naddya написа:Аз по-скоро една антиреклама ще направя, т.е. "парен каша духа": не си купувайте
такъв грил, супер тъпа му е идеята, мнение на няколко човека, все майстор скараджии

Хм, а аз точно него щях да препоръчам. Като се сложи месото на скарата и се захлупи с похлупака можеш да регулираш притока на въздух вътре и така да регулираш печенето - по-бързо или по-бавно. Пържолките хем се пекат, хем се задушават, хем приемат приятното ухание на дървени въглища. За мене лично няма по-добър избор от точно този грил

Наде, какво не му харесват твоите приятели? Доста ме озадачи.
На раклетите не съм особен фен, но това вече е наистина въпрос на вкус. Едно време още в училище често се събирахме на тепаняки, което си е вид раклет, но на него директно можеш да си сложиш да си печеш месо. Е на него си облизвах пръстите

Слага се в средата на масата като раклет и всеки си слага да си пече различно овкусени парчета месо

Иначе в продължение на няколко години имах електрически грил, който може да се пуска и в стая. Поне на мене обаче месото не ми харесва на ел. грил. Става леко сухо и безвкусно и затова моят грил не съм го ползвал много. Даже накрая му махнах реотаните и слагах въглища в коритото му. Така че едно минусче от мене за ел. грила и голям плюс за грила за брикети.
И да не забравя да спомена - всичко това е въпрос на вкус

Аз ако обичам кебапчета, другите може да обичат кюфтета :Д
А и за мъжете всяка досада (готвенето като цяло) се превръща в страхотно забавление, когато е свързано с някаква опасност - като например огън