• Advertisement

Цитати и мъдри мисли на известни или неизвестни българи

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Цитати и мъдри мисли на известни или неизвестни българи

Мнениеот agavrailov » 23 Май 2014, 13:29:35

Предлагам темичка за надъхващи цитати на известни и неизвестни българи, щото гледам че няма, а много хора ги обичат! :) Аз ще започна пръв :)

“Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв!” - Васил Левски

“Възможностите идват, когато сме подготвени за тях!” - Проф. Антоанета Василева

"Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи" - Ванга

Хайде, сега сте вие :)
agavrailov
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Май 2014, 13:27:34
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Цитати и мъдри мисли на известни или неизвестни българи

Мнениеот zlateto » 23 Май 2014, 15:16:40

"Любовта идва от Ангелите, но винаги отива по Дяволите." (Васил Панайотов)

"Любовта е куха фраза, кутия от бисквити без бисквитите, зеленият чай без зеленото. Любовта не се мисли, тя се живее." (Стефан Щерев)

"Истинският мъж е като любимата ти блуза в разхвърлян гардероб. Знаеш, че е някъде там, но никога не можеш да я откриеш, когато ти трябва. През ръцете ти минават десетки дрехи. Със съдържание на памук, което не отговаря на сезона, и цвят, който не отива на косата ти. Сигурна си, че няма да ти стоят добре, но ги пробваш. За всеки случай." (Цвета Стоева)

"Смятам, че това, което хората най-добре умеят, е да си се самопричиняват един на друг! Нека и днес се престорим, че последствията са вълнуващи и желани." (Любен Дилов-син)
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2818
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1196 пъти

Re: Цитати и мъдри мисли на известни или неизвестни българи

Мнениеот zlateto » 13 Юни 2017, 12:27:01

55 мъдри мисли по случай 58- мият ... :occasion1:

1. По теорията на вероятностите или кривата на Гаус винаги има някакви случайни точки. Не може да не стане инцидент. Пази Боже да не става. Една домакиня мие чаши и чинии всеки ден, но все й се случва да се пореже, нали? Просто не може да не се случват такива неща.

2. "Виждате ли какво става, ние ги хващаме - те ги пускат".

3. Две репортерки от столични издания се спречкват коя да седне до генерала. В крайна сметка сядат и двете. Едната обаче е недоволна: "Ген. Борисов, преди два месеца, като бяхте в Бургас, дадохте на колежка да Ви пипне по мускула. На друга няма ли да позволите?" "Няма проблем. Всеки може да ме пипне по мускула", предразполага главсекът и ръката му извършва плавно движение към гръдния мускул. С длан той опипва какво е положението и всъщност показва на колежката къде трябва и тя да постави своята. "Много ми хареса предния път като написахте, че съм се правил на умряла лисица", доволно поклаща глава главсекът."

4. Не ми е в главата да правя партия. За политиката трябва да узрееш, да си над 50, да си умел и прекипял.

5. Аз правя следното социологическо проучване за себе си - излизам на улицата и си ходя. Щом хората ми викат: "Здравей, кмете, дръж се, не им се давай!" и дори "Пази се, чедо!" - това ми е моята социология.

6. Ще се радвам Ахмед Доган някъде лично да ми каже "мухльо" и ще му докажа на мига кой е мухльото между нас двамата. Да ми го каже Сокола в очите и да е на ръка дистанция. Мухльото ще види какво ще му се случи ...

7. Като малък обичах да чета "Тримата мускетари" - тази книга ни учеше какво е сила, чест, политически интриги, и книгите за индианци на Карл Май и Майн Рид. С тях се развиваше чувството за справедливост: Винаги бяхме на страната на индианците.

8. Не познавам човек с прякор Стенли, а Стоян Сарийски беше гадже на дъщеря ми. Заварих я една вечер плачеща и го набих.

9. "Ние сме като Сталинград през Втората световна война. Обградени сме от правителството, които искат да направят София гето...София не е била толкова чиста, колкото в момента. Всеки ден ходя и броя чистачките."

10. "На война като на война - вие създавате кризисни щабове, ние - партизански отряди."

11. Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз".

12. "След като в Банкя някой те покани да се биеш, отиваш и се биеш. Аз съм мъж и го чакам пред кабинета му."

13. (Берлускони - бел. ред.) застана зад мен и започна с педи да ми мери гърба. Разтвори си ръцете и извика на всички в залата: "Ето това е премиер, не е като вас!"

14. Много съжалявам, че не слушах и майка, и класната. Защото, не че не са ми вървели езиците, ами нашите бяха много бедно семейство. Дето се вика "Кирил и Методий", празникът, 24 май, аз го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава у нас, понеже баща ми беше именник, Методи, майка правеше агнешко с картофи. Плешка. Не агне, плешка. Един път в годината.

15. Сега ще е смешно още повече да казвам, но така, като се говори бавно, разбирам какво казват. Или най-малкото веднага ми се наострят ушите. Но за тези, които биха искали да чуя, да им кажа. Чуя ли "Congratulation, Borisov", не слушам нататък. И това го помня още, знам в МВР особено като шефовете на други служби идваха и казваха за дадена операция "Congratulation, general", знам, че нататък няма какво да слушам.

16. Седя си като куче сам в Бояна и гледам футбол.

17. Трябва да кажа, че аз съм израснал само с хляб и картофи. Майка ми мажеше мас от прасето и поръсваше малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топка. Половината махала гони тоя с филията.

18. Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

19. Г-жа Анна-Мария Борисова я намерих и се срещнах с нея там преди Търново на един разклон. Със съпруга си беше. Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли, сиреч в една и съща посока са ни разбиранията по реформата, по съкращенията, по безкомпромисното действие, всичко.

20. Пари да можех отнякъде да намеря, да раздам на хората...Г-н Костов е абсолютно прав като ме обвинява в ляв популизъм. Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди и щети...Жал ми е да посегна, с големия сатър да изрежа всичко, което в момента трябва да се изреже.

21. Това да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

22. В петък очакваме сняг. Да не ви изненада? Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: "Снегът пак ги изненада", ще бъда много ядосан.

23. Да ви кажа има неща, които още от майка ги знам и ги правя. Например, като ти мине някой път, е по-добре да се върнеш. Който ще да е. А в понеделник не се бръсна! Така съм решил. В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари.

24. Във всяко сако бъркам и вадя лентички, като фокусник съм. Правим си първи копки, след това си откриваме и си имаме биография.

25. И пропяха в арестите, оттеглиха се от "Наглите", отидоха и посочиха трупове. Отиват и показват – ей тука, в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове.

26. Вальо лъже на карти и с него не играя. Той много лъже. Той, ако има три еднакви карти от един цвят и вика: "Терца". Има седем, вале и асо и вика "Терца"!

27. "За "Футболист на годината" няма да проявя скромност! С гордост ще си взема наградата. То това с футбола е като красотата на жените и потентността на мъжете – никой не си признава, че е по-слаб."

28. Ако може една по една да си разпределяте въпросите, ще ви бъда благодарен. Моля ви се, колеги, пускайте ми ги една по една.

29. Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете? Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади".

30. Аз мечтая да си направя една магистрала от Вършец до Банкя. И ако някой някой ден седне да рече да я прави, да знае, че това вече е моята магистрала - защото аз съм си мечтал и съм го казал.

31. Как да няма работа? Примерно за овчари в момента има. Така се търси агнешко и овчо в цяла Европа, че просто... В зеленчукопроизводството. Ма той нямал работа, защото бил IT специалист ...

32. Вече съм се променил и изкривил. Преди ми беше най-любимо да отида на мач на "Левски" на "Герена". По къси гащи и да люпя семки. Сега вече въобще не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност.

33. Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш. България е прекрасен рай за нашия петрол – храните и минералните води, злато тече в реките.

34. "От неговата заплата Цветанов(тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов - бел.ред.) да купи три-четири пържолки телешко, да прати на кучето и да награди водача".

35. На Лили Павлова съпругът й сигурно ме мрази, Лили Павлова стана като снегорин. През половин час ми обяснява: "Дай луга", "Дай пясък", "Може ли да ми помогне Цветанов?".

36. Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работите както всички работници работят в България... Ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите.

37. Томиславе, ти имаш ли подписано нещо? Не, само деца. Това беззаконие трябва да го приключим... Наесен да конкретизираме – септември или октомври... На 14 октомври как си, Дончев? И сина ти питах и той е съгласен. Колеги, запишете на 14 октомври с Дончев ви каним на сватба.

38. "Нямам първа дама и не ми пречи. Има една госпожица, която ми е по-близка. Милата, само да я обявя и ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа, ще се оженя и ще си я прибера."

39. Нито една звезда не трябва да бъде изпусната. Мигар и след десет години да се взриви, ядреният синтез трябва да се контролира.

40. Как ще режа лента в църква, при Началника тук? Режа ленти навън, където аз съм началник. В църквата съм само смирен; Той вижда всичко и само някой да надигне повече глава, отколкото му е писано, веднага го наказва.

41. Решението ми за оставка не подлежи на промяна при никакви обстоятелства. Вчера заявих, че държавата ми е по-мила, но нямаше пролята кръв. Не полагам асфалт, за да се лее кръв по него и мирни граждани да се избиват помежду си. Днес заявявам отново, че държавата ми е по-мила и затова подавам оставка.

42. От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт. Бил съм главен секретар, кмет, премиер. Даже два пъти кмет... Да пускам някой, който сега да се обучава в тази работа - не.

43. Казват "ГЕРБ изядоха фискалния резерв", не - изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите.

44. Аз имам тен, не съм стъпвал на море, не съм стъпвал, моят тен, Бог да го прости баща ми ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв. Тука, гледам, има и подобни колеги и от Самоков.

45. Едно цикламено костюмче щяло да прави селски пътища.

46. Чух, че говорят за висок, умен, красив... И освен за мен, за друг не се сетих, но с мен не са говорили.

47. ГЕРБ няма медии. Един "Фейсбук" си имам само.

48. Не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов.

49. Седя си в къщата в Банкя, не мърдам, не ходя по ресторанти. Нямам много харчове.

50. Аз съм човек, който обича да прави хората щастливи, доволни, да им е удобно. Като млад обичах да се бия, да раздавам шамари, но с бой нищо не се постига.

51. Само да не ми вземат кафеварката за турско кафе от стаята, че те са такива айдуци. Този Мишо Миков понеже идва сутрин и махмурлукът го мъчи тежко. Виждате как се гърчи на трибуната ...

52. Като болни прасета стоят и се гушат. Безпомощни същества, правят се, че нищо не се е случило. Шокът е много силен.

53. Искам и се моля да останеш, Серж, и да не си отидеш. Докато си начело на БСП, спокоен съм за ГЕРБ.

54. Работа, работа, работа. А другото е бокс, фехтовка, шах.

55. Имам три кабинета готови – за самостоятелно управление, несамостоятелно, за сянка, за слънце – четири кабинета. БСП няма. Няма по-дълга скамейка от специалисти от моята.
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2818
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1196 пъти


Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

  • Advertisement