• Advertisement

За езиците с любов

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

За езиците с любов

Мнениеот Svetul4o » 12 Декември 2015, 20:09:31

Преди около месец ми се наложи да мина изпит по английски. Бъдещите ми планове изискват сертификат и защото се мислех за много умен реших да мина точно Cambridge English Proficiency, най-смотания възможен, но със бонус без дата на валидност за сертификата. Преди две години карах IELTS и тогава се подготвях сам, и макар резултата ми съвсем да не беше лош не бях доволен от себе си. Закупих си естествено и официалните материали на Cambridge за да се подготвям самостоятелно. Но този път реших да играя на сигурно и потърсих услугите на частен учител за подготовката ми. Намерих двама преподаватели които уж подготвят кандидати за най-високите нива на този прекрасен език. Очакванията ми бяха за хора с отличен говорим език, което беше и едно от слабите ми места и търсех помощ именно в тази насока. Но не би. След първия час с единия преподавател се отказах поради безобразно ниското и ниво. Урока ни беше сведен до монолог от моя страна и периодични въпроси от нейна. При втория монолога беше от негова страна и в рамките на няколко часа бях убеждаван в най-разнообразни теории. След няколко урока стигнах до извода, че ще ми е по-лесно сам. И така и стана. Изпита го минах, доволен съм. Сега месец по-късно си припомням разни случки и моменти.

Не се смятам за кой знае колко добър в езиците, но винаги ми се е набивало на очи как хората твърдят как знаят и могат, и в момента в който си отворят устата почват бисерите. Смятам за важно доброто владеене на езика който ползваме. Създава добро впечатление, хората са по-положително настроени, създаваш приятели. Повечето хора обаче (поне тези които аз съм срещнал) явно не са на същото мнение. Дори образовани хора плещят глупости и хич не се вълнуват как ги възприемат събеседниците им. Хора живеещи от години в Германия или Австрия не знаят повече от 100 думи. Как да не се мръщят германци или каквито и да е като се изръси някой мърльо дето името не може да си напише, но иска и.

Ежедневно употребяваните думи в един език са в рамките на 10-15 хиляди. 90 процента от разговорите въртят едни и същи 1000 думички. Толкова ли е трудно да се научат?
Svetul4o
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 116
Регистриран на: 25 Декември 2012, 10:41:31
Благодарил: 20 пъти
Благодарено: 54 пъти

Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

  • Advertisement