mimiss написа:Здравейте, имам следния проблем.В момента живея в БГ и съм бременна в 5 месец.Имам едно дете на 6г. и след месец ни предстои за заминем за Германия да живеем.Съпругът ми живее и работи там.Та въпросът ми е следния: какви документи ми трябват за раждане там и за детето, което ще запишем на училище.В момента съм болничен и трябва ли да напусна работа преди да заминем за Германия?Ще имам ли право на майчинство и колко време?А детски надбавки?Какви документи са нужни за записване в училище?
estira написа:Здравейтe
- Добре дошла!
имам следния проблем.В момента живея в БГ и съм бременна в 5 месец.
- от това по-голям "проблем", здраве му кажи
Имам едно дете на 6г. и след месец ни предстои за заминем за Германия да живеем.Съпругът ми живее и работи там.Та въпросът ми е следния: какви документи ми трябват за раждане там
- лична карта, ЕЗOК, интернационални актове за раждане и граждански брак, фамилна застраховка, ако съпругът ти е към немска здравна каса
В момента съм болничен и трябва ли да напусна работа преди да заминем за Германия?
- в никакъв случай! Ако можеш си продължи болничния до края
Ще имам ли право на майчинство и колко време?
- viewtopic.php?t=19267
А детски надбавки?
- разбира се
Какви документи са нужни за записване в училище
- viewtopic.php?f=31&t=3142&start=30
1. Мога ли да замина за Германия без да си прекратявам трудовият договор в БГ
2. Може ли гинекологът в България да ми издава болничните до раждането, които да ги вземе друго лице, от мое име, чрез пълномощно и да ги носи на работодателя, за да мога после да вземам майчинство от БГ
3. Трябва ли да ми даде някакъв документ, с който да мога след като се регистрирам в Германия, да се запиша там на друг гинеколог, които да ми следи бременността до раждането
4. Мога ли да се водя болничен в БГ, а да се регистрирам и да ходя на гинеколог в Германия
5. Мога ли да родя в Германия, а чрез пълномощно друго лице, от мое име да ми подаде нужните документи в България, за да може да вземам майчинство от България следващите 2 години?
6. Мога ли да да живея и да вземам детски в Германия
7. Трябва ли ми бележка от работодателят ми в България за доходите, за да вземам детски надбавки в Германия
8. Ще получа ли от Job Center с акта на раждането еднократната помощ за раждане в Германия
9. Възможно ли е чрез пълномощно, друг човек да подаде документите ми за майчинство в БГ, което да вземам до 2 г.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта