• Advertisement

Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Готини рецепти и съвети

Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Мнениеот seli » 19 Август 2010, 17:43:42

Изображение

Необходими продукти

камби - 1 кг
кайма - 250 грама
лук - 2 глави кромид
чушки - 5 броя
домати - 4 броя
патладжан - 3 броя
олио - 3 с.л.
сол - на вкус
черен пипер - 1 щипка
магданоз - 1/2 връзка

Приготвяне

Нарежете на ситно кромида, морковите, доматите, патладжана и чушките.

Загрейте мазнина и запържете зеленчуците, като овкусите с черен пипер, сол и прибавите наситнен магданоз. Когато омекнат прибавете каймата и объркайте добре.

Напълнете камбите с тази смес, подредете ги в дълбока тенджера и ги сложете да се задушават на умерен огън с малко вода и олио докато омекнат.
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3158
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Февруари 2009, 23:21:09
Местоположение: Стокхолм - Истанбул - Бургас
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти

Re: Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Мнениеот estira » 1 Септември 2010, 12:00:15

Днес ще се пробва!
Ich hab keinen Bock mehr. Bin zaubern.
Аватар
estira
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 4929
Снимки: 275
Статии: 10
Регистриран на: 23 Юли 2004, 00:00:00
Местоположение: Dahoam
Благодарил: 699 пъти
Благодарено: 426 пъти

Re: Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Мнениеот Antonia » 1 Септември 2010, 20:47:13

Знам че се слага застройка с кисело мляко и яйце накрая! ;-)
Аз лично като ги правя използвам готови фиксове за пълнежа ;-) И са ми много вкусни! :thumbleft:
Аватар
Antonia
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 270
Регистриран на: 26 Август 2008, 00:00:00
Благодарил: 144 пъти
Благодарено: 32 пъти

Re: Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Мнениеот estira » 3 Септември 2010, 21:32:15

И без фиксове стават супер :)
Ich hab keinen Bock mehr. Bin zaubern.
Аватар
estira
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 4929
Снимки: 275
Статии: 10
Регистриран на: 23 Юли 2004, 00:00:00
Местоположение: Dahoam
Благодарил: 699 пъти
Благодарено: 426 пъти

Re: Пълнени камби със зеленчуци и кайма

Мнениеот dimi4ka » 4 Септември 2010, 09:20:42

Тази рецепта със зеленчуците я знам от моята баба.Навремето,когато все още са правили прочутата Смядовска луканка отделяли само тъничките флейки от месото за кайма.Аз съм от този край и до ден днешен правят каймата само от хубаво месо,след като заколят прасето зимно време.Само че не слагат чушките в тенджера а в по-дълбока тавичка във фурната или в пръстен гювеч.Наистина става много вкусно.Подобна рецепта съм опитвала по ломско.Там бившата ми свекърва правеше прочутите,,Гнетани чушки с боб,,Пълни чушките с полусварен бял боб и зеленчуци и пак така ги пече на фурната.Соса за заливката е средно гъст-кусело мляко,яйце и 2лъжици брашно.Всеки може да опита.:)
Für die Welt bist du irgend jemand, für irgend jemand bist du die Welt!
Аватар
dimi4ka
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 188
Регистриран на: 17 Февруари 2009, 11:40:36
Местоположение: Вайлхайм
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 6 пъти


Назад към Кулинария

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement