• Advertisement

Борбата с науката

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Re: Борбата с науката

Мнениеот vl » 11 Февруари 2020, 01:13:04

"✓ Как работи

Устройството използва съвсем нова технология за мониторинг на електрическата мрежа и моментния разход на електроенергия. Оптимизират се напрежението и силата на тока в електрическата мрежа. Базира се на стабилизиране на захранващото напрежение, чрез премахване на моментните пикове на пренапрежение или на моментните спадове в електроподаването, нормално появяващи се в електрическата мрежа. Това се постига чрез натрупване на реактивна мощност в специално проектирани кондензатори, и връщане на тази мощност по веригата към електроуредите в определени моменти, избрани чрез системата за мониторинг на мрежата."-цитат

Как точно се оптимизират? И какво означава "оптимизиране"? Да се стабилизира по такъв начин напрежението от трафопоста? Ел.снабдяване трудно се справя.......Доооста трябва да са големи въпросните кондензатори и скъпи........И по размер големи......И за да действа, то трябва да е последователно свързано на всички консуматори в жилището! Възможно ли е?

Нищо не каза за св.диода.

Вярно е, че кондензаторите и бобините са натрупващи елементи. В кондензаторите се натрупва енергията на ел.поле, а в бобините на магнитното.


"✓ Инсталиране
Устройството не се нуждае от някаква сложна инсталация, просто се включва в произволен контакт. При по стара инсталация за да се избегнат преходни съпротивления от окислени връзки и нагорели контакти се препоръчва в близост до апартаментното табло да се инсталира самостоятелен контакт, получаващ захранване от главния предпазител (бушон)."-цитат

Това устройство ще бъде още един консуматор на ел.енергия в жилището, тоест няма да я икономисва, а тъкмо обратното.....
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1960
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 449 пъти
Благодарено: 189 пъти

Re: Борбата с науката

Мнениеот itzo » 13 Февруари 2020, 14:52:20

vl написа:...Как точно се оптимизират? И какво означава "оптимизиране"? Да се стабилизира по такъв начин напрежението от трафопоста? Ел.снабдяване трудно се справя.......Доооста трябва да са големи въпросните кондензатори и скъпи........И по размер големи...... Възможно ли е?

Нищо не каза за св.диода...


Възможно е, но предвид ефекта е безпредметно в апартаментски мащаб. А диодът е най важната част от продаваното устройство, без да свети и мига нещо там кой ще го купи :mrgreen:

П.П. Същите се продават за кола, бодваш го в запалката и горивото почва да се пълни обратно в резервоара и да прелива през капачката.
Люди холопского звания — сущие псы иногда; чем тяжелей наказание — тем им милей господа.
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 4 Февруари 2014, 13:43:36
Благодарил: 5 пъти
Благодарено: 227 пъти

Предишна

Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement