• Advertisement

Висше образование в сферата на туризма в Австрия

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Висше образование в сферата на туризма в Австрия

Мнениеот fishbone » 5 Октомври 2009, 09:42:10

Здравейте,

решил съм да уча висше образование в чужбина в сферата на туризма. От финансова гледна точка се спрях на Германия или Австрия като възможни варианти, но предполагам, че втората разчита повече на развитието на туризма си и е по-подходяща за обучение в тази сфера. В сайт с обща информация за образованието в тези две държави четох, че има и програми, които са с предварителен срок, в които имаш студентски права, но изучаваш езика (мисля, че е 1 година. ). Нивото ми на немски не е високо и за провеждане на обикновени ежедневни разговори е подходящо, но не и за обучение, изцяло на немски. (т.е. няма да мога да покрия условията по някой от немскоезичните изпити за сертификат, с който да кансидатствам директно за обучение на немски ). Въпросите ми са следните:

1. Има ли възрастов ценз за хората, които искат да учат в Австрия ? Моите 24 години проблем ли са ?
2. Предполагам, че тъй като дипломите ми за висше образование от Бг не са свързани с туризма по никакъв начин, не мога да се надявам да запиша магистратура или докторантура ? За тези от вас, които не са в Бг и не са запознати, тук е възможно да си завършил бакалавърска степен в една област, а магистратурата ти е да е в съвсем различна, която няма никаква допирна точка с първата .
3. Колко точно часа е позволено да се работи, когато имаш студентски права и като цяло възможно ли е от заработените пари да си покрива човек по-голямата част от разходите ?


Благодаря ви предварително ! Всякаква информация по гореспоменатите проблеми ще ми е от полза !

Поздрави !!!
fishbone
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 5 Октомври 2009, 09:25:54
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement