Страница 1 от 1

Black Sabbath

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2013, 14:09:37
от bromma
Излезе новият албум на Black Sabbath, като групата е в почти оригиналния си състав, отсъства барабанистът Бил Лорт. Песните в него имат звученето като в най-ранните албуми на групата, които бяха емблематични и заради които групата се смята за създател на ъндърграунд рока. Албумът се казва "13"
Оззи Осбърн казва, че вероятно ще е последният и че са решили да го издадат сега, тъй като те вече са в 60-те години, а не след 5 години напр., щото след 70.те идела смъртта.
На китариста, Томи Айоми му бяха открили рак и нищо не се знае за нататък.

Преди време четох мемоарната книга на Оззи - I am Ozzy, в която той разказва за себе си и групата. Той е роден с дислексия, учил е в едно и също у-ще с Томи Айоми, който е по-голям с 1-2 г., но поради заболяването си , което освен с друго се характеризирало и с трудност при създаване на контакти, винаги го брояли за глупака или клоуна. Същевременно Томи бил готин, висок, свирел на китара, бил желаният и популярен в у-щето. Доста по-късно след неуспешни опити с различни групи, те се срещнали и заедно с Бил и Гийзър, който се представял за китарист също, но се преквалифицирал за басист за целта за новосъздадената група. Тя дори и имала друго име.

След първите успехи, Оззи го ударил на яко дрогиране и пиене, трудно се събирали да работят, той ги издънвал и края на 80-те Томи го изгонил от групата. Оззи казва за успешните албуми: Ние бяхме бедни момчета и музиката ни също звучи бедно, но Томи е гениален. Затова и хитовете ни бяха за бедняци и непретенциозни вкусове. Ние не можехме да създаваме "богата" музика, като Пинк Флойд, които живееха в богат район и разполагаха с фин. възможности и можеха да насищат парчетата с много звук, с органи, духови инструменти с акустики и кво ли не още.
Книгата е много интересна, Оззи е шегаджия, има много хумор и луди изпълнения. В края, си спомням, имали концерт в Прага, 2007 някъде, вечерта в хотела, Оззи с китариста си седят в луксозния апартамент на последния етаж и гледали репортаж от концерта си по tv-то.
"Знаеш ли", казал Оззи, "толкова щуротии сме вършили, но едно нещо не сме правили досега". Телевизорът в апартамента бил голям 46-50 цолов от ония дълбоките с плосък екран. Отворили прозореца на апартамента, огледали долу, хотелът се намирал в центъра на Прага (аз предполагам, че е Еспланада). Било тихо и пусто, само на отпред на паркинга стояр един мъж и пушел. Понеже прозорецът не се отваръл достатъчно, те избили стъклото от дограмата, вдигнали тежкия телевизор и метнали навън.
"Чу се страшен трясък долу, онзи дето пушеше подскочи и щеше да си глътне цигарата", разказва Оззи. "След това някой почука на вратата, аз се скрих в банята. Дойде служител и попита къде е мистър Озбърн. Ми той беше в телевизора в момента, отговорил му китаристът и прихнал" Сутринта хотелът им връчил сметка за 30 - ина хиляди евро. "Малко множко за един такъв телевизор и избито стъкло, ама поне си направихме кефа - завършва Оззи.

Re: Black Sabbath

МнениеПубликувано на: 16 Май 2016, 20:28:03
от baconsutan
http://www.youtube.com/watch?v=wpVHWWHNpV4

http://www.youtube.com/watch?v=JOCVN4jZllI

http://www.youtube.com/watch?v=9GlNPmiE_gQ

Преди 6 години ни напусна завинаги неповторимия РОНИ ДЖЕЙМС ДИО!

Re: Black Sabbath

МнениеПубликувано на: 16 Май 2016, 21:20:19
от rikiking
Good, Bro