от VesselinAtamian » 27 Ноември 2012, 23:06:57
В Сърбия е 120 ограничението. Задължително си носете сръбски динари, защото цакат с валутата по тол-овете и по бензиностанциите. Най-добре е да не се зарежд в Сърбия.
Унгария - много чакане на границата, заради Шенген. Винетката е електронна там, любопитно ми е какво представлява и на мен. Ограничението е 130, за препоръчване е да се спазва, макар че местните много-много не го спазват. Около град Кешкемет, на околовръстното му, поне така съм чувал, че има комплекс от хотели като ЕТАП, ИБИС и тн нискобюджетни, които се ползват най-вече от пътуващи българи/гастарбайтери от Турция, точно тръгнали с коли към Германия. За Будапеща не знам хотелите как са.
Илюзията, че в Германия няма ограничения, вече се разваля - на много места слагат ограничение от 130 и за автомобилите. В Южна Германия има няколко отсечки все още без ограничение. Актуална цена на бензина тук в момента е около 1.55, но варира в зависимост от града и квартала в него - при нас в Хамбург, в центъра е 1.69, в крайните квартали е около 1.55. За препоръчване да не се зарежда на ШЕЛ или АРАЛ, защото там горивата са с поне 9-10 цента отгоре, само заради името на бензиностанцията.
Спазвайте си ограниченията, със семейство сте, при пътуване от 2000км няма никакво значение дали ще стигнете 20-30 мин. по-рано. Но спазвайки ограниченията, със сигурност няма да се налага да треперите за камери.
- Потребители благодарили на автора VesselinAtamian за мнението:
- BTomov