• Advertisement

"обръчът от фирми"

За политиканите, че се препълни общия форум.

"обръчът от фирми"

Мнениеот velingrad » 28 Декември 2006, 18:08:59

Прокуратурата обвини Димитър Димитров в тежки злоупотреби

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност бившия председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” Димитър Димитров. Той е обвинен в злоупотреба със служебно положение с цел облаги за трито лице.

Софийската градска прокуратура обвинява Димитър Димитров за престъпление по служба в периода август – декември 2005 г. Бившият председател на агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” е нарушил служебните си задължения с цел да набави имотна облага за трето лице, като от деянието му са настъпили значителни вредни последици в размер на 1 523 890 лева. Случаят е особено тежък, съобщи прокуратурата.

За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. По отношение на Димитър Димитров е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева.

На 22 юни 2006 г. генерал-майор от резерва Димитър Димитров е освободен от МС като председател на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Той оглавява агенцията на 3 май 2005 г. и замени на поста Йовчо Йовчев. Той бе арестуван по обвинение в безстопанственост.

В началото на август Димитър Димитров обвини ДПС и вицепремиера Емел Етем в злоупотреби и изпълнение на политически поръчки.

Бившият директор на агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” Димитър Димитров заяви, че лично вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем на няколко пъти го е попитала дали той може да изпълнява политически поръчки. „Аз казах, че това е невъзможно“, допълва той. „Процедурите преди да отида аз, са били обикновени търгове, които фирмите, които представляват обръча, са печелили. Това веднага го промених и всичко тръгна през борсата“, твърди той.

„Вече 31 са общо фирмите длъжници на държавния резерв, но от обявения "обръч от фирмите" на Ахмед Доган са някъде около 28. Мисля, че главният ръководител на обръча е Мирчо Петков-Циганина. Кирилка Ангелова също е сред водещите фигури в него“, заяви още Димитър Димитров. Според него "обръчът от фирми" на ДПС дължи над 200 милиона лева без лихвите, а с лихви и неустойки те стигат до 500-600 милиона лева от 2002 г.

Емел Етем внесе в прокуратурата папка със сигнали за злоупотреби в Държавния резерв. Тя обвини ръководството на агенцията - бившите директори Димитър Димитров и Георги Богданов, че са превишили правата си и са заобикаляли Закона за обществените поръчки при сключване на договори.
bulgarian
Bulgarian Post
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот solay » 29 Декември 2006, 02:49:05

сефте...
Аватар
solay
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 883
Регистриран на: 3 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: където ми скимне
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път


Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

  • Advertisement