• Advertisement

Венецуела

За политиканите, че се препълни общия форум.

Венецуела

Мнениеот VaskoLeon » 4 Февруари 2019, 20:23:41

Мадуро се е залепил кат гербова марка на поста, Тръмп вече го смени с друг, що требе да се правят избори? Тръмп решава кой ще е на Венуцуела, ЕУ кат верен следовник пляска с ръце!

Пусто Италия, дето уж било дясно правителство, не ще да се поддаде на натиска на УСА! Десните от Италия наложили вето на общата декларация за признаването на човека на Тръмп за президент на Венесуела, значи ли това, че подкрепят левака Мадуро?
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Снимки: 66
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Венецуела

Мнениеот bknf » 5 Февруари 2019, 22:14:46

А могат ли американците да пратят "борци за свобода и демокрация" - от Колумбия?

И как е положението с армията на Венецуела?

VaskoLeon написа:..значи ли това, че подкрепят левака Мадуро?

Ми левак, ама по-убав там няма. Имаше Чавес - но..

По-скоро, не са за американския план - те да вземат там нефта.
bknf
Професионалист
Професионалист

Снимки: 0
Благодарил: 290 пъти
Благодарено: 454 пъти

Мнениеот VaskoLeon » 5 Февруари 2019, 23:03:52

bknf написа:А могат ли американците да пратят "борци за свобода и демокрация" - от Колумбия?

И как е положението с армията на Венецуела?

VaskoLeon написа:..значи ли това, че подкрепят левака Мадуро?

Ми левак, ама по-убав там няма. Имаше Чавес - но..

По-скоро, не са за американския план - те да вземат там нефта.

Напоследък само страни с петрол имат право да се радват на "човешки права", ако няма е все едно кой как ги управлява!
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот bknf » 5 Февруари 2019, 23:11:06

VaskoLeon написа:Напоследък само страни с петрол имат право да се радват на "човешки права"..

А в Саудитска Арабия как са с демокрацията и правата на жените ? ;-)

Доколкото разбрах, от Колумбия нямат голям мерак да участват във военни действия - срещу Венецуала. Пък интереси там имат и китайците..

Ето и тука един какво разказва, като е бил там.
https://aftershock.news/?q=node/727234
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот KOMEHTATOPKA » 7 Февруари 2019, 04:54:07

Лично аз имам доверие на тази журналистка, нищо че се изявява при А.С.

1. http://pogled.info/tv/alternativen-pogl ... -27.100704

2. http://pogled.info/tv/alternativen-pogl ... adi.100705

3. https://btvnovinite.bg/predavania/lice- ... enija.html
Qui quaerit, reperit
~~~~~~~~
Аватар
KOMEHTATOPKA
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 92 пъти
Благодарено: 114 пъти

Мнениеот bknf » 7 Февруари 2019, 09:39:02

KOMEHTATOPKA написа:Лично аз имам доверие на тази журналистка, нищо че се изявява при А.С.
Разговор на Александър Симов с Къдринка Къдринова за политическата ситуация във Венецуела

Не съм запознат с госпожата, но тя лично там била ли е - във Венецуела? ;-)
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот onufriy » 7 Февруари 2019, 10:10:19

bknf написа:
KOMEHTATOPKA написа:Лично аз имам доверие на тази журналистка, нищо че се изявява при А.С.
Разговор на Александър Симов с Къдринка Къдринова за политическата ситуация във Венецуела

Не съм запознат с госпожата, но тя лично там била ли е - във Венецуела? ;-)

Не знам къде е била, но осем от десет българаски коментара за Латинска Америка са нейни. Иначе Тръмп просто продължава доктрината на Монро, нищо ново в политиката им. Тежко на хорицата с поредния демократизатор...
Ей тука така и на български, дано Ицето да се не запени, че било от грешния източник...

Потребители благодарили на автора onufriy за мнението:
VaskoLeon
Рейтинг: 4%

onufriy
Златен писач
Златен писач

Благодарил: 176 пъти
Благодарено: 296 пъти

Мнениеот VaskoLeon » 7 Февруари 2019, 21:04:44

Тая Къдринка Къдринова някой я е научил да къдри "новините", т.е. продуцира фейк нюзове! :^o :^o
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот bknf » 7 Февруари 2019, 22:29:07

Аз там в тая страна никога не съм бил, така че от личен опит нищо не мога да кажа ;-).
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот VaskoLeon » 7 Февруари 2019, 22:59:11

Мадуро е мек като Янукович, ще го пометат кат куцо пиле домат!

Още не се е чуло колко милиарда са инвестирали мириканците за да докопат нефта на Венецуела!
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот bknf » 9 Февруари 2019, 00:22:27

VaskoLeon написа:Още не се е чуло колко милиарда са инвестирали мириканците за да докопат нефта на Венецуела!

Още е рано. Или дет се вика, пилците се броят на есен. ;-)

Проблема обаче е, че ако се изнесат и от Афганистан, и от Ирак, и Либия - както и от Сирия, ако не успеят с Венецуела - как ще печатат долари занапред?
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот VaskoLeon » 9 Февруари 2019, 13:10:15

Няколко камиона чакат да доставят оръжие на опозицията ... "хуманитарна помощ" го наричат! :mrgreen:
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот bknf » 9 Февруари 2019, 18:13:59

Да ама само оръжие с камиони, за разни желаещи да пострелят - едва ли ще стигнат. Ако имат насреща действаща армия.

Например в Либия, бомбeха от нато - докато им свършиха бомбите. Там може и да няма да има такава въздушна операция.
bknf
Професионалист
Професионалист

Мнениеот KOMEHTATOPKA » 10 Февруари 2019, 03:12:12

VaskoLeon,

Тая Къдринка Къдринова някой я е научил да къдри "новините", т.е. продуцира фейк нюзове!

Всеки човек САМ избира на какво да се доверява и какво да приема за фейк!
Аз съм от поколението, което трябваше да се състои от "всестранно развити личности". Та оттогава ми остана навика сама да си търся липсващата информация, която ме интересува - я от ВВС, я от DW или RFE, дори от българската редакция на радио Пекин! Сега е по-трудно! Нищо,че тя сега е в по-голямо количество.
Ще си позволя ПАК да цитирам К.К.:
Ето тук всеки може да види какъв "глад" и "хаос" царят във венесуелската столица Каракас :) Дори не е нужно човек да знае испански, за да си пусне и да гледа тези 17 видеа, качени на сайта на независимото аржентинско издание El Sol. Те са взети от туитъра на един млад аржентинец, посетил Каракас. Заснел е видеата между 21 и 31 януари тази година. Аз видях същото, когато бях във Венесуела през 2017-та и 2018-та.

Съжалявам, че не говоря испански, но тези 17 клипа показват много неща!
https://diarioelsol.com.ar/2019/02/01/j ... E.facebook

А какво следва по-нататък - май не са розови нещата:
Шанс за мирен изход от кризата във Венесуела търсиха два последователни форума, състояли се на 6 и 7 февруари в уругвайската столица Монтевидео. Техни инициатори станаха Уругвай, Мексико и Карибската общност (Caricom), а на по-късен етап като съорганизатор във втория форум се включи и Европейският съюз.

Състоялата се на 6 февруари първа международна среща по темата бе между министрите на външните работи на Уругвай – Родолфо Нин Новоа, и на Мексико – Марсело Ебрард, плюс колегите им от 14-те страни от Карибската общност (CARICOM) начело с председателя на организацията Тимъти Харис, премиер на Сейнт Китс.

След края на срещата министрите Нин Новоа и Ебрард обявиха, че са готови с мирен план за Венесуела, който те нарекоха „Механизмът от Монтевидео” и го огласиха. Планът съдържа 4 точки: 1) Незабавно започване на диалог, като се създадат условия за пряк контакт между всички замесени страни; 2) Провеждане на преговори, като се намерят допирни точки и възможности за смекчаване на позициите на потенциалните споразумяващи се; 3) Постигане на компромис, върху който да се изгради и подпише споразумение; 4) Прилагане на споразумението, като се осъществи реализиране на договореностите под международно наблюдение.
„Единственият път за преодоляване на ситуацията във и около Венесуела е диалогът. Историческата позиция на нашите страни (Уругвай и Мексико – б.р.) винаги е била и ще бъде да даваме предимство на дипломацията пред другите алтернативи, защото само така могат да се постигнат устойчиви, легитимни и ефективни мир и сигурност,” заяви при представянето на плана министър Нин Новоа. Той подчерта своя и на мексиканския си колега стремеж да допринесат максимално, за да могат „венесуелският народ и замесените страни да намерят решение за своите различия”.

Наред със страните от CARICOM „Механизмът от Монтевидео” бе подкрепен и от Боливия.

Президентът на Венесуела Николас Мадуро приветства „Механизмът от Монтевидео” и му изрази „пълна подкрепа“, като подчерта готовността си да участва в диалог „за мир и разбирателство“.

Самообявилият се за „временен президент” на Венесуела Хуан Гуайдо обаче категорично отказа да се включва в какъвто и да е диалог с действащия държавен глава на страната.

На 7 февруари в Монтевидео се събра отделна международна конференция, чийто съорганизатор наред с Уругвай и Мексико е и ЕС. В обсъжданията се включиха държавите от лансираната от висшата представителка на ЕС по външната политика Федерика Могерини европейско-латиноамериканска контактна група по венесуелския казус. От европейска страна това са Испания, Италия, Франция, Великобритания, Германия, Холандия, Португалия, Швеция, а от латиноамериканска – Уругвай, Мексико, Боливия, Еквадор, Коста Рика.

Като наблюдател беше поискала да присъства и Русия, но организаторите решиха, че такъв статут не се предвижда.

Работата на тази конференция обаче сякаш не предизвика ентусиазъм у някои от участниците ѝ, включително и у самата Федерика Могерини. Преди началото на форума тя заяви, че поначало създаването на контактната група било „голям риск”, защото процесът щял да бъде бавен, а пък ситуацията във Венесуела „не търпи отлагане”. Подобно колебание е по-скоро реверанс към онези държави и сили, които смятат, че всякакви усилия за диалог са от полза само за властта в Каракас, защото така удължават управлението ѝ. Загадка остава какво друго освен преговорите може да се предложи, щом всички участници в контактната група, а и лично Могерини, отхвърлят като вариант военната интервенция, с каквато не спират да плашат Съединените щати.
Факт е наистина, че работата на конференцията се разви сложно, а накрая Боливия, Мексико и страните от Карибската общност отказаха да подпишат заключителното комюнике. Според тях то се намесва във вътрешните работи на Венесуела, докато предметът на форума е само да съдейства за установяване на диалог между противостоящите си страни във вътрешновенесуелския спор.

Комюникето изисква провеждането на нови президентски избори във Венесуела, обявявайки за нелегитимен състоялия се вече такъв вот на 20 май 2018 г.; настоява венесуелското правителство да осигури достъп до територията на страната на намираща се в Колумбия хуманитарна помощ, за която властите в Каракас смятат, че е само претекст за чужда интервенция; анонсира предстоящо откриване на бюро на контактната група във венесуелската столица.

В интервю за телевизия TeleSur боливийският министър на външните работи Диего Пари обясни, че страната му не може да се присъедини към такъв заключителен документ, защото той засяга теми, относно които единствено самите венесуелци „трябва да определят своите различия и по какъв начин да ги преодолеят”. Той също така подчерта, че трябва да бъде прекъсната каквато и да е външна намеса във Венесуела, включително да бъдат вдигнати наложените ѝ отвън санкции, защото именно „блокадата е онази, която нанася щети на икономиката”.
Qui quaerit, reperit
~~~~~~~~
Аватар
KOMEHTATOPKA
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 92 пъти
Благодарено: 114 пъти

Мнениеот itzo » 10 Февруари 2019, 11:15:22

onufriy написа:.. дано Ицето да се не запени, че било от грешния източник...

За кое да се запеня, да седна да ти доказвам, че американците се бутат там в името на демокрацията ли? Та те са си там открай време на принципа(леко перифразиран) "може да е кучи син, но трябва да е наш кучи син". В момента венецуелците се делят на такива, които вече разбират, че комунизъм може се строи само докато свършат кинтите и на такива, които не искат да приемат това за факт. Влакът лети по баира без спирачки. Колкото повече се бави падането на Мъдуро, толкова по-голяма ще бъде катастрофата накрая. Което съвсем не означава, че новоизлюпеният опозиционен ...ъъъ..."лидер"ще нахрани народа с пет риби и три хляба :)
Люди холопского звания — сущие псы иногда; чем тяжелей наказание — тем им милей господа.
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка

Благодарил: 8 пъти
Благодарено: 248 пъти

Следваща

Назад към Политика