• Advertisement

Препоръки за най-добрите български сирена?

Готини рецепти и съвети

Препоръки за най-добрите български сирена?

Мнениеот marcus_kincaid » 20 Юли 2018, 17:45:05

Поздравления! Преди всичко се извинявам за моя българин, тъй като той не е мой роден език.

Планирам да отворя магазин в моята страна, който да продава внесени сирена от цял свят, което ще включва и България! По време на моето проучване се натъкнах на тази карта на различни европейски сирена:

Изображение

Бих искал да знам дали тези български сирена, които са показани точно представляват най-добрите сирена от България? Ако не, ще се радвам да чуя предложения от други най-големи български сирена.

Благодаря! :mrgreen:
marcus_kincaid
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Юли 2018, 17:40:38
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Препоръки за най-добрите български сирена?

Мнениеот itzo » 20 Юли 2018, 18:13:12

На картата обаче няма България(ако не броим Пирот :) )
Люди холопского звания — сущие псы иногда; чем тяжелей наказание — тем им милей господа.
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2260
Регистриран на: 4 Февруари 2014, 13:43:36
Благодарил: 5 пъти
Благодарено: 227 пъти

Re: Препоръки за най-добрите български сирена?

Мнениеот zlateto » 20 Юли 2018, 18:19:51

Добър ти е българина :thumbleft: Коя е твоята страна?

Hа картата за БГ са Черни Вит (единственото плесенно сирене на Балканите) и Сирене (българско бяло саламурено овче, козе, кравe) ...
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2818
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1196 пъти

Re: Препоръки за най-добрите български сирена?

Мнениеот bknf » 22 Юли 2018, 21:48:31

Българското краве и овче сирене, както и кашкавала бяха много добри преди 1990 г. След това измениха БДС и се унищожиха ТКЗС- тата. След което и поголовно намаляха кравите и овцете (прясното мляко). За преди 9-ти не знам.

От снимката, испанския кашкавал "манчего" е добър, както и норвежския "гейтост". Има леко карамелен вкус, но е страхотен ;-).
https://nn.wikipedia.org/wiki/Fil:Gudbrandsdalsost.jpg
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3704
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 276 пъти
Благодарено: 429 пъти

Re: Препоръки за най-добрите български сирена?

Мнениеот marcus_kincaid » 23 Юли 2018, 09:23:22

Благодарим ви за отговорите!

Съжалявам, изглежда, че изображението е отрязано... Това е оригиналното:

https://scontent.fzag2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34161689_381623715653688_5142948523477565440_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6d0da42da6c3fdd7e6d029bd1f96c950&oe=5BA81520
marcus_kincaid
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Юли 2018, 17:40:38
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Кулинария

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

  • Advertisement