Благодарение на Сигмунд Фройд явлението vl е обяснено така:
Нарцисизмът като разстройство
Липсата на емпатия (Емпатия или съчувствието е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите) е отличителна черта на нарцистичните разстройства и страдащите намират за изключително трудно това да разберат другите (и техните собствени) емоционални състояния и влияния. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения много трудно. Могат също да намерят за трудно да възприемат или приемат това, или може да го интерпретират като добродетел.
Бурна реакция на критиката, става ядосан или унижен;
Използването на други за достигане на целите;
Преувеличение на собствената значимост;
Изпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни истории;
Има неразумни очаквания за благоприятно лечение;
Търсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другите;
Лесно става ревнив;
Има чувство за изключителна правота;
Експлоатиращ е към другите;
Липса на емпатия;
Показва арогантно, надменно и горделиво поведение;
Използва отричащ механизъм, за да омаловажи неадекватността или провалите си;
Използва рационализационни механизми, за да оправдае егоцентричното си поведение.
Пример от тази тема:
vl написа:Точно вие тримата да ме просвещавате няма как да стане......Нивото ви е изключително ниско......Казвам го за пореден път.....Общата ви култура е под всякаква китика! И сте тръгнали акъл и знания да раздавате?! Дори правописа бъркате! Но не се притеснявате, даже се гордеете с незнанието си!
Тази тема, както и останалите, в които непрекъснато от няколко дена спамите дали са събрали толкова четения благодарение на ваша милост???
От "здравната" му тема:
vl написа:Намерил си къде да спамиш.......Вече ти написах как е желателно да участваш в тази тема.......Но явно се хабя напразно и с това завършвам. Ще пускам отново полезни линкове, когато и както преценя, а ти можеш до поспориш със себе си, ако няма с кого.....И даже в такава тема намеси политиката.......Толкова ли добре плащат за нея???
vl написа:Видя ли последната статия от здравната ми тема?
В още 2форума имам такива теми, които също няма как да ми носят доходи. Развивам просветителска дейност според възможностите си. За някои неща правя коментари. Веднъж само публикувах една вредна статия и в коментара си я посочих като такава.
Той е просветител в този и още 2 форума!!!!!
Тоест бот?
Дава указания какво и как да пишем!!!! 
Всички останали са с много ниско ниво и без обща култура!
Иначе той с високата обща култура едвам успява да се изразява, по 10 многоточия между късите фрази от мислите му!