Да се включа и аз с малко идеи за нещо като разядка- нещо като не съвсем
1. Сварени яйца, разрязани по дължина, заляти със смес от лека майонеза, малко кисело мляко, една чаена лъжичка дижонска горчица, намачкан чесън, натрошено сиренце, но не много / или пък на вкус/, сос, лимонов сок / по желание/- получава се един гъст сос, с който заливате яйцата. Предупреждение, че тази разядка не е особено подходяща за хора с камъни в жлъчката и / или недотам оптимална чернодробна функция.
2. Настъргани на ренде моркови, магданоз / по желание, лично аз го избягвам/, малко чесън, олио, сол, оцет или лимонов сок- изключително питателно и полезно. Олиото можете да замените и със зехтин. По- добър ефект се постига, като оставите настърганите моркови да престоят няколко часа в хладилника, но може и директно да консумирате.
3. Разядка с кренвирши- правите прорези в кренвиршите по ширина, слагате в тях парченца кашкавал или топено сирене и запичате на скара до разтопяване на кашкавала/ сиренето. Можете да запечете и в микровълнова или фурна- въпрос на възможности.
4. Домати от консерва, желателно да са белени, цели в сос- изсипвате в купичка, добавяте сол на вкус, маслини и нарязвате по предпочитание лук. Добавяте зехтин или олио на вкус и поднасяте. За любителите- и черен пипер. Става и със зелен лук. Приготвя се много бързо и е вкусно. Отлично мезенце за водка
5. И като написах водка, та се сетих- консерва риба тон, изсипвате в чинийка, гарнирате с лук и оцет / на вкус/ и поднасяте. Също бърз вариант.
Бон апети

Мога да отговарям само за това, което съм казала/ написала, не за това, как някой го е разбрал ...