• Advertisement

Как най-бързо да научим чужд език?

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Как най-бързо да научим чужд език?

Мнениеот oziris1 » 17 Март 2016, 19:45:44

1. Слушане.
Слушате колкото се може повече песни, филми, клипове в ютуб, научно-популярни, ако ги намерите със субтитри на съответния език, това ще е добре. В началото ще ви е трудно, мозъкът ви ще отхвърля новия език, дори да ви е приятен.
Не се насилвайте.
2. Четене.
Научавате начините на произнасяне - има речници, гугъл транслейт - и започвате да четете, препоръчвам в началото поезия.
3. Писане.
Влизате тук: http://www.omegle.com със съответния език и пишете в интересите езика и страната.
4. Говорене.
Ако няма с кого да говорите, не се отчайвайте. Има и чат програми с видео и аудио. Е, ще видите някои неща, които би било да не видите, но без риск, няма печалба.
5. Граматика и писане.
Тук трябва вече някой с опит да ви проверява.
oziris1
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 17 Март 2016, 10:43:13
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: Как най-бързо да научим чужд език?

Мнениеот Svetul4o » 21 Март 2016, 14:20:48

Без основа и стимул нито един от изброените начини не е бърз. След половин час напъване да разберете какво става във някой филм ще откриете как мозъка ви автоматично отхвърля повечето от чутото като страничен шум и в главата ви реално нищо освен картинки не влиза.

Със четене не се научава произнасяне. С четене се научава само и единствено четене. С практиката се превръща в автоматична реакция и дори не се прочита цялата дума. Ако в един текст на всяка дума оставите първата и последната буква на място и разбъркате останалите може с изненада да откриете, че текста е все още четим.

За писане и граматика си трябва даскал. Знам, защото съвсем случайно съм учил немски сам и всички много са ми се радвали колко ми е добър немския. Нищо от това обаче не е било лесно или бързо и по никакв начин не ми помогна да проговоря езика.

И като няма с кой да говорите в един момент ще откриете, че не можете нито да говорите, нито да разбирате какво ви се казва. За сметка на това ще пишете и четете прекрасно.

Първия и основен начин за бързо заучаване на даден език е целенасочено ежедневно обучение. Или от частен учител по колкото може повече часове на ден или от приятел или приятелка носител на езика. Запомнянето на нови думи и използването им е на асоциативен принцип и това сработва най-добре при директна комуникация със живи хора.
Svetul4o
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 116
Регистриран на: 25 Декември 2012, 10:41:31
Благодарил: 20 пъти
Благодарено: 54 пъти


Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

  • Advertisement