• Advertisement

Трябва ли Турция да влезе в ЕС? (Анкета)

За политиканите, че се препълни общия форум.

Трябва ли Турция да влезе в ЕС?

да, колкото се може по-скоро
4
9%
да, но не преди 2020 г.
7
15%
да, но не преди 2050 г.
7
15%
да, но най-рано след 500 години
7
15%
не, никога
21
46%
 
Общо гласове : 46

Мнениеот tonic » 3 Януари 2007, 10:26:13

мили деца /казвам деца, защото детето е най-скъпото и милото и защото сигурно съм на двойно повече години от вас/ правя си труда да ви занимавам със "странични"гледни точки по утвърдени идеологеми в българското съзнание, само защото съм минала по вашия път...живяяла съм много години в чужбина и още повече в България и всички тези неща, които вие говорите, съм ги говорила на чужденци и подобни са ми говорили на мене хора от развиваащите се страни...и тъй като патриотизмът аз го разбирам като това какво ниво на култура, възпитание и образование има даден представител на определена нация в контакта си с друга...смяятам, че е важно вие, които всъщност създавате имиджа на нашата нация да сте интелигентни, информирани, да не се гордеете или срамувате от историяята си, а да се гордеете със знанията си, уменията си и компетенциите си, защото те са ви подвластни, и да се срамувате, когато сте обидили и когато сте наскърбили... мисляя, че това и смисълът на патриотизма, защото така България ще има хубав образ, създаден от хубави и смислени хора...надяявам се, че този маниер на спорене с всички тези квалификации, никога няяма да практикувате, а ще защитавате вашите гледни точки с аргументи, спокойствие и увереност...и най-важното не приемайте нещата лично, не се сърдете, и не допускайте гневът да ви завладее, когато някой не е съгласен с вас... това е много издайническо за традицията и масовата култура на едно общество...

специално за мистър Заедно- тази титла /и всяка друга/ освен голяма чест е и по-голяма отговорност...

харесвам ви ... искрено
Аватар
tonic
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 420
Регистриран на: 5 Февруари 2006, 01:00:00
Местоположение: nothing happens unless first a dream... yours truly: a nasty granny
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот AnGeLy » 3 Януари 2007, 12:52:10

tonic написа:...и тъй като патриотизмът аз го разбирам като това какво ниво на култура, възпитание и образование има даден представител на определена нация в контакта си с друга...смяятам, че е важно вие, които всъщност създавате имиджа на нашата нация да сте интелигентни, информирани, да не се гордеете или срамувате от историяята си, а да се гордеете със знанията си, уменията си и компетенциите си... мисляя, че това и смисълът на патриотизма, защото така България ще има хубав образ, създаден от хубави и смислени хора...


tonic, ти наре4е националните ни герои терористи, принизи Ботев до Бен Ладен, от това ли да се гордеем, за какъв имидж говори6, какъв образ трябва да създадем България? Страна, в която терористи са се борили за освобождение?
Аватар
AnGeLy
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3269
Регистриран на: 23 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: tief im Westen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 8 пъти

Мнениеот solay » 3 Януари 2007, 14:48:44

tonic написа:мили деца /казвам деца, защото детето е най-скъпото и милото и защото сигурно съм на двойно повече години от вас/ правя си труда да ви занимавам със "странични"гледни точки по утвърдени идеологеми в българското съзнание, само защото съм минала по вашия път...живяяла съм много години в чужбина и още повече в България и всички тези неща, които вие говорите, съм ги говорила на чужденци и подобни са ми говорили на мене хора от развиваащите се страни...и тъй като патриотизмът аз го разбирам като това какво ниво на култура, възпитание и образование има даден представител на определена нация в контакта си с друга...смяятам, че е важно вие, които всъщност създавате имиджа на нашата нация да сте интелигентни, информирани, да не се гордеете или срамувате от историяята си, а да се гордеете със знанията си, уменията си и компетенциите си, защото те са ви подвластни, и да се срамувате, когато сте обидили и когато сте наскърбили... мисляя, че това и смисълът на патриотизма, защото така България ще има хубав образ, създаден от хубави и смислени хора...надяявам се, че този маниер на спорене с всички тези квалификации, никога няяма да практикувате, а ще защитавате вашите гледни точки с аргументи, спокойствие и увереност...и най-важното не приемайте нещата лично, не се сърдете, и не допускайте гневът да ви завладее, когато някой не е съгласен с вас... това е много издайническо за традицията и масовата култура на едно общество...

специално за мистър Заедно- тази титла /и всяка друга/ освен голяма чест е и по-голяма отговорност...

харесвам ви ... искрено


мило баб4е глей си плетките и не дрьнкай глупости за напред :)
Аватар
solay
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 883
Регистриран на: 3 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: където ми скимне
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот stereo_girl » 3 Януари 2007, 15:30:43

Имам чувството че темата се поизроди...

:(
Аватар
stereo_girl
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 312
Регистриран на: 21 Юли 2006, 00:00:00
Местоположение: Arnhem. NL
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот pim1985 » 3 Януари 2007, 16:32:14

С две думи:колко сте първосигнални,как лесно ви изкарват от релси и как сте податливи на манипулации.

Както казах,винаги си има пределна граница на вид поведение.Някои хора не се съобразяват с моралните стойности,постиженията,успехите на всепризнати личности на България(не само у нас,но и в световен мащаб),превърнали се в национални герои.Веднага ще ме контрират въпросните форумци,че това е пропаганда,че сме с промити мозъци и всевъзможни теории на конспирацията.Разберете един път завинаги,че глобализацията,ЕУ и всички подобни явления и организации имат една цел:обединение на различните култури,обмен на идеи и търговски пазари.Те в никакъв случай не пропагандират загуба на идентичност и самосъзнание,а точно обратното използват тези две качества,като ги превръщат в икономическо предимство и просперитет.

Въпросните форумци,израснали във време на комунизъм,но както каза някой "пази Боже сляпо да прогледа" ,обръщат своета същност,мисли и идеи на 180 градуса и започват масово оплюване на националните светини в трагикомичния си опит да подражават на псевдоглобалисти и анархисти,мислейки си че стоят над нещата,че те като интелектуалци с богат опит,не се вписват в представите за националистическите хуни,които нападат всяко тяхно мнение и позиции.Странно ми е как звучат думите-род,отечество,татковина,родолюбие в техните усти.
Oci, oci, tvoje oci
kao sjajni biseri u noci
oci, oci, kad me gledaju
mojoj dusi mira nedaju
pim1985
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 719
Регистриран на: 2 Декември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kiel-Стара Загора
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот balla » 3 Януари 2007, 18:43:32

Момче,с тези си твои изказвания показваш само колко си недорасъл да обсъждаш тази тема.
Не се става Българин като оплюваш турци и цигани и други, не се става Българин като не уважаваш религията или равноправието на обществата.
Бъркаш патриотизма и шувенизма.
Именно нашите национални герои са такива, защото са искали равноправие и са дали живота си за това. Трябва да бъдем горди българи, но и трябва да бъдем толерантни към другите, трябва да знаем нашата история, но и да не отричаме всяка друга, трябва да съхраним нашата култура, но не и да смачкваме другите, това е отличителната черта на Българина, а ти говориш ту като един самозабравил се западняк ту заемаш някаква друга ултра бълканска поза.
Ти не можеш да уважаваш собственните си съграждани а какво да говорим за нещо повече...
Аватар
balla
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 55
Регистриран на: 11 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Saarbrücken
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот pim1985 » 3 Януари 2007, 19:17:32

Първо се пише шовинизъм.Нито съм такъв,нито улранационалист имам приятели от всички народи в Европа и се разбирам добре с тях,просто не приемам факта,че някой ругае и потъпква нашите национални символи.
Oci, oci, tvoje oci
kao sjajni biseri u noci
oci, oci, kad me gledaju
mojoj dusi mira nedaju
pim1985
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 719
Регистриран на: 2 Декември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kiel-Стара Загора
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот lubo_kranchew » 3 Януари 2007, 20:50:57

AnGeLy написа:Мила tonic, благодарение на такива хора като Ботев, ти днес живееш в свободна държава и не се казваш Айше!


... дааа, и най-вече благодарение на руския цар Александър II. А доколко България (с тия чужди войски у нас) е свободна и дали tonic живее в България е друг въпрос.
Аватар
lubo_kranchew
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 869
Регистриран на: 18 Декември 2005, 01:00:00
Местоположение: 66 Mario Lemieux Pl, Pittsburgh, PA 15219, USA
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 7 пъти

Мнениеот azbuk » 3 Януари 2007, 21:16:10

pim1985 написа:С две думи:колко сте първосигнални,как лесно ви изкарват от релси и как сте податливи на манипулации.


пим, ако всички са толкова първосигнални и податливи на манипулации, не ги въвеждай в изкушение. според източните религии този, който подтиква другия към това да създава карма (в случая неразумно поведение) сам създава такава и при това по-лоша, защото действа съзнателно. ако си такава велика душа, тази истина трябва да си я прозрял.

но аз все пак лично си мисля, че определенията ти по-скоро за твоето поведение са приложими. и аз мисля, че темата се изроди.
"Недостаток оригинальности...считался всегда первым качеством и лучшею рекоммендацией человека дельного, делового и практического."
Аватар
azbuk
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1482
Регистриран на: 26 Май 2006, 00:00:00
Местоположение: Берлин
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот pim1985 » 3 Януари 2007, 21:21:20

Забравих уточнението,че изказванията на Тоник и Кранчев ни определят като такива личности,а не че аз го изказвам,но както и да е,модераторът ако иска да залкючва темата,най-вече заради антинационалните изказвания на някои форумници

П.С.@азбук отдавна бях решил да не отговарям на постовете ти,но ето наруших си едно правило,карай :wink:
Oci, oci, tvoje oci
kao sjajni biseri u noci
oci, oci, kad me gledaju
mojoj dusi mira nedaju
pim1985
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 719
Регистриран на: 2 Декември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kiel-Стара Загора
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот balla » 3 Януари 2007, 21:24:46

pim1985 написа:Първо се пише шовинизъм.Нито съм такъв,нито улранационалист имам приятели от всички народи в Европа и се разбирам добре с тях,просто не приемам факта,че някой ругае и потъпква нашите национални символи.


След като си срещу глобализацията-европейския съюз и срещу Турция, трябва да уточниш за кого си всъщост, инъче ставаш аналогичен с Атака, които са срещу всичко, но не предлагат никакви други алтернативи.
Аз също искам да бъдем Швейцария на Бълканите, но в нас липсва самочуствие и единност че можем и сами, а и вече е късно да се доказваме, сега ще бягаме според тоягата ... Европа е единственния разумен вариянт за този момент, сега трябва да защитаваме националните си интереси
Аватар
balla
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 55
Регистриран на: 11 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Saarbrücken
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот pim1985 » 3 Януари 2007, 21:31:58

Да съм казал,че съм против глобализацията или пък,че съм против Европейския съюз,мисля,че е добре да прочетеш какво съм написал и как ти дойде въобще тази идея :wink:
Oci, oci, tvoje oci
kao sjajni biseri u noci
oci, oci, kad me gledaju
mojoj dusi mira nedaju
pim1985
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 719
Регистриран на: 2 Декември 2005, 01:00:00
Местоположение: Kiel-Стара Загора
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот velingrad » 3 Януари 2007, 23:00:20

* възстание (въстание), възстание е архаична форма, среща се при класиците, но по днешните правила е грешка.


За съжаление и тази Тема не е нужна никому (вече)! Нищо ново в "Политика"...
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот Yura » 3 Януари 2007, 23:02:04

Moмичета и момчета,мисля че темата е съвсем друга! Бяхте молени НЕеднократно за нормален конструктивен диалог,но явно това са били поредните напразни молби, а карниците са предпочитания от вас метод за изразяване на мнение..... така че за последен път: ПО ТЕМАТА и БЕЗ ДЖАФКАНЕ!!! В противен случай, просто темите ще бъдат заключвани!!!

П.с.Всеки от вас знае как се пуска нова тема!
Аватар
Yura
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2084
Снимки: 287
Статии: 50
Регистриран на: 5 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Deutschland
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 33 пъти

Предишна

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

  • Advertisement