• Advertisement

Детски надбавки - Kindergeld 2016+2017

Форум за семейните българи.

Re: Детски надбавки - Kindergeld 2016+2017

Мнениеот zlateto » 22 Март 2017, 11:21:45

@Rumydi, използвайте следният формуляр :arrow: Veränderungsmitteilung

Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”

Потребители благодарили на автора zlateto за мнението:
rumydi
Рейтинг: 4%

Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото

Статии: 1
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1198 пъти

Мнениеот rumydi » 22 Март 2017, 16:55:55

Благодаря. Документите ще се подават за първи път - за период от окт.2014 до 2016. Затова предполагам с 1 декларация се декларира състоянието за 1 година? В тази връзка да попитам и следното:
1. Ако съм държавен служител в България, следва ли да го отбележа в качеството си на родител в Приложение-дете към Молба-декларация и
2. В Приложение чужбина секция 2, ако детето е живяло в чужбина през определен период примерно 2011-2015 в Англия, след това 2015-2016 в България, в два отделни реда на 1 декларация ли се попълва или в отделни документи (по години). И ако разглеждания период е 2014-2016, то следва ли да се посочва период на живеене в чужбина 2011-2015 (каквато информация фигурира в удостоверението от университета в чужбина) или само 2014-2015 г.? т.е. търси ли се съвпадение на посочените данни, или се следят периодите?
rumydi
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Eti_27 » 2 Юни 2017, 12:54:33

Здравейте,
Някой можели да ми кажи дали ще можем да вземем детски и какво трябва да направим в нашия случай, който е следния
Таткото работи от март миналата година в Германия до ноември включително, след което се връща и от май тази година е отново е при същия работодател. Има адресна регистрация през цялото това време, децата живеят в бг. От 2010 г работи на договори по 6 до 8 месеца в годината като има два пропуснати години. За това време в България сме вземали детски само 1 година 2015/2016 с добавка за ученик период, в който бащата не е работил
Благодаря!
Eti_27
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 0 пъти

Мнениеот yordanov63 » 11 Октомври 2017, 11:37:31

Здравейте, нов съм във форума. Съпругата ми работи от близо две години в Германия, а аз работя в България. До преди месец и половина децата бяха в БГ при мен, а сега са при нея. Подадохме документи в Германия и тя получава детски за двете деца, но в намален размер около 170 евро. В социални грижи бяхме подали и за формуляри Е401 и Е411 това че не получаваме детски тук в БГ (на практика никога не сме получавали детски в БГ). Децата са регистрирани на адреса на съпругата ми, копия от адресните регистрации са изпратени в Майнц, но до момента детските са в намален размер. Днес ходи при социалните, но ми казаха че съпругата ми трябва лично да подаде някакво искане за служебна бележка, че не получаваме детски в БГ. Какво трябва да направим, за да разрешим този проблем?
yordanov63
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот olga » 11 Октомври 2017, 13:04:39

yordanov63 написа:Здравейте, нов съм във форума. Съпругата ми работи от близо две години в Германия, а аз работя в България. До преди месец и половина децата бяха в БГ при мен, а сега са при нея. Подадохме документи в Германия и тя получава детски за двете деца, но в намален размер около 170 евро. В социални грижи бяхме подали и за формуляри Е401 и Е411 това че не получаваме детски тук в БГ (на практика никога не сме получавали детски в БГ). Децата са регистрирани на адреса на съпругата ми, копия от адресните регистрации са изпратени в Майнц, но до момента детските са в намален размер. Днес ходи при социалните, но ми казаха че съпругата ми трябва лично да подаде някакво искане за служебна бележка, че не получаваме детски в БГ. Какво трябва да направим, за да разрешим този проблем?

Направете това, което са ви казали.
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка

Снимки: 1
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Мнениеот silvimirko » 14 Октомври 2017, 18:15:09

yordanov63 написа:Здравейте, нов съм във форума. Съпругата ми работи от близо две години в Германия, а аз работя в България. До преди месец и половина децата бяха в БГ при мен, а сега са при нея. Подадохме документи в Германия и тя получава детски за двете деца, но в намален размер около 170 евро. В социални грижи бяхме подали и за формуляри Е401 и Е411 това че не получаваме детски тук в БГ (на практика никога не сме получавали детски в БГ). Децата са регистрирани на адреса на съпругата ми, копия от адресните регистрации са изпратени в Майнц, но до момента детските са в намален размер. Днес ходи при социалните, но ми казаха че съпругата ми трябва лично да подаде някакво искане за служебна бележка, че не получаваме детски в БГ. Какво трябва да направим, за да разрешим този проблем?

Здравейте!
Вземете си от Дирекция социално подпомагане в БГ служебна бележка или удостоверение,в които да пише период за който са получавани детски надбавки в Бг,сумите описани за всяко дете и че примерно към днешна дата вече не получавате детски в Бг .
Успех.
silvimirko
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 22 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот silvimirko » 14 Октомври 2017, 18:17:55

Eti_27 написа:Здравейте,
Някой можели да ми кажи дали ще можем да вземем детски и какво трябва да направим в нашия случай, който е следния
Таткото работи от март миналата година в Германия до ноември включително, след което се връща и от май тази година е отново е при същия работодател. Има адресна регистрация през цялото това време, децата живеят в бг. От 2010 г работи на договори по 6 до 8 месеца в годината като има два пропуснати години. За това време в България сме вземали детски само 1 година 2015/2016 с добавка за ученик период, в който бащата не е работил
Благодаря!

Опитайте!
Би трябвало да може,макар и с прекъсване на трудовата дейност!
silvimirko
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 22 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот yordanov63 » 26 Октомври 2017, 09:33:42

В момента съпругата ми е получила въпросник, за проверка на правото за получаване на детски надбавки, заради регистрацията на децата в Германия. И все едно кандидатстваме отново за детски, като изискват и още един документ от социалните в БГ (Kopie des Ablehnungsbescheides über die beantragten Rentenleistungen des Rententrägers in Ihrem Heimatland - копие от отказа за получаване на детски във Вашата страна. Поне така си го преведох). Ако е тази служебна бележка за която си мисля, то тука я издават лично срещу лична карта.
От къде мога да си изтегля формуляра KG 71-bg в PDF формат за да го попълня?
yordanov63
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот Stefan74 » 8 Ноември 2017, 11:19:05

Здравейте. От октомври ми спряха детските, защото договора ми беше за една година / от септември 2016 до септември 2017/ Изпратих документ, който попълниха от фирмата, в която работя, че продължавам да съм техен служител. Същевременно дъщеря ми прави 18 години другия месец, но ще учи до юни 2018. Предполагам, че ще получавам детски не сега до декември, а докато тя учи. Попълниха от училището някакъв формуляр Е 401 мисля беше / жена ми се разправяше с тези неща в България/ и ги подадох всички документи във Фамилната каса.
Въпросът ми е: И сега ли ще чакам 6-7 месеца, както беше в началото при първоначалното ми подаване на документи или сега ще стане по-бързо? Все пак този път формулярите, които попълних са само 4 - 5, а когато за първи път кандидатствах бяха страшно много.
Stefan74
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот Merbon » 26 Ноември 2017, 21:14:40

Здравейте,
съпругът ми работи до септември 2017 в Германия по трудов договор, като през този период сме получавали детски надбавки. От октомври сме в България - трудовият договор е прекратен с предизвестие. Сега видяхме, че сме получили детски надбавки през октомври и ноември. Някой има ли идея какво трябва да направим в случая?
Merbon
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот zlateto » 27 Ноември 2017, 09:16:52

Съгласно § 68, ал. 1 от Закона за данъчното облагане на физически лица, Вие сте длъжни незабавно да уведомите Вашата семейна каса за промени, касаещи правото на детски надбавки.

Попълнете и изпратете т.нар. Veränderungsmitteilung. Приложете необходимите доказателства ( z.B.
Abmeldung Wohnsitz).

Неправомерно взети детски надбавки трябва да върнете обратно. НО (!) не превеждайте парите, докато не получите от Familienkasse писмо, в което Ви молят да възстановите въпросната сума.

П.П. Преди да си зададете въпроса, разгледайте какво са писали по-горе в темата потребителите! Използвайте форумната търсачка!
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”

Потребители благодарили на автора zlateto за мнението:
Merbon
Рейтинг: 4%

Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото

Статии: 1
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1198 пъти

Мнениеот Merbon » 27 Ноември 2017, 10:50:38

Благодаря за отговора!
Merbon
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот Nikolinka » 9 Декември 2018, 19:18:15

Здравейте!
Казвам се Николинка .Аз и моят съпруг живеем от месец август в Германия. Децата ни :голямото на 21 години, а малкото на 15 живеят с баба си (майката на моят съпруг ) в България. Ние работим на трудов договор в Германия. Подали сме документи за Kindergeld. В форума на сайта попаднах на същия случай като нашия на потребител Naraia. Тя е написала опровержение на Familienkasse защо тя има право да получава Kindergeld , а не бабата в България. Опитах да се свържа с нея но не мога защото съм нова в форума. Има ли възможност да се свържа с нея и да я помоля ако може да ми изпрати възражението. Благодаря предварително и на всички пожелавам весело посрещане на предстоящите празници! !!
Nikolinka
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 6 пъти

Предишна

Назад към Семейство