• Advertisement

Тъпи въпроси, които ме вълнуват...

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Тъпи въпроси, които ме вълнуват...

Мнениеот seli » 6 Март 2010, 13:03:05

Реших да пишем тук прекалено тъпи и неуместни ( другаде ) въпроси, които изникват за момент в главите ни, въпроси, които прокуждаме мигновенно с мисълта- "Аз такова нещо не мога да питам, колко глупаво от моя страна".

Първи съм аз ( обещайте да не се смеете, както аз обещавам, че всичко в тази тема ще си остане в Нея ):

Не че ми е фикс идея, но никога не съм виждал на живо или по тв-то изцяло чернокожа двойка приемни родители на бяло дете...
Виждал съм бели родители осиновили чернокожи деца (много), смесени двойки ( единия родител бял, другия цветнокож ), с осиновени цветнокожи и бели деца , но никога цветнокожа двойка- осиновила бяло дете...
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист

Снимки: 256
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти

Re: Тъпи въпроси, които ме вълнуват...

Мнениеот Mony60 » 6 Март 2010, 14:32:14

Сели, ти май откакто беше на оглед на онази детска градина, където не можеше да си представиш да оставиш там отрочето, въпросът за цветнокожите много те вълнува ? ;-)
Наблюденията ти са абсолютно точни, аз не съм се замисляла по въпроса, но спонтанно ми идва отговора на ум и той е, че белите дечица са просто по-кът! Белите народи са с по-висок жизнен стандарт, раждат по-малко деца, а в много африкански държави е такъв жесток глад и борба за оцеляване ( в буквалния смисъл на думата), че хората просто не са в състояние да си изхранят децата, да не говорим за предпазни мерки против нежелани бременности!
Та мисля си, че това е причината!
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Мнениеот seli » 6 Март 2010, 16:11:08

Mony60 ,

Сели, ти май откакто беше на оглед на онази детска градина, където не можеше да си представиш да оставиш там отрочето, въпросът за цветнокожите много те вълнува ?

Това си беше удар под кръста. ;-)

Белите народи са с по-висок жизнен стандарт, раждат по-малко деца, а в много африкански държави е такъв жесток глад и борба за оцеляване ( в буквалния смисъл на думата), че хората просто не са в състояние да си изхранят децата, да не говорим за предпазни мерки против нежелани бременности!

Права си, но аз имах в предвид повече тези в щатите, нали сред тях има много в добро финансово състояние, също би трябвало цветът на кожата там да е най-малко определящ? Въпреки всичко не съм срещал дори в американските всевъзможни предавания - заливащи ни от всякъде.
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист

Мнениеот DerWolf » 6 Март 2010, 20:02:41

хм! А дали не е защото афроамериканците са расистки настроени спрямо "белите". Аз знам за двойки от смесени бракове, които нямат такъв проблем с осиновяването на "бели" или "черни" деца. Имат и от двата вида, но афроамериканците предпочитат да имат такива от тяхната "боя". От една страна това се дължи на многото изоставени в социални заведения афроамериканчета, от друга е защото обкръжаваща среда на приемните родители е особенна. И в наши дни(за голямо съжаление) съществува огромна преграда между "бели" и "черни" в някои щати. Във Вашингтон и околностите има цели търговски комплекси в които основни посетители са предимно афроамериканци и там бели не стъпват. Като ги запиташ белите "Защо не ходите там на пазар?" отговарят нещо от сорта(цитирам по памет) "Там е пълно с негра и негрици! Да не съм луд/а?!". Тъпо и объркано ми беше като чух отговора на въпроса си. Нима те не са хора?

Друга случка... пак в САЩ. Разхождах се безцелно един ден в Ню Йорк и минавах покрай просещ афроамериканец, който явно разбра че не съм тамошен и се лепна като ме увещаваше да му дам петачка за да има с какво да се нахрани. Уви в себе си нямах банкноти и му предложих да му купя хот-дог от една близка закусвалня . Онзи като разбра какво съм намислил започна да ме ругае и да ме нарича скапан английски боклук(интересно защо ли реши че съм англичанин ? сигурно е заради английския ми). Америка е странна държава... държава на големите контрасти и крайности... :-k
Аватар
DerWolf
Златен писач
Златен писач

Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Мнениеот seli » 7 Март 2010, 11:54:58

Негрите са по-големи расисти от белите! - Малко или много, това излиза от общите ни размишления.
Щом и други не са срещали...

Винаги съм се замислял, дали мога да кихна, хълцам и оригна едновременно? Само веднъж ми се е случвало след кихане да се разхълцам, но никога третото след това. :-k
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист

Мнениеот Mony60 » 7 Март 2010, 12:06:10

seli написа:Това си беше удар под кръста

Не беше злонамерено! Признавам си без бой, че и аз така бих постъпила! :)
seli написа:аз имах в предвид повече тези в щатите

Може би самите социални служби, които се занимават с осиновяванията, да се съобразяват с този факт и може би там цветнокожо дете да е също рядкост при бели осиновители или изобщо да липсва!?! Не знам, не познавам американското общество! 8-[
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Мнениеот VaskoLeon » 7 Март 2010, 15:07:30

DerWolf написа: Във Вашингтон и околностите има цели търговски комплекси в които основни посетители са предимно афроамериканци и там бели не стъпват. Като ги запиташ белите "Защо не ходите там на пазар?" отговарят нещо от сорта(цитирам по памет) "Там е пълно с негра и негрици! Да не съм луд/а?!". Тъпо и объркано ми беше като чух отговора на въпроса си. Нима те не са хора?

Не може да се изкорени нещо само на книга/по закон!

Честитя 8-ми март на всички жени по света, на българките естествено с предимство, в смисъл един ден по рано. Все така красиви, умни и да ни бъдете добри спътнички в живота!
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка

Снимки: 66
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Мнениеот stefche67 » 8 Март 2010, 01:59:35

благодаря,че не сме забравени,вдигаме гордо глави
;-)
Аватар
stefche67
Редовен писач
Редовен писач

Благодарено: 5 пъти

Мнениеот seli » 30 Май 2010, 07:15:28

Утрепан от работа, свръх разсеян, с много мисли в главата паркирам колата до бензиновата колонка и...зареждам дизелово гориво в бензиновият си автомобил...
Какво правим тогава? Какви са последствията?
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист

Мнениеот naselo » 30 Май 2010, 11:00:52

Toва за нафтата тъп въпрос ли е?
Има два отговора - технически и практически.
Технически, зависи колко нафта си сипал и понякога просто си караш.
Практически - дори в Бг има услуга източване на резервоар след грешно зареждане.
Аз имам въпрос... но не е много тъп. Защо американците се правят на тъпани пред останалия свят? Не може ли негрите да са си негри, а белите да са си бели? Кавказци, афроамериканци, ... еми какво да кажат чернилките от различно от Африка място, или аз пък, който не виждам какво общо имам с Кавказ... и какво да кажат ливанците - и те ли са кавказци?
naselo
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 16 пъти
Благодарено: 65 пъти

Мнениеот velingrad » 30 Май 2010, 20:56:51

naselo написа:...
Аз имам въпрос... но не е много тъп. Защо американците се правят на тъпани пред останалия свят? Не може ли негрите да са си негри, а белите да са си бели? Кавказци, афроамериканци, ... еми какво да кажат чернилките от различно от Африка място, или аз пък, който не виждам какво общо имам с Кавказ... и какво да кажат ливанците - и те ли са кавказци?

naselo,
нада ли има по подходяща Тема, за тези ти въпроси от тази.
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен

Снимки: 392
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот seli » 2 Юни 2010, 10:09:13

naselo написа:Toва за нафтата тъп въпрос ли е?
Има два отговора - технически и практически.
Технически, зависи колко нафта си сипал и понякога просто си караш.
Практически - дори в Бг има услуга източване на резервоар след грешно зареждане.

Не, просто ми мина, като мисъл през главата една сутрун, в която бях пребит като куче от работа и ми се наложи да заредя гориво.
Наистина ли? Във всяка бензиностанция ли има такава услуга? Признавам, чувам го за пръв път.

Усещам, че сме от една порода. :mrgreen:
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист

Мнениеот naselo » 2 Юни 2010, 11:40:46

Сели, източване на нафта/бензин в Бг се предлага от пътна помощ и доста сервизи. Популярна грешка е такова зареждане. ОМВ имат и места за съхранение на такова гориво. Струва някой лев цялата работа.
Снощи ми дойде наистина тъп въпрос, но го забравих :(
naselo
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 16 пъти
Благодарено: 65 пъти

Мнениеот Perpetuum_Mobile » 14 Юни 2010, 08:33:21

На мен тъпите въпроси са ми ежедневие. :rr:

Сещате се какво облекчение е като кихне човек. Мноо нощи съм прекарал в дълбоки размисли как да удължа този мой душевен оргазъм максимално. Такава канонада от кихавици искам...докато не се превърна в точка от хоризонта от удоволствие.

Моя пряк началник ги изстрелва винаги по 2, а понякога и по 3.
Не стига, че печели повече от мен, но и се облекчава по-качественно. :chain:

Ще види той, някой ден като го засека на витите стълби и без да искам го подсека с крак...

Дайте рецепта за серийна кихавица!
Аватар
Perpetuum_Mobile
Редовен писач
Редовен писач

Благодарено: 2 пъти

Мнениеот dimi4ka » 14 Юни 2010, 11:57:10

Perpetuuum_Mobile,мойта мила маминка(в шуменския край така наричаме майката на майка ми)Бог да я прости все викаше:,,Голям кеф е като кихам дълго....:)ама що пускам по малко на гащите бе?:)Та и ти де-да не тряа ти купуваме памперс за кихането :flower:
Für die Welt bist du irgend jemand, für irgend jemand bist du die Welt!
Аватар
dimi4ka
Редовен писач
Редовен писач

Благодарено: 6 пъти

Следваща

Назад към Приказвалник