Страница 1 от 1

Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 15 Февруари 2012, 12:55:52
от rumi_179
Моля ако някой е имал подобен проблем да помага.Закарах колата на сервиз за смяна на маслото а там установиха ,че отдолу има много ръжда и казаха ,че нямам право повече да я карам защото била опасна.Тя е с TÜV до средата на 2013.Всичко друго е здраво по нея.Казаха да я карам в шрота.Аз обаче съм я купила преди шест месеца и не ми се изхвърлят пари на боклука.Моля за съвет.Мога ли да я продам някъде в това състояние.От собственика ми казаха да не очаквам нищо,защото закона го защитавал и нямало как да го принудя да ми върне поне част от парите.

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 15 Февруари 2012, 20:27:19
от deli732
:) Карай си колата и не се занимавай с глупости.Те тука всички се правят на специалисти а да смени една крушка на колата вади ръковотството и гледа как става.Шибаните шваби така са научени всичко сменят с ново защото имат пари ама ако нямат ще ги питам тогава. :-({|= \:D/ :-"

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 15 Февруари 2012, 20:33:31
от naselo
Извинявам се, че пиша неподготвен, но не те ли подвеждат? Или не си погледнала колко много ръжда има?
Виждал съм доста немски коли с много ръжда, като по-лошите случаи са замазани с обикновена боя, даже не с оригиналния материал (по-дебело покритие).

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 15 Февруари 2012, 22:35:30
от velingrad
Автомобил (кола), която има нормален ТÜV, няма проблем, каквото и да казва някой си. Карай спокойно, докато се "разпаднеш", или не изтече ТÜV-а.

@deli732

Не съм "шваба", ама ако ти си (и си) в "швабско", то зачитай "швабите". Шибани или не, ти си при тях, не те при тебе.

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 16 Февруари 2012, 13:04:03
от ysmivka
Добре ще е да отидеш в друг сервиз и да чуеш още едно мнение, най–добре при човек на когото имаш доверие. Ако колата няма проблем или е минимален, добре, ако ли не колата няма да мине повече TÜV, и ще си платиш рециклирането. Или ще я продадеш на прекупвач за жълти стотинки.
Как е минала TÜV преди 6м. не питай, може да се изтълкува като неуважение.

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 16 Февруари 2012, 21:31:05
от naselo
ysmivka написа:Как е минала TÜV преди 6м. не питай, може да се изтълкува като неуважение.

С малко пообърсване на ръждата и малко допълнителни неща се минава преглед успешно. И гранитът има пукнатини.

Re: Какво да правя със старата си кола

МнениеПубликувано на: 10 Април 2012, 11:32:10
от kristinchen
Бях в същото положение ноември месец 2011.Отидох на преглед за да ми кажат какво и е нужно за ТÜV .Оказа се че за една година колата е ръждясала и има две големи дупки отдолу.Вината е моя естествено защото не съм я мила след жумните месеци отдолу перфектно.Солта е разяла дъното на колата.Както и да е .На въпроса ми какво да правя ми отговориха ами нищо махай я на отпадъка.Аз се стреснах защото колата си върви чудесно и само заради това няма да я хвърля на боклука.И така тръгнах от майстор на майстор попитах тук там и се нам3ри човек който да я закърпи за 100€.Завари я боядиса я и си минах ТÜV като пич \:D/
Т това е от мене.А ти пък имаш време до TÜV така че си карай и като имаш време и средства може да я поправиш.Ако е добре с мотора и си заслужава :)