• Advertisement

Идеи за разядка

Готини рецепти и съвети

Идеи за разядка

Мнениеот iniuta » 19 Октомври 2012, 16:07:51

Покрай една вечеря миналата седмица, установих, че не знам много варианти за разядки. Обикновено правя чеснова с орехи и крем-сирене и тази с печени чушки и сирене.

Споделете моля още идеи :)
Аватар
iniuta
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1033
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Май 2009, 20:52:29
Благодарил: 173 пъти
Благодарено: 202 пъти

Re: Идеи за разядка

Мнениеот didona » 20 Октомври 2012, 00:05:19

iniuta написа:Покрай една вечеря миналата седмица, установих, че не знам много варианти за разядки. Обикновено правя чеснова с орехи и крем-сирене и тази с печени чушки и сирене.

Споделете моля още идеи :)



Ето 2-3 идеи за есенно-зимния сезон
Майонеза се смесва с печен, обелен патладжан, счукани орехи и малко пресован чесън.
Майонеза,кисели краставички нарязани на ситно,рендосано червено цвекло, малко счукани орехи и чесън.Цвеклото аз го рендосвам сурово ,защото е по-полезно и леко го изцеждам/изцеденият сок разреждам с вода и пия/, но който не го понася сурово се сварява необелено и после се бели и рендосва.
Майонеза,извара и сметана в съотношение 1:2:3/2/, чер пипер,счукани орехи и чесън малко

Потребители благодарили на автора didona за мнението:
iniuta
Рейтинг: 4%
 
Аватар
didona
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 106
Регистриран на: 12 Август 2008, 00:00:00
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 16 пъти

Re: Идеи за разядка

Мнениеот vessy72 » 20 Октомври 2012, 09:11:16

Предлагам две-три идеи, от които не всички буквално попадат в раздела на разядките, но пък имат същото предназначение:

1. Смес от натрошено сирене, лютеница и много ситно нарязан кромид или праз лук. Ако сътрапезниците обичат пикантно, може да се добави и лют червен пипер.

2. Смес от майонеза и цедено кисело мляко в съотношение 1:2 се смесват с пасиран кромид лук (1 мъничка глава), сокът на 1/2 лимон, настърганата кора на 1/2 лимон и сол на вкус. Много си подхожда с маслини.
Същата смес използвам и за студено коктейлно предястие като в индивидуални чаши правя канапе от настъргана краставица или листа от маруля, добавям в сместта или нарязани парченца рулца от раци или почистени скариди и отгоре гарнирам пак с рулца или скариди. Много си подхожда с препечени кръгчета франзела. (тежичко е, затова се препоръчва коктейлната чаша да не е много голяма).

3. Много приятна салата-предястие става от пресовани варени картофи, в които добавям много ситно нарязан червен кромид лук и много ситно нарязани твърди мариновани краставички (или още по-добре ситно нарязани кисели моркови). Овкусявам със сол, малко балсамико, малко обикновен винен или ябълков оцет и олио или зехтин. В добавка с маслини е чудна :)
• “On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux.” Antoine de Saint-Exupéry
Не хранете форумните тролове
Истината за Антималигноцит

Потребители благодарили на автора vessy72 за мнението (общо 2):
aleksandrinkainiuta
Рейтинг: 8%
 
Аватар
vessy72
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 788
Снимки: 61
Статии: 2
Регистриран на: 30 Януари 2010, 01:53:44
Местоположение: Където трябва
Благодарил: 467 пъти
Благодарено: 329 пъти

Re: Идеи за разядка

Мнениеот Sinn » 19 Ноември 2012, 11:11:33

Да се включа и аз с малко идеи за нещо като разядка- нещо като не съвсем :)

1. Сварени яйца, разрязани по дължина, заляти със смес от лека майонеза, малко кисело мляко, една чаена лъжичка дижонска горчица, намачкан чесън, натрошено сиренце, но не много / или пък на вкус/, сос, лимонов сок / по желание/- получава се един гъст сос, с който заливате яйцата. Предупреждение, че тази разядка не е особено подходяща за хора с камъни в жлъчката и / или недотам оптимална чернодробна функция.

2. Настъргани на ренде моркови, магданоз / по желание, лично аз го избягвам/, малко чесън, олио, сол, оцет или лимонов сок- изключително питателно и полезно. Олиото можете да замените и със зехтин. По- добър ефект се постига, като оставите настърганите моркови да престоят няколко часа в хладилника, но може и директно да консумирате.

3. Разядка с кренвирши- правите прорези в кренвиршите по ширина, слагате в тях парченца кашкавал или топено сирене и запичате на скара до разтопяване на кашкавала/ сиренето. Можете да запечете и в микровълнова или фурна- въпрос на възможности.

4. Домати от консерва, желателно да са белени, цели в сос- изсипвате в купичка, добавяте сол на вкус, маслини и нарязвате по предпочитание лук. Добавяте зехтин или олио на вкус и поднасяте. За любителите- и черен пипер. Става и със зелен лук. Приготвя се много бързо и е вкусно. Отлично мезенце за водка :mrgreen:

5. И като написах водка, та се сетих- консерва риба тон, изсипвате в чинийка, гарнирате с лук и оцет / на вкус/ и поднасяте. Също бърз вариант.

Бон апети ;-)
Мога да отговарям само за това, което съм казала/ написала, не за това, как някой го е разбрал ...

Потребители благодарили на автора Sinn за мнението (общо 4):
vessy72aleksandrinkainiutaestira
Рейтинг: 17%
 
Аватар
Sinn
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 61
Регистриран на: 13 Ноември 2012, 14:02:13
Благодарил: 10 пъти
Благодарено: 29 пъти


Назад към Кулинария

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement