• Advertisement

Юмрукът на партията

За политиканите, че се препълни общия форум.

Re: Юмрукът на партията

Мнениеот itzo » 18 Декември 2018, 12:54:53

https://m.lenta.ru/news/2018/12/18/runet/

Подготовку к отключению России от мировой сети проведут без «фатальных затрат»

В середине декабря в Госдуму внесли законопроект, согласно которому исправная работа российского сегмента интернета предполагается даже в случае отключения от общемировой сети. В частности, в проекте речь идет о создании специальной инфраструктуры. Позднее один из авторов документа, сенатор Андрей Клишас пояснил, что подобная инфраструктура необходима в том числе для защиты от внешних угроз.

Добре дошли в Северна Корея, дорогие товарищи ;-)
Люди холопского звания — сущие псы иногда; чем тяжелей наказание — тем им милей господа.
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка

Благодарил: 8 пъти
Благодарено: 248 пъти

Мнениеот Mr.Bombastic » 23 Декември 2018, 11:29:33

Нещо си изпуснал конците на голямата политика. На всяка велика сила й трябва враг, за да насява страх от този враг и да сплотява нацията. Няма велика сила, която някъде да не воюва открито или скрито. Войната е добра и за бизнеса.
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор

Снимки: 250
Статии: 31
Благодарил: 468 пъти
Благодарено: 309 пъти

Мнениеот Stojan » 31 Декември 2018, 14:28:11

Като говорите за юмрука - тоя форум кой мислите го плаща? И с каква цел?
Stojan
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 266 пъти

Мнениеот itzo » 31 Декември 2018, 14:39:47

Малките зелени човечета от Алфа Кентавър? Искат да се превърнем на либерастични джендъри деев@+×%!&@#$мама и да ни завладеят планетката

За протокола-самодържецът и главен икономист всерусийский разяснява как потъващата рубла подобрява благосъстоянието на обикновения руснак. Стар клип. Но пък тия дни в Русия със специален закон забраняват излагането на табла с обменния курс на рублата по улиците, под предлог да се спрат измамите с валута мисля :mrgreen:

Люди холопского звания — сущие псы иногда; чем тяжелей наказание — тем им милей господа.
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот Mr.Bombastic » 31 Декември 2018, 16:22:38

ivo75 написа:
Stojan написа:Като говорите за юмрука - тоя форум кой мислите го плаща? И с каква цел?

Mr.Bombastic, КОЙ ти плаща, с каква цел? Гледам питат 'ората, интересуват се....Ако не те е страх/срам, кажи си, ние ще те разберем.

Шахматер, и аз ще допринеса за офтопика, ама Ивака пита и е редно да му отговоря :) Но се надявам после да не ме викат по име и да не трябва да взимам отношение отново.

Ивак, никой не плаща братле. Все пускат реклами, транспортират, набират работници, събират теуевизори. А аз като някой хамал, ходя, гледам, чета и модерирам. Лоша работа, не плащат бате. ](*,)
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор

Мнениеот Mr.Bombastic » 6 Януари 2019, 21:46:10

Кой е авторът?
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор

Мнениеот Mr.Bombastic » 6 Януари 2019, 23:57:52

Щом там те трият явно има нещо гнило в текста. Предполагам си го променил, за да го публикуваш тук.
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор

Мнениеот bknf » 7 Януари 2019, 08:35:10

ivo75 написа:..както викаше джипито на дедо ми, няма страшно, от каквото те лекувам от това и ще си умреш..

Живота е труден, но може би вярата в светлото бъдеще - ще го промени ? ;-)
bknf
Професионалист
Професионалист

Снимки: 0
Благодарил: 290 пъти
Благодарено: 454 пъти

Мнениеот onufriy » 7 Януари 2019, 13:16:09

schachmatter написа:
Mr.Bombastic написа:Щом там те трият явно има нещо гнило в текста. Предполагам си го променил, за да го публикуваш тук.

Не, дефакто промених една по-солена думичка иначе си е баш оригинала. Дефакто не ме трият а ме докладват социалистите и откровените комунисти. Така правят с всички десни.

Момко, разбирам, че изкушението да се чувстваш дисидент, революционер, партизанин помпа допамин. Само че на някои вече им става малко нещо смешно... че и от по-дълго време.
onufriy
Златен писач
Златен писач

Благодарил: 176 пъти
Благодарено: 296 пъти

Мнениеот bknf » 7 Януари 2019, 16:30:13

schachmatter написа:наказание е да си роден и израсъл в социалистическа България..

Е да ама ти не си роден и израстнал в социалистическа България, а в оная след нея - капиталистическата. В едно междинно време, когато всичко беше замряло, и не се знаеше - какво става. А бившата държавна собственост, отиваше в частни ръце - или се унищожаваше. За да не прави конкуренция на други хора. ;-)
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот bknf » 7 Януари 2019, 16:49:04

schachmatter написа:е точно времето на креатурите на същата тая държава плюс нейните банки..

http://bankingalphabet.blogspot.com/201 ... st_70.html
Към края на 80-те години няма никакво присъствие на чуждестранни банки на българския банков пазар.
Тогава кредитирането се извършва само по планов принцип..

През 1991 г. съществуват вече около 70 държавни банки, а до 1995 г. броят на частните банки достига 33..

Както и многото чуждестранни банки.

Които всички какво са правели? Позна. Създавали са пари от въздуха. И то, с държавно разрешение.
С каква цел? Печалба, която е била изнесена някъде.

Я виж ти, каква уж бедна държава (НРБ), пък толкова печеливши банки - появили се след нейното изчезване.
Щото не съм чувал, тия банки да са обявили фалит.

Или искаш да кажеш, че си изпуснал онова време - за получаване на някой друг кредит? ;-)
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот bknf » 7 Януари 2019, 22:09:59

schachmatter написа:не че нямаше да се възползвам, но тогава още бях първи клас, като дойдоха промените... Спомням си, че ме хвана яд когато Филип Димитров го свалиха, когато дойде Царя на власт, Станишев, Боко 1-2-3, все ме дразни бг народа как и какви ги избира. Затова го недедолюбвам народо-населението българско...ама нейсе. В пашипорта ми пише бегеец

Квото е било - било е. Което е било пропуснато - също. Но я си представи, че си живял някъде из Африка - но не към вождовете, а от народа.)

Нямало е как да се възползваш - щото тия които са се възползвали, са ги организирали тия неща, за себе си. Но - живота е пред теб, нищо не е загубено. ;-)

Няма я психоложката, да обясни някои неща. Тя обаче, вместо да каже нещо интересно - се разцвъка из всички страни, че била психоложка) Не помня вече, какви точно проблеми решаваше - и как. Но явно само помощта нa разговори - не с бой. ;-)

Що се отнася до изброените персонажи - както и Андрей Луканов, Желю Желев, Иван Костов, Петър Младенов и т.н. всички останали образи до сега - те са само за парлама. Театрални актьори, нищо повече. Играли са ролята, която е трябвало да играят.
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот bknf » 8 Януари 2019, 07:17:46

schachmatter написа:Hе че нямаше да се възползвам, но тогава още бях първи клас, като дойдоха промените. Спомням си, че баща ми го мъчеха да стане биг бос на една голяма фирма. Условието бе да изпоуволни маса хора. Той отказа и не станах по професия син

Е и като ги уволни хората, как ще се развива тая фирма? Ще играе карти в помещенията, със сина си ? ;-)
Проблема е винаги, да намериш свестни хора - а не да ги уволниш.

schachmatter написа:..имаш леки залитания към конспирации. Конспирации понеже и на тебе не ти е ясно, защо така е

Ясно ми е, съвсем ;-) И не "конспирации", а планове. Такива "невидими сили" винаги е имало, откакто свят светува.
Но в случая можеш да се позапознаеш с въпроса - защо се е разпаднал СССР. Кои са били тия, които от "комунисти" (работещи за благото на народа и държавата), са решили да станат "капиталисти" - отклоняващи ресурсите към джоба си. Горбачов не е бил единствения, почнало се е доста преди него.
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот bknf » 8 Януари 2019, 15:39:58

ivo75 написа:'Сичко му е ясно или....Кой пие, колко, от извора на знанието и мъдростта

Ти май не си разбрал/а, та затова ще повторя. ;-)

В случая ставаше дума за интересите, свързани покрай разпадането на "соц блока" - и най-вече на централата, стояща зад него - СССР. Оттам вече нататък, и всичко останало, с това събитие свързано и навързано. Че е имало разни интереси, свързани с тоя въпрос - няма и съмнение. Или ти си на друго мнение ?

Що се отнася до "тайните сили" още по назад, то става дума за нещо съвсем разбираемо. Винаги ги е имало, и ще ги има. Става дума за интересите, зад и около разните монарси и т.н. Hавсякъде по света, във всяко общество. И хората, които правят нещо - за тяхното постигане. Някой път успешно, а по някой път развитието тръгва по друг начин. Не както е било планирано.
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот itzo » 9 Януари 2019, 14:44:48

bknf написа:...В случая ставаше дума за интересите, свързани покрай разпадането на "соц блока" - и най-вече на централата, стояща зад него - СССР. Оттам вече нататък, и всичко останало, с това събитие свързано и навързано. Че е имало разни интереси, свързани с тоя въпрос - няма и съмнение....

...Що се отнася до "тайните сили" още по назад, то става дума за нещо съвсем разбираемо. Винаги ги е имало, и ще ги има. Става дума за интересите, зад и около разните монарси и т.н. Hавсякъде по света, във всяко общество. И хората, които правят нещо - за тяхното постигане...

Истината глаголИш този път :)

Изображениеpicture hosting
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка

Следваща

Назад към Политика