• Advertisement

Митът история

За политиканите, че се препълни общия форум.

Митът история

Мнениеот Yura » 2 Май 2007, 00:33:55

Тъй като не исках да разводнявам темата За Батак още повече, отварям нова.
А статията е добра,мн добра...

Митът история

Ех, чичовото, историята съвсем не е такава, каквато си мислиш, че е. Например наскоро естонците откриха, че Незнайният воин в Талин няма документ за самоличност и удостоверение за уседналост, не знае или не иска да каже кой е, но твърди, че е погребан под самия себе си. Ето защо го преместиха по-надалеч. Това предизвика гнева на руснаците, които заявиха на естонците, че те много добре знаят чий син е воинът, а именно на бащицата си, и ще им разплачат майката за опита да пренапишат историята. В същото време Думата поправяше тази история, като изтри с Фотошоп сърпа и чука от знамето на победата, развято над Райхстага, защото индивид с тези два инструмента в ръце би изглеждал еднакво одиозно както в атака, така и при отстъпление.
Някога Хитлер посетил СССР, тъй като искал да разгледа отблизо архитектурата на Ленинград, Москва и Сталинград. Доказва го фактът, че е бил толкова път, без да ги превземе. Той страдал от рядката фобия да стъпва само по територии, за които си е издействал нотариален акт. За Сталинград фюрерът имал забележка, че името би звучало по-артистично като Хитлербург, поради което го сринал до основи. Удивените руснаци обкръжили архитекта му Паулус и го поканили да сподели уменията си с друг голям строител на паркове и лагери - Берия.
Буш нападна Ирак, защото всъщност е болшевик и го дразнеше меншевикът Саддам, сатрапстващ начело на сунитското малцинство. Буш наложи шиитите, които са болшинство, но бяха нужни още 135 000 американски емигранти, за да стане това кристално ясно. Сметката се оказа почти точна - потрябваха нови 20 000. Вярно, това не е окончателната цифра, но глупавият Конгрес не ще да разбере, че през 2020 г. ще е достатъчен само още един професионален емигрант, за да оправи баланса.
Някога президентът Джон Кенеди пожънал плодовете на крилатата си фраза: "Не мисли какво ще ти даде Америка, а какво ти ще й дадеш". Всичките му сънародници разсъждавали усърдно по въпроса, но най-нестандартно решение намерил Ли Харви Осуалд. Беден и раздразнен, че му искат още, той дал на САЩ нов президент. Неколцина други граждани с опит в стрелковото изкуство стигнали в същата секунда до същата идея, но поради вродена скромност останали анонимни. Джек Руби пък застрелял пред камера оригинала от чиста завист.
В България османците пет века изпитвали идеята за ръководен орган на ДПС, наречен Постоянното присъствие. В последния момент ги изпреварил БЗНС и затова ръководен орган станал Доган. Атлетът-скачач Левски разбирал добре затрудненото им положение и като бегач на дълги разстояния правел обиколки на родината, за да популяризира края на замисъла им. Тогава футболът още не се бил появил по земите ни, но Левски, както и бразилците вече тренирали. Ботев, друг подранил футболист без топка, се упражнявал само в екстремни преходи Букурещ-Вола, като попътно се представял за капитан далечно речно плаване. Османците смятали, че хора с такава професия, особено идващи от Румъния, подлежат на лустрация, която скоро осъществили със специфичния си орган потеря.
А виж, за Батак... Какво имаше там, чичовото? Най-масовата прегръдка, предавана по телевизията?

Митко Митов,в.Сега
Аватар
Yura
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2084
Снимки: 287
Статии: 50
Регистриран на: 5 Ноември 2004, 01:00:00
Местоположение: Deutschland
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 33 пъти

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

  • Advertisement