• Advertisement

Време за размисъл, време за равносметка

За политиканите, че се препълни общия форум.

Време за размисъл, време за равносметка

Мнениеот aw_neli » 28 Октомври 2006, 23:10:30

Предизборно време. Циклично. Изпълнено с противоречия,компромати, обещания. Манипулативно. Нагнетено от мерзост и гнусна помия, изливана от всеки срещу всеки. Време за размисъл. Не, за равносметка.
Преди 22 години , след серия атентати протече възродителния процес. И голямата екскурзия. Много останаха в новата си родина. Много се завърнаха. Повечето останаха по родните си места. Но забравиха. Забравихме всички. Паметта народна е неведома. Услужливо забравя избора да останеш българин. Услужливо забравя насилие и поругание. Услужливо забравя терор и измами. Услужливо слугува на многоликия Янус.
Време за размисъл...време за почистване на емоционаланата си градина.
Емоция моя - враг мой! Гледаме, но не виждаме. Четем и слушаме, но не отсяваме и не вникваме. Говорим, но не се вслушваме в собствените си думи, камо ли в чуждите.Сякаш говорим на различни, неразбираеми езици. И не чуваме освободените си от емоции мисли. Превърнали сме се в марионетки - без да чуваме собствения си разум, прилагаме най причудливите аргументи - някой нещо е казал, някой нещо е наредил. Без лична мисъл, без лично желание, без лична причастност. Тотално разделение, тотално противоречие, тотално противопоставяне. По силата на инерцията. Във водовъртежа на апатията и безразличието. В коловоза на стадото, разнообразен от различните кожи на вълците. На криворазбраната демокрация и слободия.
Време на размисъл...
Щастието не е спирка, която можеш да достигнеш, а начин на пътуване!
Аватар
aw_neli
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 137
Регистриран на: 13 Февруари 2006, 01:00:00
Местоположение: Diepholz- Niedersachsen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement