criyo написа:Да сравняваш дръм-н-бейс с чалга...особено пък проекта на Кух, който е джаз и дръм-н-бейс...не нямам думи. Ти ************ се.
Още по зле е да пишеш, че не слушаш дръм...за чий дявол тогава се хабиш да пишеш глупости? И след като е селски да се генерализира, защо по дяволите си седнала да генерализираш дръм-н-бейс-а, при положение че дори и един артист сигурно не знаеш?!?
модерирано: vel...
хаха, разбра ли кво e написнао от мен въобще?
напротив пиша, че не слушам чалга... но и не я мразя, даже ми е забавна до някъде.
казах, стила е " д'н'б чалга ", а не че е чалга, става въпрос за категории в определена музикалНо стилова ориентация.
в сърбия например има днб базиран на турбо фолка, което принципно е паралел на нашата чалга (турбофолка имам предвид). респективно оркестър карандила са чалга, защото свирят сватбарска музика, а кух им прави ремикси в днб и брйкбийт варианти. като събере едното с другото прави ДНБ ЧАЛГА.
В МОМЕНТА, В КОЙТО ТИ пиша слушам Trans Balkan Express - OMFO и rare jazz fusion gems, който имат дъб ремкси, което може да се интерпретира като дъб чалга и тн.
дръм анд бейз си слушам. даже ходя най редовно на партита на хоспитал, ренегейт харрдуер и еос. и не само днб слушам, миналата седмица например ходих на концерти на енио мориконе и туул.