт, ама хич не е евтино да се пътува всеки ден.

Потребители благодарили на автора deutschland за мнението (общо 2):
Angel187onufriy
Рейтинг: 8%
 
deutschland
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 14 Август 2015, 23:40:44
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот m.dasheva » 15 Август 2015, 20:47:33

Да прави сте, от Бад Орб за Франкфурт без кола не става, иначе в www.immobilienscout24.de има много квартири.

Успех!
m.dasheva
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 15 Август 2015, 15:42:29
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот kostadin.mandev » 17 Август 2015, 22:30:16

Благодаря Ви за изчерпателните отговори!Под наем на жилище без доход имах предвид, че няма как да докажа доход при положение, че не съм работил достатъчно,а не че ще живея с 450 евро.Пари за наем и храна има!
kostadin.mandev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Юли 2015, 16:47:28
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот vg_vasilev » 5 Ноември 2015, 13:21:12

А някой знае ли дали пансионите се предплащат или е ден за ден? Благодаря
vg_vasilev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 49
Регистриран на: 20 Февруари 2013, 10:08:57
Благодарил: 8 пъти
Благодарено: 4 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот gin4etomi » 12 Март 2017, 13:55:53

nqkoi moje li da mi kaje dali ima v frankfurt hotel-pansion i kak se kazva sobstvenika e surbin blagodarq predvaritelno
gin4etomi
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Март 2017, 13:51:15
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Квартира без доход Франкфурт

Мнениеот m.dasheva » 17 Май 2017, 18:54:32

В Бокенхайм имаше хотел пансион на една българка, точно до метрото, може да е стара инфо, питайте!
m.dasheva
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 15 Август 2015, 15:42:29
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път


Назад към Франкфурт

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement