• Advertisement

Готови за EU ?

За политиканите, че се препълни общия форум.

Готови за EU ?

Мнениеот velingrad » 20 Декември 2005, 22:18:22

Днес пристига един колега, усмихва ми се ехидно, и ми звира вестник "BILD" пред очите.Тук го намерих и на български, и честно, не чета гореспоментия вестник, но навсякасе вече се говори за този доклад.Нямам думи."Секретен доклад на Брюксел - дали България не е прекалено криминализирана, за да влезе в ЕС

Дата: 20 Декември 2005г. 17:06ч.


Тревога-мафия!Дали България не е прекалено криминализирана за да членува в Европейския съюз? Под това заглавие с огромни букви германският таблоид “Билд” помества днес материал от своя репортер, ръководител на ресор политика Ханс-Йорг Велевалд.

Европейският съюз /ЕС/ е алармиран за опасност от мафия! Миналата седмица Европейският парламент води дебат относно заплануваното за 2007 година влизане на България в Европейския съюз. Германският Бундестаг и Бундератът трябва тепърва да дадат съгласието си. Експерти обаче предупреждават , че страната далеч още не е зряла за членство в Европейския съюз, пише Велевалд. “Политическата ситуация в България е далеч по-трудна отколкото се допуска в Германия.” Това се посочва в появил се сега секретен доклад във връзка с присъединителните преговори. “ В най-важната сфера – борбата срещу организираната престъпност и реформата на правосъдието, през последните години фактически не е направено почти нищо”, се казва в разпространявания в Брюксел документ. Последицата е, че икономиката на страната е в голямата си част в ръцете на бившия комунистически кадър и тайните служби , които поемайки държавни фирми /електричество, газ, телефон/ печелят милиарди. Факт е, че борбата за големите пари в България отдавна се превърна във война, която се води на улицата . При 80 поръчкови убийства досега срещу нито един няма повдигнато съдебно обвинение, се посочва в брюкселската студия. Експертът по въпросите на мафията и автор на книги Удо Улфкоте смята, че “има огромно преплитане между българската политика и организираната престъпност и все още няма никой който да подведе под отговорност задкулисните крепители на криминалните синдикати”. Дори и водещи политици в България са замесени в мафиотските сделки.Така управляващата от юли социалистическа партия на министър-председателя Сергей Станишев е участвала през 90 години в нелегални доставки за Ирак , се отбелязва в документа на Европейския съюз. По време на нелегалния иракски бизнес на българските социалисти Георги Първанов беше партиен ръководител , а Сергей Станишев секретар за международни връзки. Днес Първанов е президент, а Станишев министър-председател на България."
Източник:NOVINI.BG
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот mihaela » 21 Декември 2005, 03:10:26

Всички много добре знаем, че написаното отговаря на истината. Реално погледнато България и в близките 15-20 години няма да е готова за Европейския съюз. От друга страна, намирам за твърде подло, при положение, че вече са подписани всякакви договори за присъединяване и при положение, че европейците отдавна знаят как точно стоят нещата в България, да подхвърлят постоянно някакви статии, изразяват негативно отношение и се отмятат една година преди решителната крачка. Ми да не бяха стигали дотук пък, преди в последния момент да се сещат, че всъщност те май не ни искали...
Life is hard and then you die...
mihaela
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 13 Април 2004, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот AnGeLy » 21 Декември 2005, 03:37:05

По принцип от на4алото на годината в Германия се води усилено пропаганда с/у Иzто4на Европа, zа сажаление. Може би е време да се надигнем и да кажем нещо по вьпроса?
Аватар
AnGeLy
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3269
Регистриран на: 23 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: tief im Westen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 8 пъти

Мнениеот Wankata » 21 Декември 2005, 08:46:29

Аз ще кажа нещо по въпроса. Това е перфектен пример за онази манипулация на медиите, за която говорих в темата Политическа програма. За съжаление немците, а и явно българите не обръщат внимание на детайлите.
1. СЕКРЕТЕН доклад. Как така е секретен, като всички знаят за него? А, ама той се бил появил! А вие знаете ли колко е давността на секретност? Ами не е годинка две да ви кажа аз!
2. Сигурно четете Медиапул/а и не само/. Подобни мнения/лъжа или истина няма да коментирам. Много е трудно за доказване от хора, нямащи достъп до държавния архив/ тези неща за комунистическите босове, печелещи милиарди и т.н. са си информации от нашия роден печат и няма нищо секретно в тях. Пичовете от Билд просто са чели БГ преса.
3. Няма нищо секретно в поръчковите убийства, за които постоянно се плямпа по БГ националните телевезии. Нито са секретни съдебните дела, които ги няма. Те просто са следели внимателно случващото се в БГ.

Изводи:
Това за секретния доклад цели да донесе повече тежест на иначе абсолютно коментаторската статия, която не казва нищо неизвестно/това пък за съдебната система и борбата с организираната престъпност е част от съвсем не секретния доклад на ЕС от преди месец ако се не лъжа; Всъщност в борбата с организираната престъпност, особено с трафика на наркотици, България е една от най-положително изявените източноевропейски държави и постоянно бачкаме с Австрия и Германия и ринем тонове дрога, така че да не ми говорят глупости/
Статията е абсолютно популистка и манипулативна. Нейната цел е, както вече бе казано, да се насади негативно мнение срещу източноевропейските предпресъсединителни държави.
Следващият логичен въпрос е: "Защо?"
Отговорът е следният: Реалният въпрос не е дали ние сме готови за членството си в ЕС, а дали ЕС е говот за членството си с нас. ЕС обаче признава своето затруднение полугласно. Оттук оттам се чува по нещо, лидерите казват по някоя друга критика срещу себе си, но никой не иска да признае, че ЕС вмомента е в бедстващо положение. Поради тази причина от европейските лидери се използват медиите, за да насадят негативно отношение в народа, за да може откъзът от ратификация да бъде обоснован с нещо. Ще попитате отново Защо? Ами при воденето на външна политика, се оказва, че външните министри с по-малък портфейл имат по-големи възможности за положително за тях решаване на дадени спорове и преговори. Простичко. Когато А иска нещо от Б, обаче Б може да го приеме, само ако парламента го ратифицира, Б ще каже, че това колкото и да му се иска не може да го приеме, щото после парламента ще го отвхърли и е напълно безсмислено да се губи време. ЕС като организация, обединяваща страни с много силно гражданско общество, което умее да излиза на улиците и да си иска своето, може лесно да използва това за водене на собствената си политика и принуждаване на другите да се съобразяват с нея. Изместването на проблема навън, а не вътре в организацията от своя страна е + за ЕС, тъй като това дава малко въздух на организацията да може да си реши спокойно проблемите, без някви си народи да им се пречкат. Така че това е същевременно външна и вътрешна политика на организцията, водена, чрез медиите.
Ами ние?
Ние сме просто пионки.
Пишете на кирилица!
http://6lyokavitza.org/
Wankata
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 23 Ноември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kölle
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Luke » 21 Декември 2005, 10:19:16

Абе кой го интересуват подобни статии?!
Четете внимателно: Договорът за присъединяване на България е ПОДПИСАН! И мен лично изобщо не ме интересува, че нещо там било стресирало някого! Да пие успокоителни.
Щели да ни отложат? Голяма работа - 1 или 2 години по-рано или по-късно е без значение - ще ги вземем на абордаааааааж! Няма измъкване.

Айде горе главите.
„Die Philosophen haben die Welt nur verschieden interpretiert, es kömmt darauf an, sie zu verändern.“
Karl Marx
Аватар
Luke
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 339
Регистриран на: 27 Декември 2004, 01:00:00
Местоположение: Aachen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот Wankata » 21 Декември 2005, 10:46:04

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Няма спор, мърдане няма. А годинките са си важни де. Не за друго ами заради това, че имаме преходен период, в който не притежаваме нито една от свободите на свободния пазар. От тази гледна точка, колкото по-рано толкова по-рано ще се възползваме от привилегиите на ЕС и ще имаме възможност както се изрази:"на абордаж":)

Аве живи и здрави да сме, другото ще си се случи щем не щем:)

Но статиите са си важни:-/
Пишете на кирилица!
http://6lyokavitza.org/
Wankata
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 23 Ноември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kölle
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот bgmazka » 21 Декември 2005, 12:46:07

Статиите са важни, ами как да не са, чели ли сте скоро стандарт по нета, абе то убийство след убийство,няма брой без хули, отменени договори, разстреляни митничари, бивши министри и ...И като съм на ясно, че това е самата истина! Ами да влизаме ,че да затегнат малко корупцията, разстрелите и НАЙ-вече правораздавателната система. Имам приятелка прокурор, заплатката и е СИМВОЛ за толерантност към системата. И сега не ми казвайте ,че трябва да е така. И аз съм работила в името и за благото на народа...сега работя за благото на сем-вото си и съм доволна. Но съм на мнение ,че БГ трябва да влезе много скоро -2007 в ЕУ, иначе пазара съвсем ще се затлачи/ макар, че то и сега вече се чувства/, а който се е закрепил, според мен мърдане няма, унбефристет си е унбефристет?! И нашите да спрат да се плюят поне по вестниците/ цензура тук има и то по-голяма откъдето и да било, а сега чуите довечера новините и ако разберете нещо съществено/ моля да ми се обадите, освен тържествата тук и там!
Аватар
bgmazka
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 11 Декември 2005, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот vaxa » 21 Декември 2005, 20:03:58

Тази част най-много ми хареса:

По време на нелегалния иракски бизнес на българските социалисти Георги Първанов беше партиен ръководител , а Сергей Станишев секретар за международни връзки. Днес Първанов е президент, а Станишев министър-председател на България.


Изображение

Иначе въпросът не е зададен правилно - "Готов ли е ЕС за Б-я?", а не обратното.

Въобще за к'ва борба с организираната престъпност се говори при положение, че пускат под гаранция цигани, които предния ден са пребили няколко полицаи?! Че щом на един м@нг@л му се разминава за такова нещо, що да не му се размине на Гошо-обратното-на-острото, че извадил пишова и гръмнал ортака? А пък за хората на по-високите стъпала да не говориме...

Та отговора на горния въпрос ("Готов ли е ЕС за Б-я?" ) е "-Не, ама ще стане" :roll:
Woher soll ich wissen, was ich denke, bevor ich höre, was ich sage?
Аватар
vaxa
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 108
Регистриран на: 3 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Аахен
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот megimeg » 7 Януари 2006, 05:55:02

Аз пак си мисля, че влезем ли веднъж в EU, различните мангали и да се оплакват, че полицията ги била, след като ги заловила да крадат, няма кой да ги чуе. Щом сме в EU, автоматично ни смятат за цивилизовани и вече няма кой да ни размахва заканително пръст.
Ама си е факт, че срещу нас се води активна къмпаниа в медиите. Опитвам се да обесня на всички тукашни, че независимо от мнението им, договорът ни за присъединяване вече е подписан и колкото да мрънкат и да ни плюат, няма кой да ни спре. Най-много да ни забавят с една година. Ако сам на мястото на нашето правителство, аз пак ще ги плаша с АЕЦ, и без това сме една от най-големите производителки на ел енергия. Разбира се, ще бъде гадно да ни отложат заради преходния период, но това доколкото знам не се отнася за нас студентите. В паспорта ни ще стои магическата дума EU и вече няма да ни рекетират с прословутите 90 дни. Досега това беше основният ми проблем при търсене на работа. При някои дори не стигах до интервю, щом ми видеха паспорта.
И няма да висим на опашки за визи с разни негри, араби и монголоидни.
Колкото до мафията, престъпност и корупция, има ги в Италия. Четох някаква статистика за Калабрия, че и там се стреля толкова често, колкото и в София, ама нали са EU, никoй не ги закача.
Аватар
megimeg
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 8 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Wankata » 7 Януари 2006, 12:34:05

През преходния период не притежаваме прословутите 4 свободи:
Свободен трнасфер на:
стоки
хора
капитали
улслуги

Продължаваме да си имаме граници и ограниченията за право на работа ЩЕ важат! Така че хич и не те грее дали ще влезем или не. Единственият ни + от влизането ни преди да изтече преходният период е участието ни в европейската бюрокрация и възможността сами да направляваме бъдещето си, а не някой да ни спуска все отгоре готови решения/Това на хартия, а какво ще стане на практика зависи главно от нас/
Пишете на кирилица!
http://6lyokavitza.org/
Wankata
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 23 Ноември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kölle
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот kukla » 7 Януари 2006, 14:55:35

megimeg написа:В паспорта ни ще стои магическата дума EU и вече няма да ни рекетират с прословутите 90 дни.

И няма да висим на опашки за визи с разни негри, араби и монголоидни.


Ха-ха-ха, блажени са не само изневерующите, :lol: ами и верующите.
Това с разрешението за работа си е истинска химера, питайте поляците, чехите, естонсците и останалите от първата вълна източноевропейци, дали могат свободно да работят. Йок! Имат визи, пише, че са от EU, ама 7 години им забраняват да работят. Така че, я, да слезем на земята и да погледнем реално на ситуацията.
Що се отнася до Европата, горко й. Ние сме на светлинни години от нея. Ама може пък да им е доскучало от стерилността им, та искат малко балканска дивотия да им размъти спокойния сън, що па не.

А това с арабите, негрите и монголоидните, моля-моля, не така грубо, не мисли, че ще ти се спести висенето по опашки, особено ако искаш да останеш.
Аватар
kukla
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 455
Регистриран на: 26 Март 2004, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот velingrad » 7 Януари 2006, 15:12:50

megimeg написа:И няма да висим на опашки за визи с разни негри, араби и монголоидни.


Не само, че е грубо, както писа @kukla, ами си е направо расистко това изказване. :evil:
Не е ли време да разберем, че не сме по-добри от останалите нации?

За това, какво ни очаква след влизането в ЕС-дупе да е яко на българина(мое лично мнение). :wink:
А и темата е обсъждана надълго и широко и на друго място.
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот makeno » 7 Януари 2006, 17:56:29

Мuсля си 4с пециално поляците имат много привелигии.Това лято се запознах с сума ти поляци които не знаеха и грам немски но си работеха тука.Те просто са наводнили Германия.Не е мисля че е нормално да се сравняваме с негри и тем подобни.Не съм расист.Обаче ние сме в Европа,а те не са.Значи трябва да има предимства.Системата трябва да се промени!А и не съм съгласен с мнението че не сме по-добри от другите.защо да си мислим че сме по-лоши от другите.Все пак България е третата държава в Европа.Това е факт.Просто нямаме късмет иначе сега щяхме да сме по-добре и от Швейцaрия.
.
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Мнениеот Wankata » 7 Януари 2006, 19:45:31

Системата трябва да се промени, но не по начина, по който ти искаш.
Не можем да кажем нито че българите сме по-добри, нито по-лоши, защото сме различни.
Няма значение ако ще и от Марс да падаме. Не бива да бъдем третирани според това, къде сме родени и какъв цвят ни е паспорта, а по това какво можем. Ако има по-добри от нас араби или негри - нека си работят свободно където си поискат.
Това за Българите, арабите и негрите не беше расизъм а обобщение. Време е да разберем, че обобщенията в 90% от случаите са грешен подход. Затова си правим автобиографии с нашите имена, а не правим Автобиография на република България, или?
Пишете на кирилица!
http://6lyokavitza.org/
Wankata
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 23 Ноември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kölle
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот megimeg » 7 Януари 2006, 22:52:32

Явно не съм се изразила добре за негрите и монголоидните. Нямам нищо против тях, с някои дори се разбирам доста добре. И както се казва, хора всякакви. Измежду тях има и добри и лоши, и талантливи и некадърни. Но те за разлика от нас не са родени и не живеят в Европа. Европейски означава принадлежност към Европа!!! Идеята ми е, че все пак ние сме европейци, както чехи, словаци, гърци, немци, испанци и т.н. И според мен си е чиста проба расизъм да се прави разлика между нас и тях. Ако зависеше от мен, бих премахнала всички визи и тем подобни ограничения и т.н., но докато не съм в EU, нямам право на глас по въпроса. Които е способен, нека да има право да работи, а не да му тряскат вратата под носа, защото не е от EU.
И моля ви, не всичко от EU ще ни излезе през носа!
Най-малкото на повечето студенти няма да ни се налага да се осигуряваме тук, а ще можем да го правим в БГ. Моята специалност е доста трудна и ако искам да съм горе долу в крак с колегите ми, трябва се занимавам предимно с университета, а не с работене и за мен всяко спестено евро е богатство.
Шофьорските ви книжки ще се признават например и няма да ви се налага да държите допълнителни изпити.
А на кандат-студентите няма да им се налага да търкат допълнително чиновете на Студиенколлег.
Ограничението за престой в EU от три месеца също трябва да отпадне!
В мнението ми става въпрос за студентитското ограничение за работа от 90 дни. То, доколкото знам, не съществува за студенти от EU.
Колкото за намирането на работа в преходния период, винаги има вратички, само вижте поляците. Пак и за децата ни един ден това няма вече да важи.
Когато си ходих лятото в БГ, пак видях и едни от първите ресултати - пътищата са оправени, най-после се строи магистрала Тракия - с това се откриват нови работни места.
Аватар
megimeg
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 8 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Следваща

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement