• Advertisement

Знае ли някой кой е купил завчера акциите на RWE

За политиканите, че се препълни общия форум.

Знае ли някой кой е купил завчера акциите на RWE

Мнениеот iv_ski » 6 Декември 2006, 15:07:21

Колеги,

тук имаше някой зеленокартовец, който работеше на Франкфуртската борса. Вероятно ще знае кой е този таен инвеститор, който е купил вчера 1% от акциите на RWE. Колегите ми от RWE, с които работим, са много притеснени, това да не Газпром. Преди месец община Дюселдорф искаше да си продаде дела в RWE и се обърна към руснаците, но тогава те отказаха или им се сториха скъпи. Сега обаче някой ги купи. С 1% няма да държи контролния пакет но постепенно може да го придобие. Ако това е Газпром, ни е спукана работата. Трябва да имигрираме в Америка. В крайна сметка RWE e oтговорен за т.н. "Randintegral Bildung" в Германия и цяла Европа. Което ще рече че ако руснаците купят RWE ще сложат ръка и на кранчето на тока. Досега държат само кранчето на газта в Европа.
iv_ski
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 215
Регистриран на: 4 Юни 2005, 00:00:00
Местоположение: Karlsruhe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот perekli » 6 Декември 2006, 18:01:53

кое е толкова страшното на 1% акции, м/у другото общината има мах. 22%
надявам се не мислите че това са руснаците от сталинград :-), както и сегашните германзи не са от тия ходилите с вермахта на екскурзия до москва (каквато вече не могат да си позволят по финансови причини).
е може би германските колеги сте трябва да работят малко повече, но какво му е страшното на това акциите да са в руски ръце, ако изобщо са?
защо е тоя страх от преразпределение на пазарни позиции. нима вярвате че русия има интерес да съсипе европа, един от най-добрите и клиенти

а за атомната енергия, която сте се добива в белене с руски технологии също сам против (като ив_ски), защото сам на мнение, че и един % риск е много, но това също не е чернобилски реактор и не бива да се подценяват руските технологии
изобщо това немско становище чуждите и непознати неща да се приемат с недоверие, без дори да ги погледнеш е наложено от немските полито - маркетолози и много защитава потреблението на вътрешния пазар, обаче е адски примитивно и не в час с времето, в което живеем.
Аватар
perekli
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 150
Регистриран на: 3 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: D
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Мнениеот iv_ski » 6 Декември 2006, 21:08:57

perekli написа:но какво му е страшното на това акциите да са в руски ръце, ако изобщо са?


Перекли,

страшното е че Газпром не е частна компания, а се ползва от правителството. А пък то в момента не е от най-демократичните.

perekli написа:недоверие, без дори да ги погледнеш е наложено от немските полито - маркетолози и много защитава потреблението на вътрешния пазар, обаче е адски примитивно и не в час с времето, в което живеем.

Това недоверие го има не само в Германия. Можеш да го срещнеш и в Холандия, и в Белгия, и в Испания, въобще навсякъде където в момента Газпром си пробива път. И определено мога да ти кажа че в момента навсякъде има един много сериозен отпор на всички нива и в почти всички държави, членове на UCTE. Aз работя със всички тях 23 и знам за една дузина компании, че Газпром има сериозни амбиции да купува акции или техни дъщерни дружества. Но повярвай ми никой не е очарован от това - бил той германец, австриец, испанец и.т.н.
iv_ski
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 215
Регистриран на: 4 Юни 2005, 00:00:00
Местоположение: Karlsruhe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот bgpower » 7 Декември 2006, 01:30:31

Преди 3 седмици в списание "Мениджър", немското, имаше ДВД на име: Хайвер, Царе и новите руски олигарси" е бях като удрян с мокър парцал след като го гледах.

Особено на Перекли препоръчвам да го гледа. Сигурен съм, че след това би променил доста мнението си.

Поздрави,
Изображение

Не се притеснявайте да ми пишете, що се отнася идеи и препоръки за форумите "Спорт" и "Парти".
Аватар
bgpower
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 5 Май 2005, 00:00:00
Местоположение: София / Мюнхен
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement