vl, Пропагандата на "Свободна Европа", "Дойче веле" и "БиБиСи" ряпа да яде. Тяхната беше нищо в сравнение с партийната просъветска пропаганда, която ни заливаше отвсякъде. Тонове лъжи.
А сега - в днешни дни, съответните официални немски медии - в немското си информационно пространство, как работят? Премълчават ce много много реални факти, а за сметка на това показват неща, които са изкуствено създадени.
Същото е било тогава и в НРБ. Премълчавали са реални успехи на тогавашната българска икономика - а са тръбяли за някакви си "политически" права и свободи. Е после дойдоха "демократите", след демократични избори - финансирани кой знае откъде, и я унищожиха тая икономика, с реално производство. И сега съответно, "потребителите" също ги заливат c тонове от информация - изкуствено създадена.
vl, Освен това тези радиостанции бяха редовно заглушавани и не всичко можеше да се чуе
Не е вярно - ти лично откъде знаеш, че не е можело да се чуе?
Лично аз съм слушал..
vl, Това за Мерцедесите и Лазурния бряг са твои или може би чужди лъжи, които повтаряш! Не вярвам много хора да са имали точно такива мечти!
я малко по-спокойно, с лъжите и мечтите

ти откъде знаеш, какво е истина и какво - лъжа?
vl, Тонове лъжи.......Може да се опитам да си припомня някои особено известни. Например за Чернобил първите дни след аварията, та чак до днес
Добре, ще си ги припомним тогава.
По времето на чернобилската авария във властта беше Горбачов. Искаш ли да ти опиша подробно, каква точно (информационна) политика той е провеждал, с каква цел и за чии интереси?
vl, Съгласен съм с тебе, но се отклоняваш от темата! Тя не е за пропагандата в онези години на радио "Свободна Европа". Тя е за верни събития и факти.
И също така - не може да отделяш различни въпроси едно от друго, и да ги разглеждаш като продукти.
Тук са обувки, там радио, а ей там - автомобили.
Нещата са взаимно свързани и си влияят едно на друго.
Още повече такива въпроси, които засягат развитието на една държава (като организация).
vl, Някои хора са били пребивани в милицията заради слушане на тези радиостанции! Поради това роднини ми се караха и ме заплашваха, че и на мен може да се случи. Е, не ми се е случвало.
Освен това, сега като има от всякъде информация - хората да не би да живеят по тая причина - по добре?
vl, морето..плажовете..почивните станции и столове към тях..
А това ли е най-важното в живота?