Страница 1 от 1

Концерт на Точка БГ във Виена

МнениеПубликувано на: 28 Май 2012, 13:27:41
от plamensivov
Място: Ost Klub, Schwarzenbergplatz 10, 1040 Wien, Austria
Сайт на клуба
Време: 23 юни, събота, 19.30 часа
Вход: свободен

Събитието: Акустичен концерт на група "Точка БГ"
Сайт на групата
Фен-страница във Фейсбук
Събитието във Фейсбук (потвърдете участие)Точка БГ са четирима музиканти - Красимир Първанов, Тодор Янкулов, Пламен Сивов и Зорница Попова. Всички имат зад гърба си много успешни изяви и награди като автори и изпълнители на съвременни български акустични песни.

Групата е създадена през 2011 г. Името й е по заглавие на една от най-известните им песни, Точка БГ, с полу-сериозното, полу-шеговито подзаглавие "Акустичен проект за нови градски песни" - защото четиримата смятат, че новият градски човек има нужда и от нови песни, които да припознае като свои.

В песните на Точка БГ ще откриете отгласи от акустичната традиция на англоезичната, руската, италианската, френската и българската песен - защото това са влиянията, за които музикантите признават честно, че са ги формирали. Но в същото време блендата на четирите гласа и трите акустични китари, съчетани със завладяващо сценично присъствие, превръщат концертите на Точка БГ в спектакли-приключения - и не е случайно, че клубовете и сцените в София, където те свирят, се пълнят с разнородна публика - млада, интелигентна и търсеща нещо по-различно.

Какво са Точка БГ? Водещото при тях е песента - песента като приключение. Песента като неповторимо съчетание на музика и текст. Четири гласа и три китари. Едно завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. Живият звук на истинските инструменти, пулсът на непосредственото общуване с музиката. И една поезия, в която всяка дума е важна.

Re: Концерт на Точка БГ във Виена

МнениеПубликувано на: 28 Май 2012, 16:49:21
от Mr.Bombastic
Много свежо, браво на вас. Жалко, че не съм наблизо, за да посетя концерта.