• Advertisement

Болни и в главите и в душите

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Болни и в главите и в душите

Мнениеот Svetul4o » 26 Септември 2016, 20:19:19

Без да целя някакъв отговор или дискусия си пускам темичка, ей тъй да изпусна парата. На повечето от нас се е случвало да се наложи да се грижат за болен. В повечето случаи това са наши родители или роднини. Аз моите вече съм ги погребал и за туй сега се грижа за чужди. Съвсем честно си признавам, че на мен лично от едно 15 години не ми се е налагало да ходя по наши болници и лекари и този нов сблъсък с грозната реалност малко ме отврати.

Жена получава инсулт. Бива приета в болница за 4 дни, прави се каквото се прави за това време и бива изписана. Без много обяснения, без много информация и една купчинка лекарства. Минава личния лекар и той изписва още някакви. Минава невролог и той допълва колекцията. И в рамките на две седмици след изписване жената губи контрол над по-голяма част от лицевите си мускули, независимо от упражниния и добра храна състоянието и се влошава, а след последното допълнение в аптечката получава гърч и си гълта езика. Ако не е била там дъщерята си беше заминала.

Всичко започва от начало. Вика се бърза помощ, приема се в "друга болница" защото уж по-добра. Първи ден не и дават храна. Втори ден не и дават храна въпреки, че всичко уж е уговорено. Насрания памперс не и сменят. Крещят по телефона когато се опиташ да разбереш защо. Крещят на нея като се оплаче.

Не искам да нападам никой. Съзнавам, че с мижавите здравни вноски в БГ не може да се очаква кой знае какво. Но защо по дяволите като сменят памперса на другите двама в същата стая не сменят и на третия? Като хранят останалите защо не хранят и третия? Няма как аз или някой друг да го прави защото роднини и приятели имат само един час дневно достъп до болния. Очаква се, че служителите на това здравно заведение, след като са решили да работят там и не са избягали в Германия или някъде другаде, ще си свършат работата до край.

От доста време си мисля, че БГ е една загубена кауза и за съжаление само потвърждения намирам.
Svetul4o
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 116
Регистриран на: 25 Декември 2012, 10:41:31
Благодарил: 20 пъти
Благодарено: 54 пъти

Re: Болни и в главите и в душите

Мнениеот bknf » 26 Септември 2016, 20:48:34

Cега доколкото разбрах, въвеждат и пръстови отпечатъци - ако се наложи да се влиза в болница.
Oкупационната администрация прави необходимото, за да става все по-труден живота на хората.

като сменят памперса на другите двама в същата стая не сменят и на третия? Като хранят останалите защо не хранят и третия? Няма как аз или някой друг да го прави защото роднини и приятели имат само един час дневно достъп до болния

Може ли да се приказва с директора на тая фирма (болница), където е била жената? Да се изяснят тия въпроси.
Пък то и не знам как е, ако ги осъди човек.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3789
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 449 пъти


Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

  • Advertisement