Страница 1 от 1

Застраховки в България

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 16:31:22
от mammamia
Интересува ме какви застраховки за недвижими имоти има в момента и кой ги предлага?Примерно при спукана тръба в апартамент,където щетите могат да засегнат и др. апартаменти в блока,или пожар в къща.Имате ли опит със застрахователи и какви са вашите впе4атления ?Благодаря предварително за помоща ви.

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 16:54:23
от ppetrov
Аз говорих със СОТ за охрана на апартамента ми. Оказа се, че за охранителна система с 4 датчика трябва да платя еднократно към 630 лв, от които около 130 се връщат обратно ако прекратя договора. Освен това се плащат 20 лв месечно.

Но това не е точно по темата. Не съм сигурен дали договора за охрана го играе и като застраховка. Знам че реагират при сигнал за пожар, предполагам и за наводнение, но дали възстановяват щети, не знам.

Мой приятел ми каза: "Ако има кражба и заловят крадеца, ще го набият и ще ти дадат възможност да го биеш и ти. Но, за да си вземеш ограбеното обратно, си е твоя работа - чрез съда или по друг начин..."

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 17:12:15
от mammamia
Мерси за отзива. :) " ще го набият и ще ти дадат възможност да го биеш и ти." определено задържа вниманието ми,ще го имам предвид :D
Но,се притеснявам най-ве4е от стари тръби (стара кооперация от на4алото на мин.век).При едно спукване на тръба кой поема ремонта на съседските апартаменти,да не говорим за кооперацията :roll:

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 17:21:34
от ppetrov
Едно разсъждение по темата:
Представи си че ти си застраховател - как ще постъпиш? Ще застраховаш ли жилище срещу наводнение, в което вероятността за това е реална? При СОТ те карат да си инсталираш охранителна система... Вероятно ще те накарат да вземеш някакви превантивни мерки преди да те застраховаш.
Но, стига общи приказки. Мен проблема също ме интересува и се надявам някой да каже нещо конкретно.

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 17:46:18
от mammamia
ppetrov написа:Едно разсъждение по темата:
Представи си че ти си застраховател - как ще постъпиш? Ще застраховаш ли жилище срещу наводнение, в което вероятността за това е реална? При СОТ те карат да си инсталираш охранителна система... Вероятно ще те накарат да вземеш някакви превантивни мерки преди да те застраховаш.
Но, стига общи приказки. Мен проблема също ме интересува и се надявам някой да каже нещо конкретно.


Прав си за застрахователя.Но да приемем,4е само ТИ (защото съседите нямат пари) направиш ремонт разбивайки дебели тухлени стени за да смениш превантивно тръбите и след няколко време съседа отгоре те наводни(и ако е някой пенсионер дето едва има пари за кисело мляко),кой ти плаща новия ремонт,мебелите и т.н.

застраховка пожар, наводнение

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 19:53:04
от alap
mammamia, аз имам застраховка в Бг против кражба, пожар и наводнение, струва 80 лв годишно, направил ми я е съседът при някаква местна застрахователна компания. Полиса не ми е давал, какви са условията не знам, сигурно не е нещо особено, ама и сумата не е много, та не съм се интересувала допълнително.
Темата е хубава, интересно е да се сравнят цени и кондиции, ама не знам дали този форум е правилния. Освен ако Вел не даде някой полезен линк по въпроса, както той обикновенно прави.
Ако откриеш някъде нещо по темата, споделяй.

Абе колкото и стари да са ти тръбите, все ще те застраховат, само че на друга цена. Ако застраховат само нови тръби, сигурно ще трябва да си търсят друга държава .

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 20:53:23
от mammamia
"Абе колкото и стари да са ти тръбите, все ще те застраховат, само че на друга цена. Ако застраховат само нови тръби, сигурно ще трябва да си търсят друга държава ."

:lol: :lol: Благодаря Алап!Най-важното,банята ве4е са сменени!Но,си много права за застраховките и др. държава. :lol:
Иска ми се да разбера пове4е,също и за пожар,дано някой пише!
Поздрави. :)

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 21:36:13
от Yura
Не съм "Вел" ,но мисля, че това и по-малко това ще ти свършат работа :wink:

МнениеПубликувано на: 11 Януари 2007, 13:41:01
от 4OKI
Попитайте в "Алианц",струват ми се добра фирма.

МнениеПубликувано на: 11 Януари 2007, 14:24:54
от iv_ski
аз имам такава застраховка в Алианц България. струва 79 лв. но досега не съм се наводнявал или палел, затова не мога да ти гарантирам че плащат когато ти се наложи.