onufriy написа:Не знам защо толкова се пениш, Баконе Сутанов....Всъщност аз съм от Банско....Аз съм пътувал с цигани във влака от Солун до Благоевград. С кърмаче на ръцете. Даже по едно време жена ми се разпенгяви, колко съм го държал на студено, щото съм си правил моабет на коридора с тях. Държавно стимулиране за повишена раждаемост няма. За второ дете еднократната помощ е 600 лева, за трето - двеста. Горе долу толкова ми излязоха и документите по регистрацията. В Германия пробвай да се разходиш нощно време по Neuköln, същото важи за определени квартали на Лондон, Париж или Брюксел. Помниш ли как там едно българче го хвърлиха на релсите на метрото? Това че Цветелин Кънчев получава европейски пари за Евророма, не означава, че нещо стига до циганите. Той също не е циганин. А ти можеш ли да се държиш прилично? Кого ще поканя аз в къщи не е в твоята компетенция, ОК?
Не пиша с прозвището Баконе Сутанов, знаеш английски, та ако обичаш не ме наричай по различен начин. Особено прилично е да ме опишеш с пяна на уста, нещо като английски булдог или неаполитански мастиф, още повече, след като не съм ти отговарял във форума.
Че си от района на Банско разбрах като даде за пример треньора си по бокс, който е свестен човек, но не е с големи спортни постижения. За спаринг съм готов по всяко време, но съм тежка категория, после може да пием македонско вино със сламки.
Ужасът в Кьолнски квартали лично съм го преживявал, но вервай ми и там не съм виждал коне с каруци и огньове на ж.п. бана. Може би след 4 - 5 годишни интеграционните процеси на новите гости, и това ще ми видят очите в DE.
Днес 4 ромчета препускаха с една разкъртена каруца и полужив кон в района на НДК. Сигурно искаха да впечатлят чуждите гости на нашето европредседателство. Танци в движение от кръста надолу и щракащи пръсти. С две думи Индиана Джоунс и обречените наоколо. За да избегнат светофара, понеже са с гореща кръв и с нещо консумирано преди това, подкараха каруцата в тревните площи. За съжаление не можах да ги увековеча с телефона, ама нейсе, тук гъмжи от такива латиноси.
Като ги краде Дон Цеци да му потърсят сметка, а не да налитат и да бият мирните българи. За моабети стават, за трапеза също, докато алкохолът не ги десоциализира напълно. Тогава грабват сопи, брадви, шишета, ножове, вилици и т.н..
И аз имам приятели цигани, но са много малко. Те самите се чувстват неудобно от зулумите на събратята си.
Едно е да пътуваш с мургави няколко часа, друго е да ги срещаш ежедневно в трамвая сутринта, понеже в градовете извън Банско имаме такива превозни средства, и вечерта, когато ти дишат плътно във врата с дъх на възкръснало зомби.
За влаковете в РБ препоръчвам каска, бронежилетка и табела с голям надпис "Ромите са щастливото ни бъдеще". Тогава камъните им може и да те пропуснат.