от vl » 5 Май 2015, 15:20:34
Сега към Макс. Моите чернодробни също бяха удвоени въпреки, че не пия, не пуша и освен това съм вегетарианец.
Обяснението вероятно е в дългогодишната употреба на аулин за главоболието и на сънотворни. Оправихме ги с едни прахчета хепамерц. Змесеца с прекъсвания ги вземах по идея на личната миналата пролет. През ноември бяха добре, през март-също. Тоест можем да смятаме, че са трайно оправени. При алкохолиците били неколкократно завишени!
Вземането на кръв не е чак толкова голям проблем. Свиква се. Аз 20г. не бях правил никакви изследвания и казах миналата година на моята жена, че ще ги правя и ако съм жив след 20г. пак! Но времето за такива шегички май е изтекло и както се очертава отсега нататък 3-4пъти венозни през годината, а от пръстчето захарта всеки месец. Но е особено важно кой и как пипа! Моите спомени от венозно вземане на кръв бяха ужасни! За първи път се случи по време на шофьорския курс. Искаха всички да имаме отпечатана кръвната група на медицинското свидетелство. Миналата година реших да се срещна предварително с лаборантките и да преценя дали ми харесват. Бяха ме изпратили в една от новите шведски лаборатории Синево. Обясних им, че за мен това е ужасно неприятно и ги попитах дали могат да направят така, че ръката да не ме боли даже същия ден! Те ми обясниха, че с тънки игли и повече старание е напълно възможно. Няколко дена по-късно отидох да ми вземат кръв и удържаха на думата си. Не усетих нищо! Научих имената им, сприятелихме се и вече съм техен абонат. Обясних им, че за първи път изпитвам най-добри чувства към хора, които ме бодат! За година и нещо вече няколко пъти ми взеха от вената и повече от 10пъти от пръстчето. Доволен съм, моята жена и приятели-също. Неприятното ми чувство от вземане на кръв изчезна. Като че ли тази дейност не се коментира много в обществото. А именно да бъдат заставени да вземат внимателно и старателно кръв, както и така да правят инжекции. И от тях имам ужасни спомени и съм ги сънувал стотици или хиляди пъти! Сега 15г. вече сам си слагам грипната ваксина. Първия път ходих при позната фелдшерка и не останах много доволен. На следващата година реших да попитам да ми обяснят и да започна сам. Доволен съм от себе си, но изпълнявам правилата точно както ми ги обясниха. Първите години неприятното ми чувство от убождането беше по-слабо като започнах сам да се боцкам, а сега напълно е изчезнало. Все едно, че вземам хапчета. Добре, че все пак никакви други инжекции не са са налагали. Моята жена и тя свикна сама и е доволна от себе си. Първите пъти аз и слагах ваксината. Беше доволна от мен, за разлика от предишен случай с лекар от Пирогов, който така "старателно" и я направил, че ръката я боляла цял месец!
Последна промяна
vl на 5 Май 2015, 15:28:57, променена общо 1 път