• Advertisement

Сбогом, свобода?

За политиканите, че се препълни общия форум.

Сбогом, свобода?

Мнениеот Venera » 13 Март 2007, 03:13:46

Здравейте хора.

Не знам дали сте се интересували, но от 2008-ма година се въвеждат биометрични паспорти в САЩ. Европейския Съюз- можеше ли иначе- също ратифицира проекта, за точната дата на влизане в сила не съм сигурна, но не остава много време.

Най-големия посег върху човешките права в историята, върху свободата ни, е на път да се случи в ГЛОБАЛЕН МАЩАБ. Обяснението, което се дава- че тези паспорти щели да ни донесат по-голяма сигурност срещу борбата с тероризма- е лъжа. Експериментите, които се водят с тези паспорти вече показват, че тая система- като всяка друга- може да се преметне. Именно затова от една седмица Щатските експерти се потят над нов дизаин , този път не с един, ами с ДВА отпечатъка, чрез които така лелеяната сигурност, аджеба, да се постигне.

Каквито и да са резултатите, едно е сигурно- че няма нищо сигурно, и няма да има. Не вярвате? Отскочете до eBay- там още сега може да си купите фалшиви отпечатъци и ИРИСИ на зениците- вече се продават..Die Zukunft ist da, The Future is Now, както се казва.

Кой има интерес тогава от въвеждането на биометричните паспорти, ако не загриженото за нашата сигурност прaвителство? Пак то, но по друга причина. Или по-скоро по-голямата част от него, която чрез десетилетна симбиоза с индустрията се изражда в истинския BIG BROTHER.

Мисля че е време да обясня какво представляват тия биометрични паспорти и КОЙ ще има право да използва данните в тях и за какво. Трябва да спомена и че паспортите са Step One . За Step Тwо ще разкажа по-късно.

Всъщност какво точно преставляват тия паспорти е видно от името им- съдържат отпечатък/ците ни. По-интересното е на кого му трябват, и от кого ще се използват. Данните от биометричните ни паспорти ще се линкват в ГЛОБАЛНАТА МРЕЖА за информация на ФБР, която включва всичко: от преминаване на все по-малкото граници, до ходенето при лекар, поръчването на пица по телефона, ходенето в библиотеката..С други думи, притежателят на такъв паспорт загубва моментално и безвъзвратно личната си свобода..
С още думи- биометричния паспорт означава ТОТАЛЕН КОНТРОЛ върху индивида, върху навиците му, предпочитанията му, здравето му, желанията му..Няма да има дейност, която да не е наблюдвана, оценявана и- ако се намери за необходимо- прекратявана. Вече има много случаи на разпити и дори арести в Щатите, защото някакви хора били чели "подозрителни книги"...а дори още няма биометрични паспорти. Като се въведат и те, и при всяка подозрителна поръчана книга в Центрaлата на ФБР засвяткат лампичките, или каквото там святка, сигурно ще нагънат горкия човек още по пътя към вкъщи.

Може да ви звучи преувеличено. И ЗНАМ че не искате да повярвате, че е истина. Но времето на игнорирането е отминало и времето на последиците е дошло, ако мога да цитирам Чърчил. Всичко това е истина и РЕАЛНОСТ, от която ни дели ЕДНА ГОДИНА.

Не е ли чудно, че не се пише нищо по въпроса? Както това почти тихомълком пращане на немски войници в Афганистан- само преди 2 години медиите щяха да гърмят със седмици, щеше да има протести в цялата страна. А сега сякаш им е запушена устата..Историята е достатъчно дълбока и страшна, за да не е за всеки. Но че на всеки ще му се случи- в това няма съмнение.

Разказана в минималистичен стил- любимия ми Smile- историята е следната: През 1913 година, когато се създава Федералния Резерв на САЩ, се събират най-големите банкери и магнати- Рокефелер, Kарнеги, Форд и други симпатяги, и разработват план за..световно управление. Или власт на банките и индустрията върху целия свят. Ясно им е било, че ще отнеме доста време, но хей, както се казва- Step by Step. Днес, 90 години по-късно, плана е почти осъществен. Става дума за внимателно и детайлно обмислена система, в която индустрия и медии, правителството и големите корпорации съществуват симбиотично на гърба на малкия човек. Мрежата, която почти са изградили вече, ще ни бъде метната отгоре съвсем скоро- ако не го предотвратим.

Биометричните паспорти не служат на никого и за нищо. Oсвен на правителството- за да следи всяка наша стъпка, и на индустрията- за да ни продава още по-успешно неща, които не ни трябват. Във филма на Аарон Русо America, From Freedom to Fascism , които кипящо препоръчвам на ВСЕКИ, се развива следния сценарии от недалечно бъдеще:

Уморени се прибирате с колата от работа и набирате номера на някаква пицерия, докато чакате в задръстването. По покана на любезния глас отсреща си казвате номерчето на кредитната/ банковата карта, и с въздишка на облекчение поръчвате огромна пица с двойно телешко и двойна порция сирене. Любезния глас отсреща ви заявява, че това никак не е разумен избор, отчитайки нивото на холестерола ви при последното лекарско посещение. После ви залива с реклама на друга Пица- Light- докато вие обезверено се съгласите. Вместо да затвори, приятни глас ви осведомява, че освен това четете и неправилните книги за хранене, съдейки по библиотечния ви картон, и неуморно предлага услугите си да ви осветли за наистина правилните...
..Ако това става при поръчването на пица по телефона, какво ли става, когато поискаме да си купим къща ? Или да идем да живеем в друга страна? Да основем клуб? Да сменим пола си? Да проведем демонстрация?

Света, които познаваме днес, скоро няма да го има. И не само заради глобалното затопляне. Не знам дали това е Началото на Края и не ме интересува много. Но докато дишам, искам аз да решавам колко холестерол да имам, в коя държава да живея, какво да говоря и какво да мисля. Едно врeме съществуваше идеята, че всеки човек се ражда с такива права. Ще позволиме ли сега СВЕТОВЕН КОНТРОЛ да диктува съществуването ни?

А Step Тwо, в тая връзка, е подкожен чип. За всеки от нас. Ще се слага още на бебенцата при раждането им. Чипа ще локализира местоположението на всеки човек- плюс цялaта друга информация в биометричните паспорти.

Oттам вече връщане назад няма да има.

Ако не вярвате, чекнте линковете по-долу. И ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА. Мисля че в последния link има добри извадки. Не е късно да се противопоставим. Ние сме МИЛИАРДИ. И колкото и да сa ни накарали вече да го забравиме- НИЕ правиме правителството. А не то нас.

GOVERNMENT IS THE SERVANT. PEOPLE ARE THE MASTERS.


http://www.heise.de/tp/r4/artikel/20/20200/1.html

http://www.aufenthaltstitel.de/biometrie/0027.html

http://www.bundestag.de/aktuell/hib/200 ... 29/05.html

http://www.ccc.de/press/releases/2004/C ... -BIOM.html

http://www.freedomtofascism.com/

http://www.poodlecrap.com/Hateliars/HL_Video1.asp
Аватар
Venera
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 201
Регистриран на: 6 Февруари 2006, 01:00:00
Местоположение: Berlin
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

  • Advertisement