• Advertisement

Здравна тема

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Re: Здравна тема

Мнениеот Puhlev » 24 Април 2020, 07:06:27

Цяла нощ не си спал да бориш врага?

Факт е, че на Бил Гейтс фондацийката се занимава с ваксини, най-вероятно тя е разпространила корона вирусът, за да може сега да продава ваксини!
Puhlev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 49
Регистриран на: 16 Април 2020, 00:47:01
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 24 Април 2020, 17:10:47

Вече зададох въпроса откога майката партия е против ваксините, но отговор няма.......Двойка!

Тази тема не е за спам, но явно на някои акълът им не стига, за да го разберат.......Куп линкове на известни лекари с полезни съвети, а не глупости!
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 24 Април 2020, 18:00:24

Психичното ни здраве по време на COVID-19 (коронавирус)

https://www.synevo.bg/psihichno-zdrave- ... UiVqylXIHU
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 28 Април 2020, 21:12:12

ПРОПОЛИСЪТ ПОМАГА
ПРИ ГРИП И ДИХАТЕЛНИ ИНФЕКЦИИ

Прополисът представлява смолисто вещество с тъмнозелен до черен цвят. Той е съставен от смоли, восък, етерични масла и цветен прашец. Освен тези органични вещества прополисът съдържа и много витамини, микроелементи, ферменти, белтъчини и др.
Противомикробното действие на прополиса е било познато на човечеството много отдавна. Едва през ХХ век обаче, с помощта на лабораторни изследвания, това действие бе категорично доказано. Учените установиха, че прополисът може да унищожава както вирусите, така и бактериите и дори гъбичките. Важно е да се изтъкне, че, за разлика от меда, тези качества на прополиса се запазват дори и след термична обработка.
Прополисът упражнява и силно стимулиращо действие върху храненето и регенерацията на клетките. Благодарение на това му качество, както и на голямата му противомикробна активност, прополисът се използва широко за ускоряване на заздравяването на рани и язви.
Интерес представлява и способността на прополиса да намалява пропускливостта на капилярите, да увеличава еластичността на кръвоносните съдове и да противодейства на слепването на тромбоцитите, като по този начин предотвратява образуването на вътресъдови съсиреци.
Отдавна е доказано и силното противовъзпалително и местно обезболяващо действие на прополиса.
Всички изброени до тук качества на прополиса показват защо той, самостоятелно или в комбинация с лечебни растения, се прилага изключително широко в профилактиката и лечението на грипа и простудните заболявания.
В нашите аптеки и дрогерии вече могат да се намерят много продукти, съдържащи прополис. Ето някои от тях:
- Клеева тинктура (30 % спиртен разтвор на прополис). Клеевата тинктура, приета вътрешно, упражнява много добро профилактично и лечебно действие по отношение на редица вирусни и бактериални инфекции. За целта няколко пъти дневно, на гладно, се изпиват по 20 – 30 капки клеева тинктура, предварително разредени с малко течност. Профилактичната доза при деца е 1-2 капки дневно на година живот (за 3-годишно дете например, профилактичната доза е 3 – 6 капки дневно). При заболяване тази доза може да се удвои. С профилактична и лечебна цел по отношение на инфекции на гърлото и устната кухина е препоръчително няколко пъти дневно да се правят гаргари и/или жабурения с клеева тинктура, леко разредена с вода. За осигуряване на по – дълъг противовъзпалителен и антисептичен ефект е добре поне 20 – 30 минути след тяхното провеждане да не се приемат храни и течности. Много добро противовъзпалително и антисептично действие при хрема упражняват промивките на носа с прополисови капки за нос. За целта 5 милилитра от тях се добавят към 5 милилитра физиологичен разтвор или сребърна вода и от така приготвения разтвор няколко пъти дневно във всяка ноздра се накапват по няколко капки.
- “Прополисов мехлем за хрема”. Той съдържа прополис в комбинация с ментол, евкалипт и камфор. Благодарение на тях втриването в ноздрите няколко пъти дневно от този мехлем води до по – бързото унищожаване на намиращите се в горните дихателни пътища болестотворни микроорганизми, а съответно – и до по – бързото отзвучаване на възпалението и хремата.
- “Прополисова вода за уста”. Освен спиртен извлек от прополис тя съдържа екстракт от смрадлика и ментово масло, които засилват противомикробното, противовъзпалителното и болкоуспокояващото и действие. Това прави прополисовата вода за уста подходяща за гаргари и жабурения при всякакви възпаления и инфекции в областта на гърлото и устната кухина.
- Проповит Е. Проповит Е, произвеждащ се под формата на таблетки съчетава противовъзпалителното, антисептичното и имуностимулиращо действие на прополиса с това на ментола, евкалипта и вит. С. За целта е препоръчително при възпалено гърло и/или хрема на всеки 2 – 3 часа да се смучат по 1 – 2 таблетки Проповит Е.
- Антибол – мехлем. Освен прополис този мехлем съдържа вазелин, ланолин и етерични масла, които го правят подходящ за приложение при хрема, синузит и главоболие.
- Мехлем “Ескопропал” освен прополисов вазелин съдържа салицилова киселина в комбинация с екстракти от див кестен, евкалипт и камфор. Това го прави подходящ за разтривки при мускулни болки, които често придружават вирусните инфекции.
Откъс от книгата "Как да засилим имунитета си" на издателство Жануа (в книгата д-р Мариян Иванов и д-р Иван Енев, специалисти по вътрешни и детски болести, с дългогодишен опит в областта на конвенционалната и алтернативната медицина, дават приложими съвети за стимулиране на имунитета при деца и възрастни).
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 2 Май 2020, 23:37:07

https://www.forlife.bg/5-bilki-pri-resp ... qwy8FjdyMc


5 билки при респираторни инфекции, които ще ви помогнат
Когато става въпрос за приемането на билки при респираторни инфекции, се смята, че те не са достатъчни, за да овладеят положението и трябва да се комбинират с подходящи лекарства.
Въпреки това, не трябва да пренебрегваме и природните лекове. Всъщност в състава на много фармацевтични продукти влизат съединения, които се срещат естествено в билките. Ще се съгласите, че е много по-добре да се възползваме от свойствата им в чист вид, отколкото от изкуствено създадените им „двойници“. А когато говорим за нашета дихателна система по време на вирусни епидемии е добре да взимаме и превантивни мерки, по възможност под формата на билки.

Всичко това се отнася най-вече за хората с по-чувствителна дихателна система, като тези с астма или с намалена функция на белите дробове, вследствие на други прекарани респираторни заболявания. При тях се очаква симптомите като кашлица и хрипове да са в много по-тежка форма при евентуална респираторна инфекция. Съответно лечението ще продължи по-дълго. Затова е добре да се взимат и превантивни мерки. Можете да си припомните как да засилите имунитета си с билки тук. А днес ще ви предложим и такива, към които да се обърнете, когато вече инфекцията е налице.

Какво представлява респиратовната инфекция?
Нашата дихателна система включва носа, синусите, устата, гърлото (фаринкса), гласовата кутия (ларинкса), дихателната тръба (трахеята) и белите дробове. Горните респираторни инфекции засягат частите на дихателните пътища, които са по-високо в тялото, включително носа, синусите и гърлото, докато долните останалите дихателни пътища и белите дробове. Да видим какво представляват двата основни типа по отделно:

Инфекции на горните дихателни пътища
Жена, която кашля в леглото си с масичка, върху която има чаша с билки при респиратоени инфекции и проблеми с дихателна система
Видовете инфекция на горните дихателни пътища включват обикновената настинка, лекия грип, тонзилит (възпаление на сливиците), ларингит и синузит. От симптомите на горните дихателни инфекция най-често срещаният е кашлицата. Могат да се появят и запушен или хрема, болки в гърлото, кихане, болки в мускулите и главоболие.

Инфекции на долните дихателни пътища
Инфекциите на долните дихателни пътища засягат най-вече белите дробове. Те могат да бъдат причинени, както от вируси като при тежките форми на грип, така и от бактерии като при туберкулозата. Симптомите включват силна кашлица с храчки, задух, стягане в гърдите и хрипове при издишане.

Актуалният в момента коронавирус COVID-19 спада към инфекциите на долните дихателни пътища. Както при други белодробни инфекции, хората с COVID-19 могат да изпитат кашлица и треска, заедно с недостиг на въздух. Има съобщения за пациенти със стомашни проблеми като диария и повръщане. Въпреки че много хора изпитват леки до умерени симптоми (около 80% от заразените), други (около 20%) изпитват по-тежки, които могат да включват пневмония, тежък остър респираторен синдром, бъбречна недостатъчност и смърт (все още в по-малък процент 1-3%). Дали сте запознати с мерките срещу заразяване с вируса, можете да проверите тук.

Кои билки могат да помогнат при респираторни инфекции и заболявания?
Всъщност повечето билки, за които ще говорим днес, се използват в домашни условия от векове за облекчаване на най-честите и мъчителни симптоми като кихане, кашлица и подути жлези, задуха и хриповете. Благодарение на своите антихистаминови и антиоксидантни свойства, те могат да съдействат и за по-бързото възстановяване на организма.

Лобелия
Това красиво растение с лилави цветове се смята за едно от най-важните открития в билковата медицина. Известно и като индийски тютюн, навремето се е използвало в традиционната медицина на Апалачите за лечение на бронхиална астма. Лобелията съдържа алкалоида лобелин, който помага за облекчаване на кашлицата и събирането на неприятната слуз по дихателните пътища. Поради антиспазматичните си качества, в наши дни често се използва за подкрепящо лечение на бронхит, защото води до по-дълбоко и лесно дишане. Лоблията е определено една от най-добрите билки при респиратовни инфекции.

Евкалипт
Масло и листа от евкалипт за проблеми с дихателната система
Невероятните лечебни свойства на евкалипта са добре известни още от времето на аборигените, които са го използвали за третиране на рани, за предотвратяване на инфекции и създаване на инфузии, които облекчават настинка и треска при вдишване. Повечето съвременни лекарства за кашлица също съдържат евкалипт. Хубаво е да знаете, че дори поставянето на 1-3 капки евкалиптово масло в купа с гореща вода за инхалации може да помогне за изчистване на запушените носни канали, разширяване на бронхиолите в белите дробове и да помогне за изхвърлянето на част от неприятната лепкава слуз от тялото ви. Тази билка също насърчава секрецията на потните жлези, което помага за намаляване на треската. Ако страдате от състояния като синузит или хроничен бронхит, винаги имайте евкалипт под ръка. Евкалиптът е добро решение и като допълнение на други билки, които използваме при респираторни инфекции или заболявания.

Медуница (меча пита)
В миналото хората са вярвали, че растенията, наподобяващи определени човешки органи, могат да бъдат полезни за частта от тялото, на която имат сходства. Смятало се, че медуницата наподобява човешката белодробна тъкан и се е използвала широко като ефективно средство за лечение на дихателната система. Всъщност съвременните изследвания потвърждават, че антиоксидантните и секретолитични (изчистване на слуз) свойства на растението могат да бъдат полезни за укрепване на здравето на белите дробове. Може би някои от вас, дори не са чували за тази билка, но тя е широко разпространена в нашите географски ширини. Запознатите отдавна не се лишават от чаша чай от медуница, когато им е необходимо средство за намаляване дразненето в дихателните пътища и успокоение.

Бял оман
Тази билка отдавна се използва от китайците, индийците, гърците и римляните за отпускане и гладка мускулатура на трахеята. Белият оман дължи своите лечебни свойства на две специфични съединения, наречени инулин и алантолактон. Когато бронхите са подути и зачервени, дишането може да бъде много трудно и болезнено. Инулинът успокоява бронхите, докато алантолактонът почиства задръстванията и в резултат улеснява дишането. У нас се среща най-вече край черноморското крайбрежие, но можете да го откриете и в останалите части на страната.

Мента
Няма как да не споменем и добре познатата мента. Ментолът, съдържащ се в нея, може да успокои дихателните пътища. Той действа като ефективно деконгестант. Известно е, че деконгестантите са лекарствени продукти, които свиват подутите мембрани в носа, което улеснява дишането. Ментолът също е отхрачващо средство, което означава, че има способността да извежда неприятната слуз от белите дробове, която е неизбежна при респираторни заболявания. Тъй като ментата е антихистамин и антиоксидант, тя е ефективна в борбата със задръстването на дихателни пътища. Също така се бори с вредните организми, нахлуващи в тях, каквито са вирусите.

Какво да вземете под внимание?
Ако сте бременна, кърмите, имате слаба дихателна система, винаги трябва да се консултирате с медицински специалист, преди да използвате билкови средства за лечение. Не забравяйте, че тези няколко примера са само подкрепящо средство към основното ви назначено лечение, което не бива да прекратявате. Следвайте стриктно указанията на своя лекар или фармацевт и успех в борбата! Ако темата ви е била интересна, можете да продължите тенденцията със статията за най-добрите противовъзпалителни билки тук.
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 14 Май 2020, 01:12:16

Отглеждайте здравец, защото лекува сърцето, нервите и стомаха

https://lekuva.net/70906/otglezhdajte-z ... 3_3V7FBWXg
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 14 Май 2020, 01:14:24

Чаят от черничеви листа укрепва черния дроб и бъбреците

https://lekuva.net/67131/chayat-ot-cher ... 08RmECnsCc
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот VaskoLeon » 27 Май 2020, 23:09:52

vl написа:Вече зададох въпроса откога майката партия е против ваксините, но отговор няма.......Двойка!

Тази тема не е за спам, но явно на някои акълът им не стига, за да го разберат.......Куп линкове на известни лекари с полезни съвети, а не глупости!


Поредните обвинения, че на другите "акъла не им стига"! Другите пишат "глупости"!

И това се търпи от модераторите?
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1787
Снимки: 66
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот VaskoLeon » 27 Май 2020, 23:14:03

https://thebulgariantimes.com/%d0%b1%d0 ... %b0%d1%82/

Ваксините не са полезни за здравето, тук можете да прочетете какви са им "съставките"! Много актуална здравна тема, от началото на короната само за ваксина се говори, 7,5 миларда евро са отделени за разработването им, дори има проектозакон да станат задължителна!
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1787
Снимки: 66
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 27 Май 2020, 23:54:14

Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот VaskoLeon » 28 Май 2020, 23:30:38

vl написа:Доц.д-р Николаева-Гломб


Тази "звезда" на българската вирусология търчи и лъже!

Бил Гейтс и елитът не ваксинират децата си:

https://thebulgariantimes.com/%d0%b1%d0 ... %b0%d1%82/

Ето тук поредица от статии на световно известни учени, които казват истината за ваксините:

https://thebulgariantimes.com/?s=%D0%92 ... 0%BD%D0%B8
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1787
Снимки: 66
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот VaskoLeon » 28 Май 2020, 23:40:27

vl написа:Както винаги другарите дали партийно поръчение на най-неграмотните да спамят.......По-грамотните явно не искат......

Рабфак от най-чист вид........


А ти като всестранно развита личност, някакво полезно изкопаемо от соца, ни осветяваш и показваш пътя в най-различни теми, от политика през родители, новости в техниката, ваксини, Парцалев ... нямат край де, навсякъде копи и пейс? :mrgreen:

И спри с тъпите оценки, как другите са малоумни и рабфаковци! Какви са тези до 10 многоточия след всеки опит да напишеш нещо? Заекваш мисловно ли? :)
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1787
Снимки: 66
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот vl » 29 Май 2020, 13:27:55

Виждам, че си раздразнен........Защо ли е така? Къде точно те стяга чепика? Така и не ми отговори дали майката партия си е променила мнението за ваксините или то е твое лично?

И теб май трябва да те попитам какви полезни теми си създал и на какво четене се радват? И на какви полезни неща си научил хората?
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2173
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 486 пъти
Благодарено: 193 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот VaskoLeon » 29 Май 2020, 18:00:58

Чети и се просвещавай:

https://thebulgariantimes.com/%d0%a0%d0 ... %81%d0%ba/

Роберт Кенеди: Ваксините са медицински холокост
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1787
Снимки: 66
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 74 пъти
Благодарено: 61 пъти

Re: Здравна тема

Мнениеот bknf » 29 Май 2020, 18:01:41

vl написа:Вече зададох въпроса откога майката партия е против ваксините, но отговор няма.......Двойка!

По въпроса за ваксините - има различия в съставките, тия от сега - и ония от 70-те, 80- те години.

А ти знаеш ли, какво има вътре в съответната ваксина? Във всяка една, на дадения производител?
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

  • Advertisement