• Advertisement

държава и глобализирането

За политиканите, че се препълни общия форум.

държава и глобализирането

Мнениеот bknf » 20 Октомври 2006, 16:23:34

Е па дойде ми на акъла да ви питам - какво е тъй нещо държава и има ли тя почва у нас.
Всичките ние тука сме хора, на които от различни причини не им се живее в родината. Но какво е родина - нещо което се пада по рождение, обаче може да си го смениш. Ако се родиш момче не е толкова лесно и желателно да си го сменяш. Там си се родил израснал и живееш. Свързваш някакви спомени и имаш идеи за в бъдеще. A хората на които така не им харесва отиват другаде. A държавните институции ....?
Kакво е да си горд със страната си, или със себе си. Kакто ония на запад от софията - дето толкова намахани бяха, че ония специалисти, дето ги гледаме по филмите, и по цял свят ходят и обичат да пукат, не посмяха да слязат от самолетите. А държава ли е тoва, чийто представители пишат имеили из евро парламента и се излагат като кифли - или разграден двор ;)
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Мнениеот perekli » 20 Октомври 2006, 17:17:16

бе брато, питай нещо и за глобализацията, че ако пак го удариме на критика по оня малкио, че ни запнат форума

добре си попитал, чекай малко сега ке да додат спецовете
Аватар
perekli
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 150
Регистриран на: 3 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: D
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Мнениеот bknf » 21 Октомври 2006, 11:01:08

Aа не брато, аз оня само за пример го казах, той квото може толкова. Cъщо и кой квото взел - негово си е , докато някой друг не му го e изтарашил ;) Ей ни нас примерно, като не сме могли да измъкнем нищо сега сме тука.
Ставаше дума кво е държава. Преди години, e минали едни юнаци - били на екскурзия до берлин, па минали през посолството да им ударят на бързо по една виза, и кафенце да пийнат, можелo и водка. имало и хубави служителки, па те пешком я карали.
И ето едни хора станали станали държавници. Иначе щели да си пасат овцете и да си работят на конвейра, а други са щели па да взимат кой квото може.
Тя eдна държава се държи на тва, че хората там живеещи имат някъв поминък, та да могат да живеят с него. И така започнало да се създава индустрия и т.н. Хората правели нещо и получавали няква стойност, с която живеели – обаче целта на тия дейности не била печалбата, а изпълнение на някъв план. Отвреме на време приказвал някой пенсионер за светлото бъдеще.
Обаче нещата се промениха, cвета стана едно място, където едните работят за другите за малко пари, вторите взимат печалбата, а други пък събират данъци и поддържат реда = държавата. Ми то и преди е било така.
Сега тия дейности се организират общо взето от частни лица и не е необходимо е работника да живее на тва място. Може и на 10.000 км в циганията да cи седи. Също преди е имало граници – повечето хора не са щъкали насам – натам, щото никoй не ги е пускал. А сега и да се дойде тука, чак толкова няма да се спечели, вече повечето фирми гледат да платят много малко, а да получат много, при не малко народ е така - нищо че са учили. Квото се изкара ша им го вземат, я за наем, я за зоб. Ми ето ти го и глобализирането.;)
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Мнениеот aw_neli » 21 Октомври 2006, 11:35:34

:lol: добри въпроси, с не по- лоши отговори :lol: няма какво да допълни четеца след питащо-отговарящия.Само не се разбира къде си се самоопределил ?
Щастието не е спирка, която можеш да достигнеш, а начин на пътуване!
Аватар
aw_neli
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 137
Регистриран на: 13 Февруари 2006, 01:00:00
Местоположение: Diepholz- Niedersachsen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

  • Advertisement