• Advertisement

Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот pitcologne » 19 Ноември 2014, 00:18:01

Без коментар са генералните обобщения.
pitcologne
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 220
Регистриран на: 19 Юли 2012, 22:31:34
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 83 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот Franken » 19 Ноември 2014, 12:18:47

Мислех да не коментирам така нареченото "представяне" на Пулев, но след прочетеното в "Хаштаг" не мога. Просто написаното отговаря точно на случилото се. Аз, като бивш спортист - вярно, не боксьор - се надявах Пулев да се представи много добре и евентуално да победи, все пак стигна до този мач. Но това, което видях, нямаше нищо общо с представите ми. Вярно, в бокса играят и други условия, но най-важната ти задача в един такъв мач е да се биеш. Докато това беше последното, което Пулев правеше. На Кличковците почти всички противници до сега бяха по-слаби, но такова нещо не бях виждал, нито пък бях и очаквал! И защо трябва да му казваме, че бил "герой" - какво геройско направи??? За държането му по време на мача и след това няма какво да говорим, въпрос на интелект. Но публиката... българската публика би трябвало да знае, че когато се свири държавния химн на противника (който и да е той) трябва да се стане и да се мълчи - а не да се вика "УУУ" и да се свири!

Потребители благодарили на автора Franken за мнението:
daisymm
Рейтинг: 4%
 
Franken
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: Mittelfranken
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 106 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот malak_pit_bull » 19 Ноември 2014, 12:20:40

WBremen написа:Защо трябва да се търси негативното, след като има толкова позитивни неща, които могат да се видят в цялата ситуация. Нормално е всеки да има своето виждане по въпроса и правото да го изказва, но не и да се опитва да го налага на останалите.
Като не ви харесва бокса. не го коментирайте и не го гледайте. Това за пореден път доказва, освен че разбира от всичко българина, обича и да се изтъква с "компетентно"-то си мнение.
Учудва ме факта, че преди срещата постовете бяха само няколко, а след нея "разбирачите" изплуваха на предна линия.


@WBremen

И аз се чудя защо толкова хора се концентрират върху негативното. Заради един нормален боксов мач тези хора анализират в словоизлиянията си българската психология и проблемите в нея и в българина по принцип (макар че на мен ми е трудно да направя връзка между боксовия моач и т.нар. проблеми)... Просто нямам думи. И се чудя защо толкова много хора размиват тази конкретна тема, а не си отворят конкретни техни теми. Примерно със заглавие: 'Защо/какво не харесвам на българската народопсихология?' или 'Защо не харесвам бокса/Кубрат Пулев?'. По този начин ще има конкретно и точно място за техните дискусии.

И друго нещо ме учудва - от както наблюдавам този форум братята Кличко (а и други боксьори) навъртяха доста мачове на ринга. Досега не си спомням да е имало дискусия относно въпросните срещи. Или ако евентуално е имало се съмнявам да е ставало дума за такава ожесточена дискусия за народопсихилогии. Какво показва това (според мен)? Това показва, че присъствието на българин в такъв важен мач и папагалските какафонии в масовите медии са достатъчни за стартирането на ожесточена дискусия (папагалските какафонии и закани/обвинения преди/след боксови мачове са нещо нормално). Т.е. присъствието на Пулев подтикна разни хора да разтягат локуми за проблемите/психологията на българина. А той Пулев какво направи? Според мен типичното за боксьорите от цял свят - разправя туи-онуй, излиза на ринга и се бие. След това получава хонорар, който се облага с данъци. Между другото от тази гледна точка Пулев е примерен гражданин, защото си плаща данъците (и евентуално внася директно средства в касата на фалиралата ни родина).

И друго нещо. Според мен в българското общество има доста потресаващи истории, които показват проблемите на обществото ни - примерно застреляните през 90-те години войничета и паралелното присъствие на министъра на ВР при елитните прос.итутки на Ж.ни Ка.ка.джиева (според мен протеже на Бг-мафията) и последвалото т.нар. разследване. Или катастрофата на Максим Ставийски преди години и последвалата (според мен вяла) дискусия тук:

http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?f=37&t=4311&hilit=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8&start=30

Затова и молбата ми за бъдещите дискусии - като на някой му се дискутира по КОНКРЕТНА ТЕМА да отвори дискусия с КОНКРЕТНО ЗАГЛАВИЕ и да си пише КОНКРЕТНО само там. По този начим ще си спестим излишни препирни, нерви и време.

Потребители благодарили на автора malak_pit_bull за мнението:
daisymm
Рейтинг: 4%
 
Аватар
malak_pit_bull
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 140
Регистриран на: 22 Август 2004, 00:00:00
Местоположение: Düsseldorf
Благодарил: 9 пъти
Благодарено: 52 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот estira » 19 Ноември 2014, 13:21:14

malak_pit_bull написа:Затова и молбата ми за бъдещите дискусии - като на някой му се дискутира по КОНКРЕТНА ТЕМА да отвори дискусия с КОНКРЕТНО ЗАГЛАВИЕ и да си пише КОНКРЕТНО само там.


Не искам да се навирам между крошетата, но не мисля, че Пулев е толкова важен, че да се прави тема за преди, по време на или след мача и прочие. Както каза - до сега никога не се е дискутирало върху особата му, така че не вярвам подобни дискусии да се отрaзят особено ползотворно на житието или битието на някой беден Софроний.

Поздрави
Ich hab keinen Bock mehr. Bin zaubern.
Аватар
estira
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 4929
Снимки: 275
Статии: 10
Регистриран на: 23 Юли 2004, 00:00:00
Местоположение: Dahoam
Благодарил: 699 пъти
Благодарено: 426 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот pitcologne » 19 Ноември 2014, 14:29:07

И за сетен път ще го кажа, защото ми писна цялата история. 90% от българската публика не освиркваше химна на Украйна, от видеото добре се чу. Разбира се не изключвам отделни индивиди, но това е нормално, навсякъде е така, на всеки мач има отделни хора, които не уважават химните. Но да кажеш, че цялата зала мощно е освирквала химна и не показала респект, е една долна лъжа и нищо друго! ](*,)
pitcologne
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 220
Регистриран на: 19 Юли 2012, 22:31:34
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 83 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот Franken » 19 Ноември 2014, 16:03:58

Ами като ти е "писнало" стой си настрана и си гледай работата (или това ти е "работата"???). Не съм изчислявал процентите на свиркащите, но кои ли други биха били освен нашенците ( става дума за "българската публика", а не за "цялата зала"), а залата кънтеше...

Но да се върнем на темата. Изказванията по-горе още веднъж (за кой ли път) потвърдиха теорията, че комунягите на времето за разбрали каква рекламна сила е спорта и не случайно наливаха толкова средства в него. (Така напр. през последните 25 тодини в Германия не се е говорило толкова много за България, колкото след двата футболни мача,когато ги бихме). Та Кличковците може да са имали хиляди мачове и това да не ни е засягало, но когато се бие с българин....това вече е нещо друго. И е естествено да се реагира така след една загуба, за която не бих казал, че е достойна, та да му ръкопляскаме. А иначе данъци плащаме всички...или почти всички.
Последна промяна Franken на 19 Ноември 2014, 19:21:01, променена общо 2 пъти
Franken
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: Mittelfranken
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 106 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот WBremen » 19 Ноември 2014, 16:07:06

По-долу цитираните думи са извадка от една статия, чийто автор не беше упоменат.
Според мен, точно над това трябва да се замисли всеки един българин и съм сигурен, че много от нас го правят. Това, че на на останалите "инакомислещи" не им харесва - техен си проблем. Винаги е имало такива. жалко, че техните мнения се натрапват тук във форума.
Дано и за в бъдеще да има повече поводи за национална гордост от всички носещи родния трибагреник.


"... За смелостта, за българщината, за непоклатимия дух, за жаркия и дързък поглед, за горещото сърце, за вярата, за оптимизма, за стоицизма, за свободата на мисълта, за волния полет на мечтите, за искреността и за още много….За всичко това Кубрат Пулев заслужава уважението на България!

Загубата от Владимир Кличко е факт. Украинецът нокаутира българския боксьор в петия рунд, а с това бе сложена точка на мечтите ни за световна титла в тежката категория. Това е реалността.

В минутите преди и по време на мача едва ли е имало българин, който да не е трепнал от изражението на Кобрата, докато звучеше българският химн. Едва ли има българин, чието сърце да не е било присвито от случващото се на ринга, от първия нокдаун, от изправянето и достойното продължаване напред на Кубрат Пулев. Вълнението, тръпката, адреналинът…със сигурност няма думи, с които да бъдат пресъздадени. Затова и вечерта на 15 ноември 2014-а година ще остане в съзнанието ни. Защото тогава целият народ бе обединен около една обща кауза. Крайната цел не бе постигната, но в случая е редно да се концентрираме върху пътя, който бе изминат.

Само по себе си присъствието на Кубрат Пулев в залата в Хамбург е успех за българския бокс, а и за спорта въобще. Вероятно Кобрата е допуснал някои грешки, за да се стигне до този развой. Самият Пулев сподели след срещата, че не е доволен от себе си и че не му е достигнал опит. След този дуел на ярката мъжественост и на честта обаче, със сигурност Кобрата ще бъде осезаемо по-силен занапред. Това загатна и самият той. Пулев многократно афишира, че ще продължи, което бе и най-силното доказателство за волята и характера му.

Независимо от резултата обаче Кубрат Пулев заслужава да чуе своето „Браво!“ от родината си, която той така настървено винаги е бранел. Кобрата спечели сърцата на българите в голяма степен със своето родолюбие. Сякаш той е носител на частица от романтизма на българските възрожденци, а философията му е достоен пример за подражание. Той заслужава любовта и признанието на всички онези, които тръпнеха с него в залата и пред екраните, защото с гордост носи трибагреника, защото с откровеност казва истината, защото без страх се изправи срещу световния номер едно и най-вече, защото смелост е да си Кубрат Пулев..."


Относно българската публика в залата - не прочетох никъде другаде упреци за поведението й, освен тук във форума, въпреки че срещата бе гледана от над 9 милиона зрители (според RTL).

Потребители благодарили на автора WBremen за мнението:
pitcologne
Рейтинг: 4%
 
WBremen
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 4 Юли 2014, 10:31:37
Благодарил: 5 пъти
Благодарено: 8 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот makeno » 19 Ноември 2014, 16:27:38

WBremen написа:По-долу цитираните думи са извадка от една статия, чийто автор не беше упоменат.
"... ..."

Авторът е Симона Стефанова от Дарик радио и gong.bg
http://gong.bg/oshte-sport/drugi-sporto ... t-e-305363

Ето още статийка от същата медия, която ни описва доста добре, включително и участниците във форума :) :

Всяко чудо за три дни... Всички знаем тази поговорка, която доста често влиза в употреба за измислени медийни сензации, които целят само изкуствено завишаване на трафика, рейтинга и гледаемостта на определени медии с жълтеникав оттенък.

Ако се водим по нея, то до вчера вечерта трябваше вече да е приключил отзвукът около един мач, който предизвика толкова много коментари, отдели му се изключително много медийно внимание.

Да, самият факт, че вече се досещате, че говоря за мача на Кубрат Пулев с Владимир Кличко, доказва, че това не е било „чудо за три дни“. Еуфорията, анализите, коментарите продължават с пълна сила и по всичко изглежда, че скоро няма да стихнат.

Интересни са и закономерностите около този двубой. За кратко време той успя да обедини мнозина от българите, които стискаха палци в нощта на събота срещу неделя миналата седмица пред телевизорите и компютрите си.

След загубата на Пулев обаче се отприщи нова вълна. Аз обичам да я наричам - „вълната на разбирачите“. Това са хората, които след свършен факт обичат с поучителен тон да се изтъкват като един вид големи специалисти, които са предусещали какво ще се случи. Само дето го изтъкват след като въпросното нещо стане факт, а преди това ги е нямало никакви.

Тази „вълна от разбирачи“ след мача на Пулев ми отвори очите, че българинът вече разбира не само от политика и футбол, но и от бокс. Както и разбира от тенис, когато играе Григор Димитров, от борба, художествена гимнастика и какво ли още не. Стига само българският представител преди това да е загубил.

Нищо, че предимно това са хора, за които правилата на бокса са „Тъмна Индия“ и за които точкуването на мач на професионалния ринг е нещо като Мозамбик – знаят, че го има някъде, ама яде ли се, пие ли се, не е ясно.

Та тези хора се впуснаха в повърхностни обяснения с назидателен тон защо се е стигнало до този развой на битката. То, че не беше трудно да се предвиди такъв изход, беше ясно за всеки, но който е следил поне малко професионалния бокс през времето. Хайде, нека да е през последните 7-8 години.

И все пак, тези хора са ясни, те са „хейтърите“ (ах, как я обичам тази дума, заради чието използване сега, ако Иван Богоров беше жив, щеше да зеленее от яд), за които най-големият триумф е да се изкажат отрицателно след всеки неуспех на родния спорт.

Те го приемат като такъв, нищо че не са запознати с историята на въпросния спорт, нито у нас, нито в чужбина. А и да са, то е прекалено повърхностно, но според тях достатъчно, за да влязат в пререкания с някой, който все пак по-задълбочено се е занимавал с това.

Въпросните хора спорят заради самия спор и подобен развой им идва като манна небесна. Друг е въпросът защо се изявяват винаги постфактум, а не предварително, но това е друга тема. И все пак, те са по-малкото „зло“.

След мача на Пулев попаднах на една друга категория, която по принцип рядко се изявява в публичната дискусия сред феновете на някое спортно събитие. Това са „самопровъзгласилите се интелектуалци и граждани на света“.

Това, според скромните ми наблюдения, са хора, които умеят да боравят безпроблемно с таблет, лаптоп и безжичен интернет, имат базови познания по английски език и се изживяват като крайна инстанция, имайки се в собствените си очи като лидери на мнение, въпреки че са световно неизвестни.

Предпочитаната тема от тях е толерантността във всичките ѝ форми, глобализмът и космополитното измерение на личността. Та, въпросните хора, без дори да са гледали и един боксов мач през живота си, камо ли едномесечната прелюдия към него, побързаха да заклеймят като „просташко“, „дивашко“, „античовешко“ и каквито още се сетите подобни епитети поведението на Кубрат Пулев преди мача с Кличко.

Леле-леле! Представям си тези моралисти как биха реагирали, ако знаеха какво беше преди мача на Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън, например. Ама за да знаеш това, трябва поне малко да се интересуваш от бокс.

Сигурно крехките им души са наранени от такава размяна на реплики, но без да знаят, че това е нещо нормално за света на бокса. И затова се започва едно нравоучение...

Проблемът е, че въпросните хора съдят за бокса по своето светоусещане, без да приемат и без да допускат, че е възможно да има и друго такова. Нищо, че го раздават върхът на толерантността. Те са толерантни по някакви си изкривени критерии и не разбират, че е толерантно също така да признаеш и правото на другия да усеща света по своя си начин.

И те сега злорадстват за загубата на Кубрат Пулев, защото „така му се падало“ след като е „арогантен“, „нетолерантен“ и „некосмополитен“. Злорадстват и срещу феновете му, опитвайки се да ги обидят, че са „патриоти“ и никога няма да се впишат в глобалния свят, защото се застъпват за някакъв си боксьор, само защото са от една националност.

Спорът с такива хора е забавен заради лесното им палене, но и безсмислен. На такъв човек няма как да обясниш, че е нещо хубаво фактът, че близо 2 млн. българи са стояли залепени за телевизорите по нощите, стискали са палци до счупване и нервно са крачили пред екрана, надявайки се на положителен развой на мача за този боксьор, с когото ги обединява единствено националността им.

Няма как да те разберат, че е нещо хубаво това, да си чакал с трепет въпросния мач и че часовете в събота през деня, докато си чакал двубоя, са ти се стрували години. Че ти е било наистина гадно, когато виждаш, че боксьорът, с когото те обединява само една националност, пада.

И въпреки това ти е хубаво, че си изпитал емоцията от чакането, от гледането на такъв мач. От това да видиш как един боксьор, с когото те свързва само националността, се изправя без страх срещу най-силния възможен съперник, срещу валяка в този спорт, безусловния номер едно в него. И се бие, колкото му позволяват силите.

Но не, за тези хора това е „варварство“, подобен спорт „няма място в нормалния свят“, хората „вече не са животни“, а поведението трябва да е „на възпитани хомосапиенси от 21 век, преживяли хилядолетна еволюция“.

На тези хора ще им кажа само: ******* Ви! С извинение, но без уважение! Пък нека съм нетолерантен, почитател на варварски спорт и трепетът от участието в битката на годината на един боксьор, с когото ме свързва само националността, да ме прави простак.


http://gong.bg/oshte-sport/drugi-sporto ... tta-305741
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.

Потребители благодарили на автора makeno за мнението:
pitcologne
Рейтинг: 4%
 
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот pitcologne » 20 Ноември 2014, 00:22:17

Естествено, че ще се натрапва тяхното мнение, защото и тук пак ще се повторя, си живеят в техния възвишен светъл свят, изпъстрен с тяхната уникалност, лишена от българска болест, достигнали духовно извисеност да не се подават на ниските страсти на простолюдието, наречено българи, които по дефиниция са комлексари.

А ние, които си позволяваме да се вълнуваме от едно спортно събитие с българско участие, сме долни байганьовци, живеещи в 18 век, соц.носталгици с изкривено мислене, неинтигрирани антиевропейци, търсещи реванш на световната сцена....Поне си го казвайте с точните епитети, а забравих, вероятно сме и чалгари..или с две думи прости български диваци-селяци.
pitcologne
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 220
Регистриран на: 19 Юли 2012, 22:31:34
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 83 пъти

Re: Бокс - Кубрат Пулев vs Владимир Кличко / O2 World Hamburg / 15.11.2014

Мнениеот max » 20 Ноември 2014, 05:23:29

Иван Опренов авторът на горната цитирана статия се е опитал да се направи на оригинален, за да си вземе хонорара естествено. Много е лесно да се пише. Той не прави нищо различно от това, което правим ние-а именно да очерни някой друг като се направи на по-велик и остроумен и от Бога. Повръща ми се от такива публикации на комплексари, които бълват "остроумни и мъдри" статии на килограм, защото няма друг начин да си изкарат хонорара. :-&
Това че Тайсън и еди кой си си разменяли още по-големи обиди би трябвало да е достатъчно, за да оправдае Пулев така ли излиза?
Вчера бях на зъболекар, той сподели с гордост, че през уикенда бил в Хамбург заради боксовия мач и това било първото му посещение в Германия... Е няма що, чудесно щом за 40-годишен живот не е имало никакъв друг по-смислен стимул да посетиш Германия отколкото този... :-k :-#
В Германия имаше и волейбол преди време - българските национали срещу Германия в световната лига, но тогава не се вдигна този безумен шум, залата не се напълни с "патриотично настроени" българи, но аз бях там... Не се предполагаше насилие, така жадувано от съвременното общество и медии явно поради което не се оказа достатъчен дразнител, не беше важно да се правиш на патриот заради един волейбол, нямаше жълта храна за медиите...Тъжно! То си е до приоритет...
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Предишна

Назад към Хамбург

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement